Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
[G8 Itàlia] Crònica de la Setmana dia a dia
10 jul 2009

Aquesta és la Crònica de la Setmana fins Dijous. Traducció IMC Itàlia.

ROMA, DILLUNS 6 DE JULIOL El primer dia d'acció contra el G8 va començar amb la notícia de la detenció de 21 companys, acusats de dels fets que van ocórrer durant el G8 de la Universitat de Torí. Els estudiants i els estudiants es van mobilitzar a tota Itàlia, que okupen les facultats de les seves universitats, entre ells, Venècia i Bolonya. La Sapiensa és encara la continuació de l'ocupació del Rectorat. A la Roma3 va ser alliberat l'espai de la Facultat d'Arquitectura, per expressar el dissens dels vuit grans pel que fa a les polítiques repressives en el mateix lloc dins dels espais universitari, així com per crear l'InfoPoint del G8 a Roma.

ROMA, DIMARTS 7 JULIOL Després de les 21 detencions el dilluns a quatre ciutats italianes (Torí, Pàdua, Bolonya, L'Aquila), el desafiament al G8i es va iniciar dimarts amb l'ocupació de Rectors de Palerm i Bolonya.

A Roma dimarts matí un grup de activistes ha bloquejat amb una reixa a l'entrada de la A24 Roma-L'Aquila. Es va penjar pancartes i es van plantar tendes de campanya (en solidaritat amb els habitants de l'Aquila). El bloqueig va acabar al voltant de les 11.30 hores, i hi ha informes de 3 activistes detinguts per la policia.

Mentrestant, 500 estudiants activistes de V-strategy va partir de la okupacio de la universitat Roma 3 per bloquejar la ruta de la desfilada Ostiense. La Guardia di Finanza i la policia van carregar contra la mani, que va acabar en disturbis. Nombroses detencions (unes 30).

Al voltant de 12h a la universitat La Sapienza (okupada en solidaritat dels detinguts pel g8 de les universitats des de dilluns al mató) comença la mani per la llibertat dels detinguts. En sortir del recinte, la policia carrega, però al final es fa la mani al voltant del recinte de la universitat. Diversos centenars de participants.

En total, 35 detinguts el dimarts a Roma. Entre ells 9 estrangers inclosos 4 suecs, 2 alemanys, un suís, un francès i un polonès. Les agències van informar de 5 detinguts a l'Aquila per la possessió de material susceptible “d'ofendre”. Els cinc van ser identificats i posats en llibertat. No han confirmat els elements que van trobar en els 5 activistes francesos, com propagada per la premsa.

La protesta de la tarda es va iniciar amb la notícia de la validació (és a dir, ingrés a presó preventiva) de la detenció de 9 dels detinguts d'aquest matí (incloent-hi un menor, una noia i estrangers) que es divideixen entre la presó romana de Regina Coeli i Rebibbia. Les acusacions contra ells són la resistència als funcionaris públics, entre altres càrrecs, mentre la policia està en fase d'investigació.

Mentrestant hi ha hagut una exagerada militarització (amb el bloqueig de totes les carreteres adjacents) a la plaça Berberini de Roma, on s'havia previst una manifestació per anar a la Plaza de la República, per a la "benvinguda als poderosos de la terra." L'esdeveniment va avançar sense incidents i va acabar al voltant de les 19:30. Una delegació de manifestants es va dirigir a la prefectura de policia a Roma per demanar aclariments sobre la situació dels activistes presos.

Després de la dissolució de la mani en la Piazza della Repubblica, alguns activistes han tractat de bloquejar les vies de l'estació de Termini. La policia va envoltar l'estació i van realitzar una cacera a l'interior de l'estació, detenint a dos manifestants desprès d'una dura càrrega.

ROMA, DIMECRES 8 JULIOL La jornada del dimecres ha estat testimoni de diverses manifestacions en diverses ciutats d'Itàlia. La solidaritat amb els detinguts i empresonats, evidentment, va ser una de les raons més importants per a la mobilització.

A Roma, en el matí es va preparar el mapa de la crisi.

Sembla haver estat re-visió de la White Rabbit Es va llançar pintura violeta (de la V-strategy) contra la Benetton (empresa que té molts interessos econòmics invertits en la reconstrucció de l'Aquila). En aquesta acció van detenir a 2 fotògrafs per, suposadament, facilitar la fugida dels activistes. Finalment, s'ha fet una acció al barri de Pigneto "pel dret a un judici just contra el benestar de les despeses de lloguer de la universitat precària'' : un centenar d'estudiants ha okupat un edifici abandonat per a utilitzar-ho com a “break point”

També es va fer acte de presència al capdavant del Ministeri de Treball i de la Comissió contra les morts en el treball. . Aproximadament, un grup de 12 activistes ha bloquejat l'accés a dos sucursals de la Banca di Roma i Credito Artigiano, senyalant als veritables dirigents de la crisi mundial. L'acció va tenir lloc a Via XX Settembre davant del Ministeri d'Economia i Finances.

A la tarda hi va haver diverses iniciatives de solidaritat per les detencions. A Regina Coeli (la presó més cèntrica de Roma, on es troben alguns dels presos preventius en relació al g8). També es va fer una concentració a Rebibbia (presó de dones, on també hi ha companyes segrestades arrel del g8) per mostrar la solidaritat als companys detinguts.

A l'Aquila s'ha realitzat una protesta repetint el lema "Yes we camp."

A Nàpols hi ha una mani de més d'un miler de persones pels arrestos i detencions de 7 de juliol, així mateix, les mostres de solidaritat s'han repetit a Milà, Torino i Gènova mateix.

DIJOUS 9 DE JULIOL Són vàries les protestes d'avui a L'Aquila, Salerno, Ancona, Torí, Roma i Nàpols. A L'Aquila, s'okupa simbòlicament un edifici abandonat. A les 16.30 va començar una processó de 200 persones de la Via Strinella, va portar a la casa comunal, on es va mantenir la concentració.

A Nàpols, desprès de les detencions d'uns quants companys, es va celebrar una conferència de premsa, també poc després d'haver okupat simbòlicament la catedral. Després d'una càrrecga s'ha detingut a dos companys que van ser posats en llibertat posteriorment. També va ser ocupat Europa Oriental.

A Torí va ser ocupat el Rector de la Politècnica, on es va celebrar una conferència de premsa.

Al Volturno (un cinema okupat a Roma) es va celebrar una conferència de premsa.

A la tarda, es realitza la manifestació al CIE de Ponte Galeria. Era possible la comunicació visual i sonora entre els manifestants i les persones detingudes. A més, en el CIE cada persona té dret a només un litre per dia, per això es tirava aigua per damunt de les reixes. la catarsi va ser la crema de les càmeres de vídeo i càmeres per denunciar les deficiències dels mitjans de comunicació oficials sobre aquestes qüestions. La delegació de periodistes i advocats no poden entrar.

A Ancona es fa un bloqueig naval a la tarda al port.


This work is in the public domain
Sindicat Terrassa