Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
No a la manipulació
19 jul 2009
Nota aclaratoria sobre el fake a Kaos en la red
Nota aclaratoria

En primer lloc, voldríem demanar disculpes a Joves Comunistes del Poble Català, a Joves Comunistes i a CJC- Joventut Comunista.
La nostra única i exclusiva intenció al escriu el fals comunicat sobre la sortida de membres de JC i publicar-ho a Kaos en la red tenia com a única finalitat qüesionar la professionalitat i els criteris polítics dels medis alternatius i anticapitalistes. A continuació detallarem els motius que ens van "obligar" a crear quest fake per deixar clar que es necessaria una reflexió profunda en els mitjans alternatius.
Som conscients que el fake, durant uns minuts va poder afectar la informació interna dins de les diferents organitzacions "implicades" i per això demanem les més sinceres disculpes. Sabiem que aquest seria un preu necessari encara que gens desitjat per aconseguir els objectius que exposarem a continuació.
Enviem aquest comunicat a les diferents organitzacions per evitar possibles censures futures a Kaos en la red - ho publicarem allà encara que dubtem que ho mantinguin i per tal de que ho pogueu pujar vosaltres mateixos.

1. En primer lloc, vam utilitzar per a la elaboració del comunicat, els plantejaments més usuals i majoritaris que s'han anat repetint al llarg de mesos i anys a Kaos en la red, tant en comentaris anonims com en notícies o publicacions diverses. Nosaltres, com a simpatitzants comunistes apostem per la unitat comunista de totes tres organitzacions i totes tres ens mereixen el mateix respecte. Les admirem per seguir lluitant en uns moments on es molt díficil mantenir una militancia comunista.
A més d'utilitzar els comentaris més usuals - realment punyents la majoria i poc seriosos- vam utilitzar els termes de transfugisme en base a una suposada renuncia al marxisme leninisme i sobirania organitzativa per atraure el maxim possible l'atenció dels administradors de kaos en la red. Sabiem que aquest tipus de fet, seria massa dolç per als administradors com per parar-se a contrastar o verificar la notícia.

2. En principi i malgrat la història recent de kaos en la red, teniem certs dubtes de que es publiques la noticia a l'espai central o fins i tot que ni tant sols dures gaires minuts a la lliure publicació. Pero com ha quedat demostrat, "la carnaza mediatica", les descalificacions i la nula profesionalitat dels administradors superen qualsevol criteri periodistic. Creiem que el fet que la noticia fos penjada rapidament a la columna central i dures diversos dies va evidenciar la falta total de criteri periodístic a la que aludiem abans.

3. Es inadmissible que qualsevol persona o grup de persones - de qualsevol ideologia i amb diferents interessos- pugui penjar quatre paraules a un medi alternatiu i tan visitat com kaos en la red sense cap tipus de filtre que valorari la veracitat o no de les noticies així com la seva importancia. No es admissible que els criteris de censura tinguin més a veure amb interessos partidistes que amb criteris periodistics seriosos. Aquest cop, el fake ha estat realitzat per companys comunistes que s'indignen davant el camp de batalla d'acusacions i atacs continus que es venen succeint als diferents medis alternatius - no nomès kaos- però en un futur podria ser utilitzat pels grups feixistes que abunden per la xarxa. Es una vergonya que qualsevol – inclosos els feixistes– puguin beneficiar-se de la ceguera dels diferents medis alternatius i anticapitalistes. Esperem que Kaos reflexioni sobre aquesta situació.

4. Aplaudim que finalment, a la nit del dissabte, la notícia hagi estat eliminada de Kaos. Pero recordem, que ni tant sols hi havia signatura del suposat comunicat !!!

5. Per acabar, tornem a demanar disculpes i comprensió a les tres organitzacions comunistes de Catalunya i encoratgem a Kaos en la red i a les diferents webs alternatives i lliures a servir veritablement els seus principis anticapitalistes i d'esquerres.


Joan. G.G
Oliver U.R.
Nicole V.C.

19 Juliol de 2009

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No a la manipulació
20 jul 2009
Què és el fake? Doneu per suposat que coneixem l'anglés?
Em sembla bé aquest article sobre la poca professionalitat dels administradors de Kaos. Molt bona aquesta demostració pràctica.
Re: No a la manipulació
20 jul 2009
No cal conèixer l'anglès, pel context queda clar que un fake és una falsificació. No cal tenir la pell tan fina.
Re: No a la manipulació
21 jul 2009
"qüesionar la professionalitat i els criteris polítics dels medis alternatius i anticapitalistes"

El treball dels adminsitrados de kaos és totalment voluntari. No puc arribar a entendre que perdeu el temps amb similar estupidesa de faks i fucks. Aquest tipus d'accions fan més mal que bé. podrieu haver mirat de parlar amb ells en tot cas. amb la feinada que tenim per fer...

molts ànims a kaos!
Sindicato Sindicat