Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La CGT d’autobusos de TMB guanya el judici pels “15 minuts de l’entrepà” de l’Estatut dels treballadors.
07 jul 2009
www.cgtbus.com
La CGT d’autobusos de TMB guanya el judici pels “15 minuts de l’entrepà” de l’Estatut dels treballadors.

La Direcció no té més possibilitats de recórrer

El Tribunal Suprem ens dóna definitivament la raó. La CGT d’autobusos de TMB ha guanyat definitivament la denúncia dels “15 minuts de l'entrepà”, que fa referència a l'Estatut dels treballadors.
Finalment i després dels reiterats recursos que la Direcció ha interposat, per a guanyar temps, el Tribunal Suprem ha confirmat la primera sentència datada al març de 2007. Aquesta sentència és ferma i no cap recurs:
“…debo declarar y declaro el derecho de los trabajadores que prestan servicios en la empresa demandada con la categoría de Conductor, y que realizan una jornada superior a 6 horas diarias, a disfrutar de un descanso mínimo de 15 minutos dentro de dicha jornada…”

De moment ja s'ha demanat a la Direcció que acati la sentència i s'està estudiant legalment la possibilitat de quantificar econòmicament la retroactividad de la mateixa.

Recordar que aquest dret que ara hem guanyat definitivament ha estat negat conveni rere conveni, a tots els conductors/es, per la Direcció de TMB amb el consentiment de CCOO, UGT i SIT.
Des de la CGT estem a l'espera de la resposta de la Direcció i entenem que aquesta podria ser pactada. Cap també la possibilitat que la Direcció opti altra vegada per fer oïdes sords i busqui el conflicte. A la qual cosa, per desgràcia, ja ens té acostumats
Davant una cosa o l'altra caldrà estar atents i, com a treballadors/es, prendre el camí adequat.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat