Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Revista Illacrua, número 168
24 jul 2009
Portada 168.jpg
ENERGIES RENOVABLES I DESCENTRALITZADES?
SÍ, GRÀCIES

Amb l’esgotament del petroli i la fallida de l’economia fi nancera, és un bon moment per accelerar el procés d’implantació de les energies netes. Tot i això, les grans empreses del sector encara són reticents a aplicar-les àmpliament i es topa amb massa obstacles per generar-se la pròpia energia a petita escala.

ELS MOVIMENTS SOCIALS DAVANT LA CRISI,
ENTRE LA INVISIBILITAT I LA MADURACIÓ

Per què costa tant trobar estratègies conjuntes entre els sectors més afectats per la crisi i els moviments socials? Per buscar respostes, conversem en una taula rodona amb Josep Manel Busqueta (Seminari Taifa), Jordi Bonet (Igop) i Ada Colau (Assemblea d’Afectats per les Hipoteques).

ECOPUNTURA VS. RENTAT 10 VERD

Rentadores automàtiques que no usen aigua, vacances lliures de carboni, cotxes que planten arbres... Tot pot ser ecològic. Ens endinsem en el món del rentat verd, un conjunt de pràctiques de màrqueting que pot fer que qualsevol multinacional aparegui com la reina de la sostenibilitat.

QUAN EL FEIXISME ENTRA A L’HEMICICLE

Les últimes eleccions europees van registrar un alt índex d’abstenció i un fet gens negligible: l’ascens de la ultradreta, que s’està fent forta en molts estats del continent. Les polítiques de la por i la discriminació estan donant rèdits electorals a aquestes formacions.

LLENGUA: CONSCIÈNCIA I CONDUCTA

Tot i que s’han fet moltes campanyes per promocionar el coneixement del català, l’extensió del seu ús social encara és una assignatura pendent. Des de l’entitat Tallers per la Llengua ens proposen actuar conseqüentment per revolucionar els nostres hàbits lingüístics.

DOLORS MARÍN: “EL CONTEXT DE LA SETMANA
TRÀGICA ÉS SIMILAR A L’ACTUAL”

Aquest mes de juliol es compleixen cent anys de la Setmana Tràgica. Repassem el signifi cat d’aquests esdeveniments amb una entrevista a l’historiadora Dolors Marín, que també recorda la fi gura i el llegat del mestre i pedagog Francesc Ferrer i Guàrdia.

ABDELLAH TAÏA: “EL MARROC ÉS UN PAÍS BOIG,
D’UNA FOLLIA POÈTICA”

L’escriptor Abdellah Taïa va escandalitzar la societat marroquina quan fa més de dos anys va ser el primer a declarar-se públicament homosexual. Encara que escriu en francès, que no és la seva llengua materna, la seva escriptura és autobiogràfica i traspua transgressió i combat.

Més informació:
secretaria ARROBA illacrua.cat
www.illacrua.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat