Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
27 Juny: 1a Fira d'Artesania, Cooperatives i Treballadors autònoms a Viladecans
16 jun 2009
I ª FIRA d’ARTESANIA, COOPERATIVES I TREBALLADORS AUTONOMS
JORNADES artesanals.jpg
Des de l'Assemblea d'Okupes de Viladecans hem organitzat una fira per reunir artesans, cooperatives i treballadors autònoms que produeixin bens o prestin serveis de manera no industrialitzada.

Que a què ens referim per “de manera no industrialitzada”? doncs a treballadors i cooperatives que no treballin per a les masses, ni per a grans corporacions ni per a organismes públics, o sigui, que treballin per a persones com a persones. Que siguin elles les protagonistes en tot el procés de creació, elaboració o prestació del servei.

Que perquè ho volem fer? Dons perquè aquest mètode « artesà » de fer les coses ens sembla el més humà, just i digne possible. Perquè és aquest l’únic treball que dignifica, i ens fa créixer com a persones i l’únic que satisfà unes necessitats tan reals com les d’autonomia, de realització personal, d’esforç físic o de socialització. També per que desperta moltes de les millors qualitats humanes tals com la inventiva, la tenacitat, la cooperació, la imaginació, l’estètica o el gust pel treball ben fet. Qualitats totes elles que el treball industrialitzat margina i destrueix. De fet, l’única qualitat requerida per a la majoria de treballs a que podem aspirar en un món industrialitzat és l’obediència.

El mite de la industrialització ens deia que les màquines ens alliberarien dels treballs més durs, que ens donarien més temps lliure per a dedicar a “activitats més elevades” i així convertir-nos en “super-homes”o algu així. La realitat és que omplim el nostre “temps lliure” amb activitats substitutòries que venen a suplir les mancances que el treball industrialitzat ha creat. Així anem al gimnàs o a la piscina per moure el cos, al bar o la discoteca per socialitzarnos o anem de compres compulsives, fem col·leccions de coses estranyes o ens identifiquem amb els colors d’un equip per sentir-nos realitzats.

No pretenem que la gent abandoni les màquines, aquestes ja fa temps que formen part de les nostres vides de manera indissoluble però tampoc volem que les màquines ens organitzin la vida. Volem ser els amos del nostre temps, del nostre esforç i de la nostre intel·ligencia i volem donar suport a tothom qui pretengui el mateix.

Per això organitzem aquesta fira.Hi haurà:

- Paradeta i taller de sabó artesanal
- Paradeta i taller de Roba
- Taller de talla de fusta
- Taller i exposició de bicicletes
- Exposició i taller de buxets (puntaires de Viladecans).
- Degustació de Cervesa artesanal.
- Paradeta de Bisuteria.
- Exposició i taller de Patchwork
- Licors artesanals.
- Exposició i mostra de Gravats.

Dissabte 27 de juny. El programa serà:

9h: Muntatge de les paradetes.
10h: Exposició de les paradetes.
11h: Inici dels diferents tallers.
13h: Cantautor Bonete
14h: Dinar popular.
17:30h: taller de sabó.
18h: Xerrada sobre les actuals dificultats de l'artesania.
20h: Timbalada de cloenda.

Lloc: Mercat Municipal de Viladecans. Pl Europa S/N.


T'esperem, i si no vens, almenys que sigui perquè estàs a la mani en suport als encausats del Forat de la Vergonya.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa