Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Comunicat de Repsol Mata: Tarragona és el vàter de Repsol
03 jul 2009
Noves taques i galetes de petroli arriben a les costes de Tarragona gràcies a la nefasta gestió de Repsol-YPF, que es neteja les mans amb la subcontractada Pride. Un comunicat per aturar la impunitat ambiental.
barca p.jpg
TARRAGONA ÉS EL VÀTER DE REPSOL

Altre cop platges, mar i conciències tacades de negre

Comunicat de la Campanya Repsol Mata davant el vessament de cru a Tarragona- Juliol 2009


I tornem-hi! Com és habitual i dolorosament repetitiu a les comarques del Camp de Tarragona, un nou ensurt provocat per la patètica gestió de Repsol-YPF ha tacat de petroli les aigües del malaguanyat mar Mediterrani. Aquesta nova taca, de més d´un kilòmetre quadrat i 5 milions de litres de petroli (1), té origen a les dues fuites no declarades de la subcontractacta PRIDE a la plataforma marina de Repsol-YPF.

De fet, la mateixa companyia ja reconeix que "la producció de vessaments és inherent a la indústria petrolífera".(2) Només l´any 2008, Repsol s´ha responsabilitzat de 1.085 vessaments amb un total de 2.397 tones d´hidrocarburs desparramats pels sòls, terra, mar i aigúes continentals.(3) I només és la part menys ocultable de la nefasta crònica d´accidents fortuits o provocats.

Què passa a Tarragona?

Els i les habitants d´aquestes empetrolades comarques estem ben fartes la impunitat d´aquesta companyia que a base de calendaris i samarretes s´embutxaca a tota una classe dirigent professionalitzada en l´hàbit de la prostitució política i acadèmica. Perquè més enllà d´un "cinturó verd" d´eucaliptus malaltissos, la petroquímica de Tarragona -i la teranyina d´infraestructures circundants ( pantalà, monoboia, oleoductes)- cada dia ens endinya el més sinsitre dels rostres empresarials. Quan no és un treballador cremat viu per les flames, és un vessament de fenols cancerígens a les aigües del francolí, o el més variat i mortífer còctel d´emissions atmosfèriques. Potser és perquè, amb el nostre silenci còmplice, ens fem mereixedors de la més alta incidència de malalties respiratòries, alèrgies i també càncers. Potser és perquè la generació anterior va vendre les terres, la dignitat i el futur al diable i ara la condemna es perpetuarà fins al degotall final de la crisi energètica. O potser no.

Perquè creiem en ferm, que tancar la petroquímica és possible i exigir responsabilitats penals a Repsol és necessari. Perquè creiem que les universitats i hospitals han de recuperar la credibilitat i publicar estudis epidemiològics objectius. Perquè - ens costa- creiem que encara ens mereixem algun alcalde que no estigui esquitxat de galetes de petroli. Com les que suren avui a les onades de les platges de Tarragona.

PROU IMPUNITAT AMBIENTAL!

RECUPEREM EL CAMP DE TARRAGONA: TANQUEM REPSOL QUÍMICA!



(1)
http://www.elpais.com/articulo/sociedad/plataforma/Repsol/oculto/fugas/f

(2) http://www.repsol.com/es_es/todo_sobre_repsol_ypf/responsabilidad_corpor/

(3) http://www.repsol.com/es_es/todo_sobre_repsol_ypf/responsabilidad_corpor
Mira també:
http://repsolmata.ourproject.org

This work is in the public domain

Comentaris

Hem sembla que no
04 jul 2009
Està molt bé, tanquem Repsol Química com dieu, ara bé, i la gent que treballa allà què?

Els hi doneu alguna alternativa? Els hi pagueu alguna compensació? Hem sembla que no, i és que el món no tot són consignes populistes sense cap més tipus de solució alternativa, tancar la Repsol no és realista, modificarla potser sí.
Em sembla que sí
04 jul 2009
Que jo sàpiga, hi ha dotzenes de pobles a la província de Tarragona que no tenen la petroquímica a casa seva i tenen els mateixos índex de riquesa que les contaminades Pobla de Mafumet, Constantí o El Morell.
Que només Repsol dóna feina és un mite com que la perillosa Vandellós és una energia neta i renovable.
Hem caigut molt baix per assumir la nocivitat petroquímica com un mal menor.
Per cert melic, Treu la "h" del títol, que fa lleig.
Nocivitat i silenci
04 jul 2009
A veure si per fi trenquem el silenci a Tarragona. Són molts anys respirant merda a canvi de poliesportius, no?
Re: Comunicat de Repsol Mata: Tarragona és el vàter de Repsol
04 jul 2009
El trist de tot això és el de sempre, el silenci, el conformisme i l'acomodament dels habitants del Camp de Tarragona... Com enegar el procés cap al tancament? Masses interessos econòmics i polítics... Tot seria més fàcil si els responsables de prendre les decisions pensessin més enllà d'omplir-se les butxaques... Fins que no hi hagi polítics de cara i ulls em penso que no es podrà fer massa cosa més enllà de possibles manifestacions, multitudinaris si s'escau, però ignorades... Els polítics en saben molt d'ignorar a la gent que coneix la temàtica que sigui...
Sindicato Sindicat