Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Un noi perd un ull en un desallotjament a frança - concentració al consulat contra la repressió divendres
23 jul 2009
Damaged file
CONCENTRACIÓ DEVANT DEL CONSULAT FRANCÉS Ronda Universitat 22B/Plaça Catalunya EL PROPER DIVENDRES 24, 19:00H.

#file_3#

abaix comunicat de la REDI:

TOTS/ES SOM JOAQUIM GATTI
EL SEU DOLOR ES EL NOSTRE

CONTRA TOTS I TOTES, CONTRA ELS NOSTRES DRETS VAN DIRIGIDES LES BALES DEL TERROR

Joaquim, és un dels els nostres/as. Amb nosaltres/as, a Barcelona, va participar molt activament, en els difícils tancaments dels immigrants del 2005. En l'Europa precària va teixir arrels entre nosaltres, membre del Comitè d'Intermitents de la regió de París, aquí o a Paris va donar suport a diverses lluites, entre elles a les ocupacions per la conquesta d'espais per a viure, però, sobretot, de llibertat.

El dimecres, 8 de juliol, en Montreuil, en la perifèria de Paris, una trentena de persones es reuneix pacíficament per a un sopar festiu en un carrer per als vianants. El seu motiu és protestar realitzant un “menjar popular” contra el desallotjament d'una vella clínica desafectada, a la qual es pretenia donar una finalitat social. La policia intervé. Per què? Sense previ avís, descarreguen nombroses bales de goma, anomenades “Flash-Ball”, a curta distància i per sobre de la cintura, o sigui amb l'ànim de fer mal. Segons testimonis, cinc persones són tocades per sobre de la cintura, produint-se diverses lesions. Entre ells es troba en Joaquim, que te la cara rebentada i ha perdut un ull.

Aquesta practica policial criminal, que veiem estendre's per la anomenada Europa “democràtica”, busca no només lesionar sinó crear sensació de perill, de terror a qualsevol manifestació de rebel·lia, pretenent callar les veus discrepants. Al març, un estudiant de Toulouse també ha estat ferit greument a l'ull. Al maig, dos habitants de Villiers-li-Bel (Val-d'Oise) i un jove de Neuilly-sud-Marne (Seine-Saint-Denis) eren ferits en la cara.

A Catalunya els Mossos apliquen el mètode criminal amb cura, utilitzant qualsevol excusa per fer-ho. En les passades manifestacions contra el Pla Bolonya vam veure la violència terrorífica, particularment dirigida contra periodistes per a evitar les imatges “comprometedores” . El propi el cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró, va rebre l’impacte d'una pilota de goma per la que va perdre la melsa. Tres joves han denunciat les lesions sofertes, dues d'ells amb pèrdua de visió d'un ull, a conseqüència del llançament de pilotes de goma durant els incidents registrats després de la final de la Lliga de Campions.

La Guardia Civil compra 100.000 pelotas de goma para "disolver masas agresivas" Informes de la Societat Espanyola de Oftalmología o el balanç de l'últim any a l'Estat són, referent a això, eloqüents: 60 hospitalitzats i 4 lesions oculars greus –22 des de 1990, segons el matutí “El Periódico”.

. Mentre, la Guàrdia Civil ha ordenat la compra de 100.000 boles de cautxú per a "dissoldre masses agressives".

Recordem la mort de Rosa Zarra, una mare de sis fills, como a consecució d'una bola, a Joaquim Gatti, Rosa Zarra, Jordi Sallent, Oscar Alpont, Edgar López, Jordi Naval…que ens exigeixen treure a la llum cadascun d'aquests actes terrorífics.



JUSTÍCIA PER A EN JOAQUIM!
SARKOZY RESPONSABLE
CÀSTIG ALS CULPABLES
PROU REPRESSIÓ
EXIGIM LA PROHIBICIÓ DE LES BALES DE GOMA
L’OCUPACIÓ ÉS UN DRET, NO UN DELICTE



CONCENTRACIÓ DEVANT DEL CONSULAT FRANCÉS Ronda Universitat 22B/Plaça Catalunya EL PROPER DIVENDRES 24, 19:00H.



Xarxa Estatal pels Drets dels Immigrants (REDI) Catalunya

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat