Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Jornades PV] Activitats del proper cap de setmana
17 jun 2009
Activitats del proper cap de setmana de les Jornades sobre el País Valencià organitzades pel Col·lectiu Negres Tempestes
Divendres 19 de juny a les 19h al CSO La Nova Carboneria. Carrer del Comte d'Urgell 30 L1 Urgell L2 Sant Antoni

Ponent: Jordi Muñoz, professor de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra. "El País Valencià serà d'esquerres o no serà? Estructura social i conflicte identitari al País Valencià"

Els conflictes al voltant de la identitat col•lectiva dels i les valencianes que es van donar a redós de la transició sovint han estat analitzats sense tenir en compte el rerefons social que tenien. En aquesta xerrada oferirem un breu repàs als termes principals del conflicte conegut com la 'Batalla de València' tot fent especial èmfasi en el paper de la burgesia valenciana, les bases socials de l'anticatalanisme i la vinculació entre el valencianisme fusterià i les esquerres valencianes. Una anàlisi de classe del conflicte identitari que ens aportarà algunes de les claus per entendre'l, i per interpretar també el País Valencià d'avui.



Diumenge 21 de juny a les 19h al CSA Can Vies. Carrer dels Jocs Florals 40-42 L1 L5 Plaça de Sants

Documental "Del roig al blau. La transició valenciana" de Llorenç Soler, 2004

La transició política propicià l'escenari ideal per a fer esclatar el conflicte sobre la identitat dels valencians, que condicionaria el seu futur democràtic. La formulació d'una nova concepció nacionalista de la valencianitat, assumida per part de l'antifranquisme, colisionà amb l'arrelat regionalisme defès pels sectors socials més conservadors, tenint com a resultat un dels episodis més convulsos de la recent història valenciana. En un terreny guanyat per la visceralitat, la irracionalitat, la manipulació i la demagògia, uns i altres, persones i formacions polítiques, tractaren d'adaptar-se a les circumstàncies per tal d'assegurar-se un espai a la nova societat que es vislumbrava.
Mira també:
http://www.negrestempestes.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat