Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Nou persones jutjades per una acció en suport a la insubmissió a les penes multa
21 jul 2009
El 21 de juliol va tenir lloc el judici al Jutjat de Primera Instància número dos d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) contra nou persones que van participar d'una acció de protesta per la insubmissió a les penes multa el maig passat.
Sis d'aquestes persones es van encadenar a la barana de l'escala de dins de l'ajuntament d'Esplugues en protesta per l'empresonament al Centre Penitenciari Quatre Camins d'un veí del poble i membre de la Plataforma Popular contra el pla Caufec que estava complint una condemna de deu dies de presó. L'acció va durar una mitja hora i pretenia denunciar els responsables del projecte urbanístic que s'està executant a la muntanya de Collserola i fer d'altaveu a la desobediència a la repressió. Així, nou persones vinculades al moviment veïnal d'Esplugues han estat jutjades per una falta de desobediència a l'autoritat i una altra de desordres públics i el ministeri fiscal ha demanat l'absolució de tres d'elles -que no es van lligar amb cadenes, però sí presenciaven l'acció- i una condemna de pena multa de vint dies a raó de tres euros diaris per una falta de desobediència a l'autoritat a la resta.



El judici

La minúscula sala de vistes ha quedat desbordada per la presència de gent ja que ni tan sols algunes de les persones encausades han pogut seure al "banc dels acusats" i aquestes han declarat en tot moment que van participar en una acció simbòlica de protesta que no va alterar el normal funcionament de la casa consistorial. La representant del ministeri fiscal ha demanat la pena mínima per a sis persones i la jutgessa també s'ha vist desbordada ja que ha fet fora a dues persones del públic de la sala, ha amenaçat a una imputada també amb fer-la fora i no ha deixat expressar la darrera paraula als acusats. El cas ha quedat vist per sentència i l'advocat de tres dels acusats ha anunciat una possible querella per fals testimoni contra els quatre policies locals que han testificat. Algunes de les acusades ha anunciat la seva negativa a col·laborar en la imposició de la condemna i el seu suport a la campanya d'insubmissió a les penes multa que ha augmentat les denuncies i els judicis contra persones vinculades a la lluita contra el pla Caufec.
Mira també:
http://www.noalplacaufec.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat