Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Conclusions 1ra Reunió Xarxa ECO‏
16 jul 2009
Aqui hi han algunes conclusions que podem compartir sobre l'estat actual del treball de la Xarxa ECO.
Salut!
Conclusions:

1) Tal com hem decidit a la I reunió, la Xarxa començarà la recerca d'institucions col·laboradores. Continua doncs el procés d'informar a les associacions de comerciants, d'artistes, de veïns, cooperatives de productors i de consumidors i entitats públiques que estiguin interessades a conèixer més sobre el projecte i possiblement involucrar-se.
Doncs, volem fer una crida a les entitats, comerciants o particulars que ho desitgin; poden prendre contacte amb Xarxa ECO trucant als telèfons: 977 24 06 92 - 648 159 171 o a travès del web www.xarxaeco.org

2) S'ha presentat la proposta de disseny dels bitllets de 1 i de 5 ECOs creats per l'artista local Rubén Fernández i dotats de mesures de seguretat contra la copia. El bitllet d'un ECO, en color verd porta el dibuix d'un roure, representant la fortalesa i la cura de la naturalesa. El de cinc ECOs il-lustra dos mans que simbolitzen la unió i la cura mútua. En ambdós es pot llegir: "Solidaritat, Ecologisme, Cooperació"

3) S'ha afegit molta informació i videos al web -al que ara es pot accedir encara més fàcilment per www.xarxaeco.org- amb la fi d'ajudar a tothom a prendre conciència de la importància d'anar fent petits avanços si volem aturar els problemes provocats pel canvi climàtic sense canviar radicalment els nostres hàbits de vida. En aquest sentit, la moneda social seria una eina més per facilitar la transició de Tarragona cap a la sostenibilitat, perquè permetria a qualsevol persona d'ajudar en la transformació pel sol fet d'usar l'ECO, sense necessitat convertir-se en ecologista concienciat.

4) Tot i que encara no podem parlar d'una data de començament de la moneda social, ja podem dir que a La Corriola ja estem incorporant verdura biològica gràcies a les relacions que s'estan establint amb productors locals. Aquests productes són més saborosos, acabats de collir i lliures de pesticides. En canvi els productes mantinguts amb càmeres, processos químics i transportats a molta distància, tenen un impacte ecològic vàries vegades major.

5) Segons l'OSE (Observatori de Sostenibilitat) la província de Tarragona està consumint els recursos de 5,66 vegades la seva pròpia superfície. Només ens és possible mantenir això perquè importem el que necessitem d'altres territoris i hipotequem els recursos de les generacions esdevenidores. Per veure més, click aqui ó visitar www.sostenibilidad-es.org

6) Volem prendre contacte amb l'àmbit universitari i de moment hem enviat informació a la URV i també ens ha contactat una estudiant del Postgrau en Desenvolupament Internacional de la UPC que està fent un treball sobre les monedes socials. També seria ideal treballar dins l'àmbit del programa Agenda21 que desenvolupa la sostenibilitat de les ciutats.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa