Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: amèrica llatina
Contra el cardenal colpista Oscar Rodríguez Maradiaga d'Hondures i Joaquim Ibars, l'entrevistador.
21 jul 2009
L'església catòlica te una llarga tradició colpista. No ha parat de donar suport als cop d'estat militars en defensa dels rics i dels privilegis de la pròpia església. A Espanya l'any 1936, com a Hondures ara, sols l'estat Vaticà va donar a l'inici suport als militars colpistes que es varen aixecar contra la República. Els governs mundials es varen abstenir a l'inici per a no provocar la guerra mundial que va venir més tard. L'església catòlica i els borbons, per ésser més precís, foren els únics i primers en defensar als generals colpistes i la dictadura militar. A Hondures, com a Llatinoamerica, l'església catòlica ha donat suport als colpistes, als criminals, a les massacres, sense cap mirament, penediment o rubor.
hondures.odt
hondures.odt (16,43 KiB)
El Cardenal Oscar Rodríguez, que va ésser votat com a papable al Vaticà en les ultimes eleccions del 2005, se la ha passat donant suport als colpistes en els mitjans de comunicació, utilitzant arguments de tota mena i contradictoris. Per exemple, per un cantó diu que el cop era necessari ja que el president Zelaya violava constantment la Constitució, i per altra banda, diu que no hi ha hagut cap cop d'estat, ja que s'han seguit les lleis constitucionals, i per tant el govern de facto no és colpista, ni ell pot ésser considerat un cardenal colpista. Per un cantó, repeteix la propaganda de la oligarquia i colpistes, per l'altre declara que ells, els representants de l'església, només estan per orientar moral i èticament al poble. Fariseu!

El periodista Joaquim Ibars de la Vanguardia, que també ha anat repetint la propaganda contra Zelaya i contra els que donen suport als insurgents, aprofita per entrevistar el cardenal colpista i reproduir una vegada més la propaganda dels colpistes. S'han trobat la fam amb les ganes de menjar. En l'entrevista, el cardenal colpista critica al president Zelaya de delinqüent, violador de les lleis i de voler-se reelegir indefinidament, i ara de voler tornar a Hondures per recuperar la presidència, fet que pot provocar un bany de sang, i que provocarà un enfrontament entre hondurenys. Però no diu que els colpistes deixin el poder per evitar banys de sang, com ho demanen tots els països del mon i cents de mils d'hondurenys. Al contrari, els justifica i reforça amb sermons. Ara sols falta que els beneeixi.

El periodista Ibars i el cardenal critiquen per suposat al Chàvez, i als presidents de l'ALBA que donen suport al president constitucional; i a més, exculpen als colpistes i al fantotxe Micheletti. Normal. Defensen els seus. Però el cardenal colpista no entén que se'l insulti de colpista i cardemal en inscripcions al carrer, per repetir en els mitjans dels rics que el president Zelaya violava constantment la Constitució, que és un criminal i que el relleu de president és constitucional, legal i ben fet. El cardenal no entén que se'l tracti de colpista, que és el que és, quan, segons ell, “sols he complert amb el meu deure”. Hipòcrita!
En l'entrevista Ibars li recorda que Chavez l'insulta... “Me llama loro del imperio y payaso vestido de cardenal”. En Chavez l'ha deixat retratat per l'historia. Sols per aquesta confessió val la pena llegir l'article. L' Ibars li pregunta: “Es que en Chavez, que va dirigir el retorn frustrat del president Zelaya a Hondures, buscava una massacre?”. I el cardenal li respon “si, evidentment”. Lloros propagandistes!
El cardenal colpista proposa la mateixa solució que proposen els colpistes: eleccions anticipades. L'Ibars li pregunta per la solució que Zelaya tornés a la presidència, però sense poder. El cardenal li respon “és impossible”. El cardenal no vol que torni el president Zelaya, un soci del dimoni Chavez, ni tan sols sense poder. Fatxa!
El cardenal colpista es treu de la màniga l'explicació per a defensar el cop d'estat. “Cuando Zelaya fue capturado por el ejército ya no había presidente”. Per tan, conclou que no hi ha cop d'estat.
Com explica que no hi havia president, quan l'exercit va segrestar en Zelaya? “Le dijimos que no convocara el referendum que daba vía libre a su reelección y violaba la Constitución, que dice que quien proponga este cambio cesa de inmediato”.
Anotem les mentides ràpidament:
Zelaya no va convocar un referèndum, sinó una enquesta no vinculant.
No assegurava la seva reelecció ja que les properes eleccions son dintre uns mesos, que es quan en una quarta urna decidiran els hondurenys si volen canviar la Constitució. A part de que ho ha repetit que no vol reelegir-se , materialment no pot ésser reelegit President. Però els lloros de periodistes segueixen repetint les mentides dels colpistes
Zelaya no ha violat la Constitució, i si algú creu que ho ha fet, s'han de seguir les regles per a destituir-lo, treure-li la impunitat i portar-lo als tribunals.
La Constitució no diu que per convocar una enquesta amb 400.000 firmes i seguin la legalitat, un president deixi d'ésser president.
Si no hi havia President quan el van segrestar, per varen falsificar una carta de renuncia del president?
Si des de mars el president Zelaya violava constantment la Constitució perquè l'Església no el va denunciar? Per què ho fan ara quan han pres el poder els colpistes?
La primera mentira del cardenal colpista està en el titular de l'article de l'Ibars “No soy un cardenal golpista”. Digui'ns, cardenal, del que presumeixes en públic i et direm el que ets. Colpista!
D'aquest entrevista se'n dedueix una veritat com una catedral del beneit cardenal: d'intromissió de l'església en la política: “Le advertimos. Citamos a Zelaya meses antes para que no violara la Constitución”. Declaracions que donen raó als que l'involucren en la fase prèvia del cop. El cardenal explica a l'Ibars que ell no va poder preparar el cop perquè el dia del cop estava a Roma de tornada a Tegucigalpa. Una coartada sospitosa i que fa riure.
El cardenal està molt molest, però molt, amb l'OEA, perquè han denunciat als colpistes, i exigeixin el retorn de Zelaya. ja que ell personalment va donar a Insulza, el secretari general de l'OEA, tot els documents necessaris explicant la legalitat del cop i lo criminal que és el Zelaya. L'ignorant cardenal no entén que l'OEA es posi del cantó de Chávez, el dictador que amenaça amb invadir-los i que té mentalitzat al Zelaya, del cantó dels governants de l'ALBA, que afirmen publicament que l'OEA no serveix per a res.
Els que comprenen al Cardenal colpista, son el cor de lloros dels mitjans de comunicació d'Hondures, llatinomericans, i globals, controlats per l'oligarquia global. Citem al mestre dels propagandistes, en Mario Vargas Llosa, i el seu fill Alfredo Vargas Llosa. I els propagandistes de El País, i altres diaris nacionals que competeixen per a veure qui distribueix millor la propaganda de l'Imperi i qui defensa millor els interessos dels rics a LLatinoamèrica. Llepaculs!
"No soy un cardenal golpista"
Joaquim Ibarz 

Rodríguez Maradiaga rebé al desinformador Ibars de la Vanguardia en una parròquia pobra i humil. La raó és populista i publicitària per contrarestar les denuncies del poble hondureny que li critiquen de menjar amb els rics.
Ara ens adonem que Oscar Rodríguez, l'alternativa “progressista” a l'Inquisidor Razinger en el Vaticà, és un cardenal colpista. Pels que en volin saber més, recordem que el cardenal Rodriguez és un salesià i president mundial de Caritas. Porca església!
Mira també:
http://www.lavanguardia.es/premium/publica/publica?COMPID=53743717679&ID_PAGINA=22780&ID_FORMATO=400&PAGINACIO=1&TEXT=
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/140096

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Contra el cardenal colpista Oscar Rodríguez Maradiaga d'Hondures i Joaquim Ibars, l'entrevistador.
21 jul 2009
Que esteu de vacances o que amics cumbaias? deixeu la revol-lucio per setembre? Ara les fonts "fidedignes" son la vanguardia espanyola i demes? hi ha un bon grapat d'articles que els heu agafat d'aquest diari de merda i s'han penjat a la vostra xarxa. Per una banda se me'n fot el que passi a Hondures i per altra banda els cures no son els unics culpables del que passi alli. A Venezuela o Cuba les seves dictadures tambe van ser imposades pels cures? A Polonia i la republica d'Irlanda, per exemple l'esglesia va fer front a la merda que els venia de moscu i londres. En fi amics cumbes, vos deixo per ara.
Re: Contra el cardenal colpista Oscar Rodríguez Maradiaga d'Hondures i Joaquim Ibars, l'entrevistador.
22 jul 2009
No sabs llegir amic. En la Vanguardia és on parlen de tota aquesta merda de propaganda que en chavez és un dictador i que Cuba el pitjor país de llatinoamerica.

A tu com a molt panxa-contents cumbaià us en fot el que passa a la resta del mon i que 40.000 capellans considerats pedòfils estiguin en la impunitat, i que els cardenals segueixin donant suport a criminals colpistes.
Així està Polonia un país impresentable d'extrema dreta.
Xiquet, per dir bajanades, millor que no escriguis i apren a llegir abans de tornar a escriure.
Sindicato Sindicat