Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : antifeixisme : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : altres temes
Insubmissio a la justicia// Insumisión a la justicia
13 jul 2009
Aviat caurà un altre cas...
Ya pronto otro caso más caera...
CAT

Em trobo en una cruilla que té poques sortides, massa definides, y que em porta, inexorablement, a un día, d'aquests haber de fer públic que no estic d'acord amb els metodes burguesos de jutjar a les persones, i que , per tant, tampoc no estic d'acord amb les seves consecuencies ni amb les premises amb les que funcionen.
D'aqui poc, si no vull continuar obeint, hauré de declarar-me insubmís a la justícia, o quelcom similar.

els fets
el 24 de novembre del 2007, després de un sopar entre amics i una copa de benvinguda, mentra tranquilament transcorría la nit de Banyoles, la policia va aprofitar una denúncia anónima desde el C/Barcelona de la mateixa localitat per atacar i criminalitzar dues persones que participaven activament dels moviments socials del poble i de la comarca de Girona.
Les dues persones, membres de l'assamblea del CSO La Kurtida de Banyoles, i solidaris amb Nuria Portules, aixi com amb d'altres casos, van ser detinguts sota la falsa imputacio de la denuncia, tancats als calabossos municipals, i posteriorment multiplement traslladats d'un lloc a l'altre (de banyoles a banyoles, de banyoles a girona, de girona a jutjats de girona) fins a passar, al cap de quasi 48 hores, a disposició judicial.
Van sortir en llibertat condicional sota la imputació d'un delicte de danys, atentat a l'autoritat, desobediència, resistència i danys i lesions.
A part dels dos detinguts, un guàrdia urbà va sofrir una mossegada, i un altre, un cop al nas.
la detencio
La detenció es va produir en inferioritat númerica, aprofitant l'estat d'embriaguesa dels detinguts i la alebosía i nocturnitat d'un pla preparat i premeditat. Aprofitant la benentesa de que el grup de persones del sopar havien de passar per davant de la comissaría de la Guardia Urbana de Banyoles, els agents de la mateixa van esperar el millor moment per sortir disparats del seu edifici amb un cotxe patrulla, atravessar el carrer i deixar el cotxe davant del grup sorprés de l'actuació. 5 es van abalançar sobre les persones a les que anaven a detenir, i al·legant que hi havia una denuncia pel trencament de miralls retrovisors de cotxes aparcats al C/Barcelona, van reduir, amb molta violència, i detenir, sense consentiment ni voluntat, a les dues persones. La resistència de les mateixes a ser detinguts va produir cops amb els agents, 2 dels cuals van petir ferides de diversa consideració.
Actualment
Actualment, les dues persones estan en llibertat condicional en espera de judici i s'han de presentar als jutjats els dia 1 i 15 de cada mes. Casualitats de la vida, o no,avui que a l'Audiencia Nacional es jutjava a Nuria Portulas, m'han fet saber, vía telefonica, que el cas s'esta movent i que hi han papers pendents de ser rebuts.

Que haig de fer? Com ho haig de fer? I quan ho haig de fer?
Diria que necessito ajuda, però el que em falta és la inspiració....

CAST
Me encuentro en una encruzijada que tiene pocas salidas, demasiado definidas, y que me lleva, inexorablemente, a un día de estos tener que hacer público que no estoy de acuerdo con los metodos burgueses de juzgar persones, y que, por lo tanto, tampoco estoy de acuerdo con sus consecuencias ni con las premisas con als que funcionan. De aqui a poco, sino quiero continuar obedeciendo, tendré que declararme insumiso a la justicia, o algo similar.

los hechos
El 24 de noviembre de 2007, despues de una cena entre amigos y una copa de bienvenida, mientras tranquilamente trancurria la noche en Banyoles, la policia aprovecho una denuncia anonima desde la C/Barcelona de la misma localidad para atacar y criminalizar dos personas que participaban activamente de los movimientos sociales del pueblo y de la comarca de Girona.
Las dos personas,miembras de la asamblea del CSO La Kurtida de Banyoles, i solidarixs con Nuria Portulas, asi como con otros caso, fueron detenifos bajo la falsa imputación de la denuncia, encerrados en los calabazos municipales, y posteriormente multiplemente trasladados de un lugar a a otro (de banyoles a banyoles, de banyoles a girona i de girona a juzgados de girona) hasta pasar, al cabo de casi 48 horas, a disposición judicial.
Salieron en libertad condicional bajo la imputación de un delito de daños, atentado a la autoridad, desobediencia, resistencia, daños y lesiones.
A parte de los dos detenidos, un guardia urbano sufrió un mordisco , y otro, un golpe en la nariz.
la detención
la detención se produjo en inferioridad numerica, aprovechando el estado de embriaguez de los detenidos y la alebosia y nocturnidad de un plan preparado y premeditado. Aprovechando la buena de que el grupo de personas de la cena tenian que pasar por delante de la comisaria de la Guardia Urbana de Banyoles, los agentes de la misma esperaron el mejor momento para salir disparados de su edificio con un coche patrulla, atravesaron la calle y dejar el coche delante del grupo sorprendido por la actuación. 5 se abalanzaron sobre las personas a ala sque iban a detener, y alegando que habia una denuncia por la rotura de espejos retrovisores de coches aparcados en la C/Barcelona, redujeron, con mucha violencia y detubieron, sin consentimiento ni voluntad, a las dos personas.
La resistencia de las mismas a ser detenidos produjo golpes con los agentes, 2 de los cuales sufrieron heridas de diversa cosnideración

Actualmente
Actualmente, las dos personas estan en libertad condicional a la espera de juicio y se tienen que presentar en los juzgados cada dia 1 i 15 de todos los meses. Casualidad de la vida, o no, hoy que en la Audiencia Nacional se juzgaba a Nuria Portulas, me han hecho saber, via telefonica, que el caso se esta moviendo y que hay papeles pendientes de ser recibidos.
Que debo hacer? Como hacerlo? Y cuando lo hago?
Diria que necesito ayuda, pero lo que me falta es la inspiración....

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat