Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Nen o cafetera?
09 jul 2009
(publicat al Setmanari la Directa del 20 de maig de 2009)

escrit per Jaume Barrull Castellví

Ara diuen que repartiran la pastilla de l’endemà a les farmàcies i sense recepta. Generalitzar és un mal negoci, però està clar que si a mi ja em van explicar que existien els preservatius i les anticonceptives, alguna cosa falla si entre els adolescents encara hi ha tants embarassos no desitjats com apunten. Milers, ara no en recordo la quantitat. I en aquest context jo hi llegeixo una mica d’inconsciència. Esperar una criatura és una realitat molt seriosa i entenc que aturar el procés ha de ser una decisió al mateix nivell. A mi no em sembla ni bé ni malament que la gent avorti, però parlem clar: trenquen un procés biològic que tindria com a resultat final una vida humana. I en això no cal ser de missa ni votar al partit popular per saber-ho.
Quan els col•lectius contraris a l’avortament diuen que es mata una persona potser utilitzen un llenguatge demagògic, però no es pot negar que una dona embarassada acaba parint, com a mínim, un nen o una nena. En cap cas s’espera una cafetera o una pilota de futbol, això és indiscutible. Uns es mantenen ferms en prohibir-lo de totes totes; a l’altra banda de la trinxera s’afirma que no es poden posar límits perquè cada dona es coneix el propi cos, així que la consigna és molt explícita: avortament lliure i gratuït. Que tothom ha de poder accedir a la sanitat pública no ho penso discutir, lo del temps és un tema que em desperta molt dubtes i mai no he arribat a cap conclusió que em convenci. Ho sento, potser no sóc prou revolucionari, però em costa molt tenir una opinió tant contundent al respecte. A més a més, si tenim present la quantitat d’embarassos no desitjats que hi ha, no sé si realment totes les noies són prou madures com per saber quan han d’avortar. Si n’hi ha que el condó se’l prenen a broma quan se’n van al llit amb uns paios que pensen com elles... creure que totes tenen criteri és viure en un altre món. En aquest país hi ha friquis per a tots els gustos i la ministra ha dit que una dona prenyada té 14 setmanes per decidir-se. El que m’ha fet més gràcia és quan ha afirmat que amb aquesta nova llei es garanteixen els drets de la vida prenatal. I jo de moment em pregunto, en quin moment esdevens una persona amb drets?
Mira també:
http://www.altercat.net/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=4&Itemid=34

Copyright by the author. All rights reserved.

Comentaris

Re: Nen o cafetera?
09 jul 2009
"no sé si realment totes les noies són prou madures com per saber quan han d’avortar"
Però sí que ho són per tenir cura d'un fill o filla? Per educar-lo, per acompanyar-lo en el seu procés de creixement i desenvolupament?
Re: Nen o cafetera?
09 jul 2009
Una visió esbaixada, patriarcal i paternalista. Em sorprèn que la directa accepti aquesta ideologia sense arguments:
- Els embarassos d'adolescents no suposen cap barbaritat si tenim en compte que en els darrers anys ha augmentat la població adolescent que manté relacions sexuals i és l'edat més fèrtil.
-De la mateixa manera que ningú obliga a tenir relacions sexuals ningú obliga a abortar... pero alguns sí voleu obligar a tenir un fill/a.
-Ara resulta que som prou madures per posar-nos tetes pero no per decidir si volem ser mares.
-En definitiva, versió infantilista i patriarcal de la dona, que, histèrica, no sap fer el que li convé. En canvi, jo mascle, sí.
L'escrit té molta mala bava, no sé si degut a una frustració o episodi personal de l'autor. Tampoc entenc que l'hagin publicat quan aquest tema és treballat per molta gent dels MMSS i, a més a més, l'article no dóna arguments. Es com si ara algú sense ni idea escribís al setmanari, suposadament, dels MMSS, dient que els transgèncis son bons perque acabaran amb la fam al món (obviant arguments i feina feta per Som Lo que Sembrem).
Tot plegat, trist
Re: Nen o cafetera?
09 jul 2009
...fora els rosaris dels nostres ovaris, i també els reformistes patetics com tu!
Re: Nen o cafetera?
10 jul 2009
Lamentable. Segur que és del SAIN.
Re: Nen o cafetera?
10 jul 2009
La publicació d'aquest article a la Directa el que fa es evidenciar la greu manca de formació i d'anàlisi que arrossega molta gent (especialment nois, però no exclusivament) sobre la qüestió de gènere a nivell teòric però per sobre de tot a nivell pràctic.
Moltes gràcies a les companyes que han recuperat l'article.
Re: Nen o cafetera?
10 jul 2009
quanta demagògia!

què fot la directa?
Re: Nen o cafetera?
14 jul 2009
Aquest article respón a algun trauma personal de l'autor, i aquesta deducció exposada és impepinable, doncs no hi ha ni un argument polític en tot el text. Només hi ha infàmia i demagògia. No té desperdici. Carrega duríssimament contra l'avortament amb un discurs patètic d'infantilització i culpabilització envers la dona, i la seva suposada irresponsabilitat per fresca i inconscient, escupint contra les adolescents (quan suposen un 12,8% dels avortaments), i moltes altres varietés sense fonaments (és a dir, invencions que provenen de la seva moralina estúpida). Ah! i quan esmentis dades, barrull, no te les inventis, ja que no és pot parlar del tema amb frases tan a la lleugera com "... alguna cosa falla si entre les adolescents hi ha tants embarassos no desitjats com apunten. Milers, ara no en recordo la quantitat...". Impresentable.

Això és un clar exemple de violència verbal cap a les dones que han avortat, o que ho faran, en les mil variades circumstàncies socials, econòmiques, polítiques, etc... en que es decideix avortar. Les dones sempre hem avortat, des de fa milers d'anys, i per mil causes diverses.

I no només això, també carrega contra la pastilla del dia després, que no es pot considerar cap avortament!

I molt més encara, quan hi ha hagut en els últims mesos diverses iniciatives per atacar l'ofensiva ultracatòlica i feixista, i hi ha moltes dones treballant amb el tema, aportant arguments i lluita, des d'una vessant clara i directament política, i sobretot amb arrel en l'experiència quotidiana.

Faig la proposta que cadascuna que pugui/vulgui envii una carta a la directa expresant el malestar que genera un escrit així, ple de generalitzacions, estereotips sense cap fonament, i opinions que ben bé podrien anar de la mà amb les d'E-Cristians, per exemple.

Us animem a totes a que digueu la vostra fins que la directa rectifiqui, i justifiqui quin són el tipus de filtres que empra per decidir quan publica o no un article.

Potser la directa no és el nostre mitjà d'informació (si més no, feminista) i no és la primera vegada que la caguen. Però igualment animem al desfogue col.lectiu, ni que sigui per buidar la ràbia de que un FRIKI com aquest es posi a opinar sense tenir ni idea de res.

La lluita per l'avortament és també una lluita contra el poder, contra el patriarcat, contra l'esglèsia integrista! Les nostres vides i sexualitats no seran mai decidides per l'estat, els cures, els metges, els psicòlegs, ni per cap home! Ni víctimes ni penedides!!!

I va per tu, jaume barrull, el "friki de l'any": just ara, és el moment de que et facis la vasectomia irreversible!!

Sempre solidaritat feminista
Sindicato Sindicat