Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Agressions durant el ple de l'Ajuntament de Reus
28 jul 2009
Des de l’assemblea de Maulets de Reus volem mostrar la nostra disconformitat amb el pla urbanístic de la Sedera, com també denunciar el creixement urbanístic eixelebrat que entenem com una agressió directe al medi ambient, al benestar de les persones i del nostre patrimoni paisatgístic.

Pensem que aquest projecte urbanístic ha estat gestat per una classe política que s’ha venut als empresaris a canvi de treure un benefici propi i que no ha comptat amb l’opinió ciutadana ni amb les necessitats de la ciutat. Denunciem així, que la destrucció que ha patit Reus en els últims anys i que pensem que seguirà patint es deu a la mala gestió i als interessos particulars d’empresaris especuladors, de las classe política i de les promotores immobiliàries.
Reus2.jpeg
Reus3.jpeg
Reus4.jpeg
Durant el darrer any i des d’un primer moment, Maulets juntament amb altres organitzacions, hem realitzat diverses reivindicacions, lluitant en contra de l’especulació a Reus i a favor de la transparència dels projectes urbanístics de la ciutat, més concretament la sedera la qual la concedirem un dels projectes més avançats actualment, cosa demostrada en l’aprovació que ha tingut en el Ple d’avui.

Considerem que el projecte de la Sedera s’ha dut a terme d’amagat i infringint la llei, ja que és volia construir edificis de 8 pisos en una zona que es permeten com a màxim 5 pisos.

Dins l’oposició d’aquest projecte, s’han recollit un total de 4445 firmes, i s’ha arribat a reunir amb el president del parlament i la diputació de Tarragona. Davant les pressions, l’alcalde es va reunir amb els veïns del barri, presentant un projecte alternatiu que els va semblar insuficient.

L’assemblea de Maulets de Reus d’acord amb els veïns lluitem contra aquest cas d’especulació, i per tant davant de la més que previsible aprovació del projecte de la Sedera en el Ple d’avui, hem volgut denunciar amb una acció totalment pacífica, tot el que hem vingut dient aquests últims mesos.

Aquesta acció ha estat durament reprimida per les forces de seguretat de l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana. En aquests moments companys de Maulets i veïns de la Sedera han anat a denunciar l’actuació desmesurada de les forces de l’ordre. A més a més de les agressions verbals, un company ha estat agredit i llançat per les escales, rebent diverses contusions, i en aquest moments està sent atès a urgències.

Per tot això, Maulets Reus ens comprometem a dur a terme totes les accions que estiguin al nostre abast i que considerem oportunes i a continuar col·laborant amb els veïns del barri de Misericòrdia per denunciar la destrucció de la Sedera i les irregularitats d'aquest i d'altres projectes.

Així per acabar donem les gràcies als diferents partits polítics que han publicat un comunicat a favor de la nostra causa.

Maulets Reus 24/07/09
Mira també:
http://www.maulets.org/veure.php?id=1234

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Agressions durant el ple de l'Ajuntament de Reus
28 jul 2009
Què hi diu la CORI?
Sindicat Terrassa