|
|
Notícies :: altres temes |
Valoració d'Endavant (OSAN) dels resultats de les Eleccions Europees
|
|
per Endavant-OSAN |
16 jun 2009
|
|
|
1. Volem felicitar als centenars de persones que, al conjunt dels Països Catalans, han format part dels Grups de Suport a Iniciativa Internacionalista pel seu esforç, treball i compromís militant. Uns Grups de Suport que han comptat, també, amb la participació humil i honesta de la militància d'Endavant (OSAN) arreu del país. Entre totes hem bastit una modesta però combativa aposta de confrontació amb l'estat espanyol. La confluència de militants de diverses organitzacions, generacions, experiències i pràctiques polítiques ha estat un element enriquidor i il·lusionant que ajudarà a enfortir la construcció de la Unitat Popular i els lligams entre totes aquelles que lluitem per la transformació social i la sobirania nacional. Tot el nostre respecte cap a aquelles militants i organitzacions que han preferit no participar directament.
2. Els resultats electorals als Països Catalans demostren l'extraordinària solidesa de l'oligarquia que, tant en la seua versió més conservadora (representada per PP, CiU i UMP) com en la socialdemòcrata (PSOE, PSF, ERC, EU-ICV) està fortament consolidada en els mecanismes de poder, tan necessaris per a la seua pròpia supervivència.
3. El bloc ideològic de la dreta és la força majoritària al conjunt dels Països Catalans; la suma dels resultats del Partit Popular, Convergència i Unió (amb els seus aliats valencians i mallorquins) i Unión, Progreso y Democracia, catapulta a la dreta cap als 2.000.000 de vots, que sumats als 34.000 obtinguts per la UMP i als 12.000 del Front Nacional al Departament dels Pirineus Orientals, reforcen l'enemic de classe.
4. La socialdemocràcia catalana pateix una important reducció dels seus suports electorals, si bé ha pogut salvar els mobles. La suma de PSOE, ERC i Esquerra Unida-Iniciativa se situa en les proximitats dels 1.900.000 sufragis. Ni la crisi econòmica que està afectant durament les classes populars ni la gestió del tripartit de la porra han fet perdre un substanciós suport electoral, si bé és latent el declivi de les opcions que, com Esquerra i Iniciativa, han abandonat les seues promeses de transformació per una còmoda poltrona des de la qual gestionar les engrunes del poder.
5. La suma electoral de les opcions de classe (II, Pcpe, EA-RV-NPA) estem encara lluny d'esdevenir una alternativa real per al conjunt de les treballadores, si bé hem demostrat que allà on la feina política és intensa som capaços de sumar suports populars significatius. Els més de 40.000 sufragis d'aquestes candidatures als Països Catalans, amb les seues diferències estratègiques i polítiques, han de ser un estímul per a continuar avançant en la construcció del subjecte polític revolucionari.
6. L'abstenció se situa en el 58'3%, demostrant el desinterès de les classes populars envers aquest processos electorals. Malgrat l'elevada abstenció i el significatiu ascens del vot nul i del vot en blanc (que signifiquen un 2'5% al conjunt del territori), aquests no són encara elements de deslegitimació del sistema. La democràcia burgesa no necessita una ampla participació per a legitimar-se; la pròpia existència de les eleccions, i el control aferrissat sobre la propaganda electoral i els mitjans de comunicació són instruments suficients en els moments actuals per a que l'oligarquia espanyola i francesa es validen a si mateixes com a estats de dret.
7. L'objectiu polític que des d'Endavant (OSAN) ens marcàrem a l'hora de participar als Grups de Suport era denunciar la Unió Europea capitalista i imperialista i les seues polítiques econòmiques i socials que ens han conduït a la crisi, defensar la necessitat de la independència i la sobirania nacionals, i aprofundir en la lluita pels drets polítics i civils que conculca l'Estat espanyol amb les seues lleis i amb el beneplàcit de la comunitat internacional. Entenem que el context de la campanya electoral, malgrat els entrebancs, ha estat un espai propici per a la difusió i extensió d'aquest missatge.
8. Les dificultats amb què Iniciativa Internacionalista ha hagut d'enfrontar la campanya electoral han estat enormes; la criminalització mediàtica, institucional i judicial han obstaculitzat les condicions per a un desplegament polític òptim; la discreció amb la qual s'ha hagut de configurar la candidatura per tal d'evitar filtracions policials i l'anul·lació de la candidatura per part del Tribunal Superior de Justícia han condicionat enormement l'extensió i socialització de la proposta de la candidatura.
9. Els 22.000 vots assolits als Països Catalans també ens demostren que encara som molt lluny de tenir les forces i les estructures necessàries per realitzar l’assalt electoral a llocs on no hi tenim una implantació social com a moviment. Aquestes eleccions ens han de servir com a lliçó d'humilitat davant les expectatives generades. És clar, en canvi, que els resultats allà on existien grups de suport actius han estat molt superiors a la resta, assolint percentatges significatius, fins i tot en alguns nuclis urbans de l'àrea metropolitana de Barcelona.
10. La manca de força militant suficient en poblacions importants i a la major part del territori demostren que encara hi ha molta feina a fer per tal que l'esquerra independentista catalana pugui presentar batalla també en convocatòries electorals supramunicipals. Treballar per una major expansió territorial i organitzativa del moviment, consolidar la base militant, enfortir la feina municipalista, cohesionar el conjunt del moviment i eixamplar el pes a les grans poblacions han de ser els objectius a curt i mitjà termini.
11. Les nombroses irregularitats que des d'Iniciativa Internacionalista s'han detectat en el recompte dels vots demostren que l'estat espanyol encara guardava una carta per tal de mitigar l'impacte electoral de la candidatura. Les diverses denúncies que han aparegut en diversos mitjans, l'expulsió d'un membre d'II en el recompte oficial de vots a Barcelona, les dificultats i entrebancs mostrats per alguns funcionaris ministerials en els recomptes (que, entre altres coses, ha portat a impugnar els resultats a Mallorca), o el substanciós augment del vot nul i blanc, palesen la dimensió del repte quan una candidatura decideix enfrontar-se obertament a l'estat.
Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)
Països Catalans, 12 de juny de 2009 |
Mira també:
http://www.endavant.org/ |
This work is in the public domain |
Comentaris
Re: Valoració d'Endavant (OSAN) dels resultats de les Eleccions Europees
|
per 123 |
16 jun 2009
|
"Entenem que el context de la campanya electoral, malgrat els entrebancs, ha estat un espai propici per a la difusió i extensió d'aquest missatge..."
està tot dit |
Re: Valoració d'Endavant (OSAN) dels resultats de les Eleccions Europees
|
per xarnego |
16 jun 2009
|
el pas endavant el donaran les organitzacions nacionalistes de classe quan reconeguin nque a més d'una "oligarquia espanyola i francesa" també n'hi ha una de catalana" que sembla que tots els mals d'aquesta terra venen de fora i no és així ni de bon tros...o no es vol veure l'"enemic interior2 perquè és el que realm,ent fa por |
Re: Valoració d'Endavant (OSAN) dels resultats de les Eleccions Europees
|
per xarnego>etnicista |
16 jun 2009
|
xarnego estàs fet tot un racista tu.
Així que la nacionalitat la determina exclusivament el lloc de naixença?
Perquè la oligarquia nata als Països Catalans (principalment de les àrees metropolitanes de Barcelona i València) no són catalanes (més enllà de la llengua que parlin ni del seu lloc de naixament) sinó espanyoles per opció històriques.
Perquè ho entenguis:
Quim Sanchez> mort de Terra Lliure, nat a Extremadura = patriota català.
Josep Piqué> expsuquero nat a Catalunya i burgès de mena= polític espanyol.
NO MIRIS ON NEIX LA GENT, MIRA PERQUÈ LLUITA (que és per tu ser xarnego? ets xarnego per què has nascut tu o els pares a fora?... ai coi d'etnicistes qwue parlen de racisme i els que tenen l'etnicisme més arrelat inconscientment són ells mateixos). |
Re: Valoració d'Endavant (OSAN) dels resultats de les Eleccions Europees
|
per juasjuasjuas |
16 jun 2009
|
L'oligarquia nata a Catalunya fou la que fundà el catalanisme. Entre d'altres coses, folklore romàntic (coses de l'època...) apart, per pressionar a Madrid per ampliar i mantenir mercat. I agradi o no és del catalanisme polític d'on prové l'independentisme.
A banda, hi ha una cosa que no entenc: si el lloc de naixença, la llengua que es parla i on es viu no tenen res a veure a l'hora de definir la identitat catalana (per no dir "nacionalitat" i que a sobre m'acusis de "nacionalista"), què ho té? Que deixin la vida per la independència? Perquè llavors Catalunya és un país sense catalans, pràcticament...
A l'hora de justificar contradiccions i sortir-ne amb correcció política a vegades feu uns malabarsmes ideològics que no s'aguanten ni amb pinces. En això els 33 i les opcions d'unitat nacional (sense lluita de classes pel mig) són molt i molt més coherents. |
Re: Valoració d'Endavant (OSAN) dels resultats de les Eleccions Europees
|
per as |
16 jun 2009
|
a veure és ben fàcil: l'actual situació d'opressió nacional que viuen els Països Catalans es deu al tradicional pacte entre l'oligarquia catalana i l'estat espanyol. D'aquest pacte se'n beneficia tant la burgesia autòctona com la burgesia espanyola. Per tant els independentistes revolucionaris quan lluitem contra la opressió nacional sóm plenament conscients que estem lluitant contra la burgesia catalana que mai ha estat catalanista sinó que ha aprofitat demagògicament aquest moviment cultural i nacional per pressionar a l'estat quan els hi ha convingut.
D'altra banda el catalanisme no és una invenció de la burgesia ja que era un sentiment fortament arrelat a les classes populars catalanes i que la burgesia catalana va saber aprofitar en benefici propi. |
Comunisme=Feixisme
|
per Kiko |
16 jun 2009
|
Curiós que una organització que no creu en les eleccions lliures, com ara Endavant, vulgui arribar al poder a través d'unes eleccions lliures. |
Re: Valoració d'Endavant (OSAN) dels resultats de les Eleccions Europees
|
per fdghss |
17 jun 2009
|
Així que no soc català per haver nascut a Catalunya, tindre el catalá coma allengua mare, etc..., Sols seré català quan la gent d'Endavant em dongui el carnet de bon català, mentrestant seré espanyol, quina colla fatxes amagats sota banderes roges, cada dia estic més convensut que entre Organització Socialista d'Alliberament Nacional, i Organització Nacional Socialista, son el mateix (de fet las mates ja ho afirmaven, l'ordre dels factors no altera el producte).
Per cert la burgesia catalana es va inventar de la nada el nacionalisme catalá, és una bona forma de entretenir el poble, mentre lluiten per coses fantasma (Nacio, Estat, Banderes Sentiment de Nacionalitat, etnocentrisme en general) no ho fan per enderrocar el règim burges de dominació de l'Ésser humá per l'ésser humà.
Va que ja em ppodeu dir Espanyol |
Re: Valoració d'Endavant (OSAN) dels resultats de les Eleccions Europees
|
per vaya basura d'intoxicadors |
04 jul 2009
|
Prou d'intoxicació espanyolista.
Crec que el que sí s'ha de remarcar és el fet de que aquesta candidatura internacionalista ens demostra que el poble treballador català estem més aprop d'un obrer castellà, andalús o el que sigui, que d'un burgès català (que potser crida molt en favor de la independència catalana, des d'un punt de vista interclassista i xenòfob, ves a saber amb quines intencions). Si endavant no està més al costat d'aquesta xusma que del moviment obrer, que ho demostri plantejant la qüestió.
INDPNDNCIA i SCLSME |
Re: Valoració d'Endavant (OSAN) dels resultats de les Eleccions Europees
|
per kiko=subnormal |
04 jul 2009
|
Ets lo pitjor que ha donat la demagogia en anys. la rosa díez d'ho curra més q tu. |
|
|