Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[CRÒNICA i FOTOS] El Rebrot'09 ha omplert Berga d'activitats i reivindicació
23 jul 2009
El 19 de juliol, es va cloure, en el marc de la diada del Pi de les Tres Branques, el Rebrot 2009, que aquest any tornava a Berga després del pas per Argentona el 2007 i l'aturada de l'any passat.

Un Rebrot que ha volgut fer un pas endavant per esdevenir un aplec de referència pel jovent crític dels Països Catalans, un punt de trobada de lluites i resistències que es generen arreu del territori català tot al llarg de l'any i que han de confluir necessàriament en un objectiu comú: l'alliberament total i definitiu de les persones que vivim en aquest país.
Rebrot.jpg
rebrot09_02.jpg
rebrot09_05.jpg
rebrot09_06.jpg
rebrot09_08.jpg
rebrot09_13.jpg
rebrot09_15.jpg
rebrot09_19.jpg
rebrot09_20.jpg
És per això que divendres vam comptar amb les xerrades amb el setmanari Directa, per parlar sobre contrainformació i la relació entre els moviments socials i els mitjans alternatius, amb les companyes del SEPC, que van parlar de la lluita duta a terme el darrer curs contra la mercantilització de l'educació i amb el Jona, veí de l'Eixample que s'enfronta a pena de vuit anys de presó per solidaritzar-se amb la lluita contra l'especulació urbanística (www.absoluciojona.org). És per això mateix que dissabte vam parlar amb els impulsors de la campanya Apaguem les nuclears, per aconseguir la no-renovació de les llicències de les centrals d'Ascó i Vandellós (www.apaguemlesnuclears.cat); i amb gent de Catalunya nord que ens va explicar el cas de repressió que estan afrontant el Pere i el Yann, estudiants de la Universitat de Perpinyà. Conéixer experiències de lluita contra el capitalisme en d'altres països també ens pot ser útil per enfocar i organitzar la lluita als Països Catalans, i amb aquest objectiu es va realitzar la xerrada amb els companys bascos que van parlar sobre la lluita contra el TAV a Euskal Herria i els companys alemanys que van parlar sobre la lluita contra el G8.

Des de Maulets també entenem imprescindible oferir eines de lluita i anàlisi a les joves catalanes, amb els tallers d'autodefensa, de seguretat informàtica, de murals i d'activisme de divendres al matí i les xerrades-debat sobre diferents aspectes de la crisi polièdrica que travessa el capitalisme el dissabte al matí, amb la presència d'Esther Vivas per parlar sobre crisi alimentària, de Ferran Aguiló de la cooperativa Món Verd per parlar sobre crisi productiva i cooperativisme, de gent de la Xarxa pel Decreixement per parlar sobre la crisi enregètica i d'Enric Duran per parlar sobre la crisi financera.

A més d'un aplec des d'on impulsar i coordinar els combats locals, el Rebrot és un espai de trobada en què la música i les activitats més lúdiques poden servir com a excusa perfecta per motivar l'intercanvi d'experiències i el coneixement de les diverses realitats que es viuen als diferents territoris dels Països Catalans. Enguany els concerts partien de l'impuls de grups més novells i de la presència de grups més consolidats, en una barreja que va ajudar a crear bon ambient a les nits: des de les versions de nova cançó feta per dones de Marta Rius i les noves dones de la bella cançó fins al hip hop d'At-versaris. A més d'això, cant improvisat i participatiu, teatre amb El monòleg de la vagina, cultura popular i correfoc, el torneig de futbol, la lectura de textos del Certamen de literatura social jove, dinars populars... El Rebrot també vol esdevenir un punt on puguem començar a capgirar les relacions socials imposades, i en aquest sentit vam fer el taller sobre alliberament sexual amb companyes del Col·lectiu Gai de Barcelona.

La part més reivindicativa també va estar molt present en aquest aplec: el dissabte a la nit, l'acte polític del Rebrot va començar amb un parlament de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI), que es van reafirmar en el procès cap a la unitat de les joves independentistes i revolucionàries dels Països Catalans, i un parlament de Maulets, que va voler retre homenatge als lluitadors que des de fa més de tres segles han resistit als estats ocupants i fer una crida a l'organització, la unitat i la lluita per assolir els objectius de reunificació, independència i socialisme. En la diada del Pi de les Tres Branques, amb la qual es van cloure les activitats de l'aplec, es va dur a terme un acte polític al Pi jove en què es va llegir una carta de l'escriptor Julià de Jòdar i van intervenir el regidor de la CUP a Berga Natxo Romero i l'estudiant de la UAB i militant del SEPC Tomàs Sayès.

Des de Maulets, el jovent independentista revolucionari, volem manifestar la nostra satisfacció per l'assistència a l'aplec, en què van anar passant per les diverses activitats un miler llarg de persones, i volem mostrar el nostre agraïment a totes les persones que van participar dels actes del Rebrot i a les que van estar acampades al Parc del Lledó. L'experiència d'aquest “nou” Rebrot ens ajuda a millorar aquells aspectes que van poder quedar més descuidats i ens engresca a treballar per fer un aplec més ambiciós en el plantejament i els objectius, per què cada cop aplegue més joves i més col·lectius i esdevinga una eina cada cop més vàlida per impulsar el combat quotidià i necessari contra els estats espanyol i francès, per construir alternatives al capitalisme i avançar cap a la llibertat: la independència nacional i la revolució social.

Salut i fins el proper Rebrot!

Maulets, el jovent independentista i revolucionari
Països Catalans, a 20 de juliol de 2009
Mira també:
http://maulets.org/veure.php?id=1203

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CRÒNICA i FOTOS] El Rebrot'09 ha omplert Berga d'activitats i reivindicació
23 jul 2009
Recull de fotografies i vídeos del Rebrot i de l'Aplec del Pi de les Tres Branques
http://www.llibertat.cat/content/view/6040/1/

El Rebrot s'acomiada amb un balanç positiu
http://www.llibertat.cat/content/view/6030/1/

Centenars de persones reivindiquen la unitat dels Països Catalans davant del Pi de les Tres Branques
http://www.llibertat.cat/content/view/6031/1/
Re: [CRÒNICA i FOTOS] El Rebote que me coje cuando veo el IMC BCN convertido en escolania, esbart dançaire i tothom diu 'amen'
24 jul 2009
Que buenos sooon
Los hermanos dominicos
Que buenos sooon...
Que nos llevan de excursion!

[Chin pon]
Sindicato Sindicat