Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Invitació a les Jornades de Creació de la Universitat Lliure.
03 jul 2009
“S’ha obert un espai a les nostres vides, on per fi comencem a respirar...”

Diumenge 5 Juliol INVITACIO A LES JORNADES DE CREACIO DE LA UNIVERSITAT LLIURE


Hem volgut tornar a sentir-nos lliures. I com a tals, lliures de restriccions sobre el que podem fer amb el coneixement, és a dir, tocar-lo, mutar-lo, crear-lo, col·lectivitzar-lo. Lliures, alliberant alhora un espai on poder desenvolupar allò que per unes o altres raons se’ns nega als espais convencionals (l’escola,l’institut, la universitat...).

Hem decidit també segrestar el silenci. L’alliberarem quan sapiguem gaudir-lo. Ara, però, ens cal cridar ben fort els motius per estar dirigint-nos a tu, a vosaltres, a totes.

L’apatia i passivitat quotidianes ofeguen fins l’últim racó de la nostra vida, Es per això que ens sentim rebels, perquè necessitem un espai on viure més enllà de l’estudi de vuit hores i de la jornada laboral d’altres vuit hores diàries (qui té sort i no l’han acomiadat), que ens asfixien, que ens tenen subsumides en l’ordre productiu i el consumisme, on l’esperit crític, la fam creativa i els somnis de transformació no tenen cabuda, i a sobre quan neixen alternatives són reprimides i silenciades.

Així doncs, hem decidit prendre un espai abandonat en mans de la pols i l’especulació, a partir del qual començar a recuperar el temps per a la reflexió individual i col·lectiva que se’ns nega un cop dintre l’engranatge capitalista. I no oblidem que les universitats han deixat de ser aquell espai pel coneixement crític i estan cada cop més - i ara més que mai amb Bolonya-, al servei dels interessos del capital.

I es que no ens agrada el sistema educatiu actual. No ens agrada l’ensenyament en classes quadrades, en taules quadrades, mirant a la pissarra quadrada, amb finestres quadrades i llibres quadrats, perquè produeix persones amb la ment quadrada. No ens agrada la universitat d’avui ni la de demà.. Som aquí per crear la Universitat Lliure, un projecte que estem gestant i que volem concretar entre totes les persones que hi vulguin participar, de forma assembleària.

A partir d’ara totes passem a ser imprescindibles. Ha arribat l’hora de la creació !!

PROGRAMA DE LES JORNADES


Lloc: C/ Casanova 17 ( L2 Universitat)
Dia: Diumenge 5 Juliol

11.30 am Esmorzar

12.00 am Definirem el QUE, quins sons el criteris i els objectius de l’espai intentant donar una visió amplia de les necessitats de totes. (per tal d’avançar feina i debats les propostes es podran enviar a aquest mail kasanova17 ARROBA gmail.com)

14.30 Dinar col·lectiu per l’autogestió de l’espai.

16.00 Definirem el COM, es a dir quins son els projectes que ens faran arribar als objectius de l’espai. (per tal d’avançar feina i debats les propostes es podran enviar a aquest mail kasanova17 ARROBA gmail.com)

18.30 QUAN. Prioritzarem ,si s’escau, els projectes en una agenda. Intentant donar més importància als projectes col·lectius.
Mira també:
http://barbarito09.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Invitació a les Jornades de Creació de la Universitat Lliure.
03 jul 2009
Aneu a la merda, maricons!
Re: Invitació a les Jornades de Creació de la Universitat Lliure.
03 jul 2009
maricones i amb molta honra!
Sindicat