Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
El fracàs d'IA
12 jun 2009
Revolta Global-IA ha fracassat (i no ho esperava que ho fes de tal manera) als Països Catalans i especialment al Principat (pel que s'esperava), i a la resta de l'estat (encara que en una proporció menor).
Revolta Global- Izquierda Anticapitalista es va envoltar per aquestes eleccions de fitxatges "mediàtics" en quan a lluites com Pep Riera (entre d'altres) i tenia un cert ressò a mitjans com Público, i malgrat així només ha estat capaç de treure 5.111 vots. Si contextualitzem, hem de tenir en compte que aquí IA-RG ha fet molta campanya, mentre que partits totalment fantasmes, sense programa i sense "cares conegudes" ni suports exteriors (Besancenot, K. Loach, Chomsky,...) com el PRC (partit independentista interclasista) ja han tret 4.641 vots ( a només 500 de RG-IA). En quan a les Balears, 346 vots testimonials, quedant per darrere de de partits freaks com Família i vida o por un mundo mas justo, i molt lluny dels 1.562 d'II. En quant al PV, els resultats han estat menys dolents en comparació amb la resta (2452 vots), però continuen estant per sota dels 3590 d'II.

A tot això li hauríem de sumar que IA en almenys 4 pobles dels Països Catalans té vots de més, ja que ha quedat primera força com ara 101 vots a Daya Vieja (Alacant), i el PP no n'ha tret cap tenint l'alcaldia. vaja, tot un error que signifiquen 100 vots menys, i com aquests en podríem trobar fins a un total de 426 vots dubtables als Països Catalans per IA.

Tot això ens porta inevitablement a contrastar-ho amb els 22.000 suports (21.727, però pel que sembla falten centenars de vots que han anat a DN, MSR i UNA) que ha rebut II, i que ens dóna la clau (repetida molts cops, però que alguns semblen entestats en ignorar, i segur que ho continuaran fent): la clau de l'anticapitalisme al nostre país, on les contradiccions nacionals (a diferència de l'estat francès) és vincular-ho a la qüestió nacional. No fer-ho suposa fracassar. I es que estant ICV al Principat i IU a l'estat en hores baixes, la primera deslegitimada i la segona sense rumb, i amb el immillorable treball (això s'ha de reconèixer) que ha fet IA, aquests resultats no poden tenir cap qualificatiu més que de molt dolents. La prova la podem trobar també en la primera expressió d'esquerra no del sistema que ha triomfat des de fa temps al nostre país: les CUP, que s'han colat a mols ajuntaments (i alguns no petits) amb un discurs nacional i de transformació social.

I vincular-ho significa assumir no una simple proclama de "dret a l'autodeterminació" sense cap concreció pràctica, sinó: 1) el treball actiu en aquest àmbit com a un dels eixos primordials i 2) definició (per sobre del dret) del model polític per als pobles de l'estat. Si aposteu per la independència dels pobles, si paosteu per un estat confederal,... s'ha de dir obertament.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El fracàs d'IA
12 jun 2009
una aclaració: els 5.111 vots d'IA i els 4.641 del PRC que comparo són dades del Principat de Catalunya. Als Països Catalans IA treu 7909 vots, dels quals almenys 426 són més que dubtosos (els perdrà quan es faci el recompte, perquè no és normal que quedi primera força a certs pobles on guanyen PP o CiU al Principat amb majoria absoluta i ara curiosament aquests no hagin tret ni un sol vot).

Pel que fa al PRC que em referia (partit freak allà on els hi hagi i sense discurs més enlla de repetir independència sense més), ha tret 5395 vots als Països Catalans, per què es vegi com IA no ha quedat pas massa lluny d'un partit freaky d'aquests.
Re: El fracàs d'IA, se me'n fot
12 jun 2009
Per demanar l'independencia es ser un freak? Va home va, a tocar els bongos i fumar porros amics cumbaias, no vos oblideu de demanar papers per a tot deu tambe.
Re: El fracàs d'IA
12 jun 2009
O sigui, que IA s'ha de declarar independentista per tenir mes vots??
Re: El fracàs d'IA
12 jun 2009
un partit que es limita a demanar la independència des d'un punt de vista interclassista, sense proposta social concreta, frontpatriotera i amb resultats minsos, doncs sí, és freak.
vaya tòpics que treus tu també, bongos i porros.
Re: El fracàs d'IA
12 jun 2009
falta en aquest analisi parlar, com a causa del resultat d'IA-RG, dels vots de la basquitis i de l'independentisme demagògic, que ha fet que molta gent hagi votat de manera acritica i mecànica a II-SP. La campanya organitzada per aquest partit "vosaltres no us menjareu un torrat nosaltres ja tenim un peu a brussel·les" en algunes maneres ha estat calcada de l'estil de campanya dels grans partits, o sigui amb contingut polític zero (l'argument anterior sumat al vot útil, vot de càstig...), que ens ha tingut entretingudes durant la campanya, fins al punt d'agobiar a indymedia, i que tot i liar a molta gent ha acabat essent també un fracàs.
Re: El fracàs d'IA
12 jun 2009
yun, en una nació com la catalana on en bona aprt d'ella la qüestió nacional està tan aguditzada, voler mirar cap a una altra banda és no entendre bé la realitat. No és una qüestió de vots, sinó de proposta política: sense defensa de la independència nacional com a un dels eixos centrals (evidentment no l'únic) no poden aspirar a ocupar cap centralitat en l'esquerra, perquè not robaran suport (em pots dir on té nuclis RG al nostre país?¿?¿?) social.

És com a Euskal Herria, allà tot i que l'Esquerra ho té molt clar, també hi ha gent que viu al seu món, com ezker alternatiboa. En fi...

Pep, fer un discurs de "independència" sense més, com si això fos l'Argelia dels 60 és no tocar-hi. Per`tranquil, tu ja has donat prou mostres per aquí indy de que no hi toques massa.
Re: El fracàs d'IA
12 jun 2009
friki yo, no, millor amic de Rubalcaba.

O no t'has assabentat de la tupinada?¿ saps que els vots en blanc+ nuls són 73.000?¿

Per cert, ara parles d'independentisme. No havíem quedat que IA no es dirigia a l'independentisme? Ara els "necessitaveu" aquests vots?¿ no sereu vosaltres els aspirants a "polítics professionals"?¿?
Re: El fracàs d'IA
12 jun 2009
PEP, pepet, pepet... Menjaras gambes de canto...Ja ho veuras... Estem mes aprop.
Re: El fracàs d'IA
12 jun 2009
tot i k a l'entorn d'aquest candidatura hi havia cares conegudes de l'òrbita independentista, al no mostrar claramanet la seva faceta clarament independentista ha fet que el gruix dels votants d l'independentisme revolucionari votés a Iniciativa Internacionalista.
Si no s'haguessin presentat, II hauria tret prop de 35ooo vots als Països Catalans,
a les properes hem de conjuntar un alternativa, conjuntament amb les CUP, salut!
Re: El fracàs d'IA
12 jun 2009
el que s'ha de fer és construir una mica d'unitat, el discurs de Revolta Global i el de Iniciativa Internacionalista no són tant diferents, evidentment hi han diferències, però són tant distants???
Re: El fracàs d'IA
12 jun 2009
Pep Riera, mediatic???
A quin mon vius tu?
Treballa la terra com ell ho a fet.
Despres parlem...

Mediatic seria Pep Guardiola...
La veritat, ens donen pa i circ...
El fútbol movilitza més que tot...

A les eleccions hi havia diverses opcions, anticapitaliste, independentistes...
Pero la majoria va decidir quedarse a casa...

La questió es com movilitzar-los?

I l'unica sol-lució pasa per un front d'esquerres i anticapilistes.
Tots a una!
Nosaltres debatin, ens barallen, fem lio,
I La dreta i la extrema dreta avança i avança
NO PASARAN!
Re: El fracàs d'IA
12 jun 2009
Això de que l'esquerra ha de tenir en compte la qüestió nacional, en cas contrari no te res a fer a Catalunya... Massa demagògia i ideologia volta per aquest web. Qui es l'esquerra? N'hi ha suficient amb proclamar-s'hi? El PSC, encara que no ho és, es presenta com d'esquerres i molts treballadors que estan patint precarietat i ERE's, els voten. Ens agradi o no ho hem d'acceptar. Aixi que compte amb parlar de pobles i de qüestions nacionals: es podem trobar amb un pes tan gran que s'ens escaparà i acabarà per agafar-nos els dits.
Personalment no tinc cap sensibilitat nacionalista però he de reconeixer que les CUP, per exemple, fan una feina molt més propera a la base i no van de mediàtics amb els fums pujats com II-SP. Al menys, per lo que se, van de front. En canvi II-SP es presenten com anticapitalistes e internacionalistes quan realment l'únic que fan es reproduir el discurs nacionalista de l'esquerra abertzale amb idèntica retòrica. L'internacionalisme s'esvaeix quan s'arriba al segon paràgraf del seu manifest.
Hi ha hagut molt vot de submisió a II-SP. Com te el recolzament de l'esquerra abertzale molts catalans i catalanes pot ser es van creure que votaven a batasuna. Després, gran part de l'electorat potencial de l'esquerra independentista s'ha quedat a casa basicament perque, com es lògic, el seu treball de base fa ridicul la legitimació d'un ordre polític superior que reconeix als estats i no als pobles, tal com ells els defensen. Llavors, segons la meva opinió, el comportament coherent de la esquerra independentista era l'abstenció. La veritable potència de l'EI es veurà a les properes municipals en el cas de que les CUP, o un altre forma de candidatura de l'EI, superin la representació obtinguda en els darrers comicis.

Ara bé, tal i com jo ho veig, tant II-SP com IA-RG ha comès errors molt greus alhora de plantejar la seva estratègia d'acció política. Entre d’altres, dos:

1) A nivell teòric tant una com l'altre no han sapigut irrompre amb una proposta potent i trencadora, sino que no han fet més que reproduir discursos ideològics ja existents a moltes organitzacions i a moviments de base. Per una banda IA, es presenta com una EUiA una mica més radicalitzada amb molt electorat potencial en els intelectuals i estudiants progres que acostumen a estar allunyats del treball de barri. Per altre banda II-SP, ha sortit del no res amb un discurs massa ranci, per repetit i conegut; i amb l'unic objectiu, manifestat de manera prepotent, de treure'n un diputat, apel·lant fins i tot al vot útil.

2) A nivell pràctic i d'estratègia política no es res de l'altre mon que partits anomenats anti- o inter- presentin candidatures i despres de les eleccions desapareguin del mapa. Llavors, i com he dit abans, no resulta gens atractiu per a molta gent que esta farta de treballar a centres socials, assemblees de barri o de facultat.

Una vegada s'ha superat la falsa separació entre vida privada i vida política ja no ens interessa pendre part a l'espectacle que manté aquesta separació. No ens interessa participar a les eleccions, siguin del tipus que siguin. Es quan desevolupem la nostra vida política plena i no permetem que ningú ens representi o ens digui el que es millor per a un poble, o per a qualsevol construcció abstracta que sotmeti la nostra espontaneitat subjetiva.

Salut!
Re: El fracàs d'IA
13 jun 2009
Això de que l'esquerra ha de tenir en compte la qüestió nacional, en cas contrari no te res a fer a Catalunya... Massa demagògia i ideologia volta per aquest web. Qui es l'esquerra? N'hi ha suficient amb proclamar-s'hi? El PSC, encara que no ho és, es presenta com d'esquerres i molts treballadors que estan patint precarietat i ERE's, els voten. Ens agradi o no ho hem d'acceptar. Aixi que compte amb parlar de pobles i de qüestions nacionals: es podem trobar amb un pes tan gran que s'ens escaparà i acabarà per agafar-nos els dits.
Personalment no tinc cap sensibilitat nacionalista però he de reconeixer que les CUP, per exemple, fan una feina molt més propera a la base i no van de mediàtics amb els fums pujats com II-SP. Al menys, per lo que se, van de front. En canvi II-SP es presenten com anticapitalistes e internacionalistes quan realment l'únic que fan es reproduir el discurs nacionalista de l'esquerra abertzale amb idèntica retòrica. L'internacionalisme s'esvaeix quan s'arriba al segon paràgraf del seu manifest.
Hi ha hagut molt vot de submisió a II-SP. Com te el recolzament de l'esquerra abertzale molts catalans i catalanes pot ser es van creure que votaven a batasuna. Després, gran part de l'electorat potencial de l'esquerra independentista s'ha quedat a casa basicament perque, com es lògic, el seu treball de base fa ridicul la legitimació d'un ordre polític superior que reconeix als estats i no als pobles, tal com ells els defensen. Llavors, segons la meva opinió, el comportament coherent de la esquerra independentista era l'abstenció. La veritable potència de l'EI es veurà a les properes municipals en el cas de que les CUP, o un altre forma de candidatura de l'EI, superin la representació obtinguda en els darrers comicis.

Ara bé, tal i com jo ho veig, tant II-SP com IA-RG ha comès errors molt greus alhora de plantejar la seva estratègia d'acció política. Entre d’altres, dos:

1) A nivell teòric tant una com l'altre no han sapigut irrompre amb una proposta potent i trencadora, sino que no han fet més que reproduir discursos ideològics ja existents a moltes organitzacions i a moviments de base. Per una banda IA, es presenta com una EUiA una mica més radicalitzada amb molt electorat potencial en els intelectuals i estudiants progres que acostumen a estar allunyats del treball de barri. Per altre banda II-SP, ha sortit del no res amb un discurs massa ranci, per repetit i conegut; i amb l'unic objectiu, manifestat de manera prepotent, de treure'n un diputat, apel·lant fins i tot al vot útil.

2) A nivell pràctic i d'estratègia política no es res de l'altre mon que partits anomenats anti- o inter- presentin candidatures i despres de les eleccions desapareguin del mapa. Llavors, i com he dit abans, no resulta gens atractiu per a molta gent que esta farta de treballar a centres socials, assemblees de barri o de facultat.

Una vegada s'ha superat la falsa separació entre vida privada i vida política ja no ens interessa pendre part a l'espectacle que manté aquesta separació. No ens interessa participar a les eleccions, siguin del tipus que siguin. Es quan desevolupem la nostra vida política plena i no permetem que ningú ens representi o ens digui el que es millor per a un poble, o per a qualsevol construcció abstracta que sotmeti la nostra espontaneitat subjetiva.

Salut!
Re: El fracàs d'IA
13 jun 2009
per l'a:

Si tu no ho vols veure no passa res. També hi ha gent que no ho veu al País Basc, que hi farem... però les coses estan així. Cada cop que es parla de bilingüisme, en el fons es fa servir un eufemisme: si creiem que això és Espanya i hi han d'haver 2 llengües o si creiem que no ho és i la vehicular ha de ser la catalana. Tot (i no només al Principat)gira al voltant de la Qúestió nacional: del blaversime/gonellisme fins als bilingüistes, passant per la bandera, etc.

Això de que l'EI es va quedar a casa... Escolta, s'han tret més de 22.000 vots (amb el recompte oficial de moment més de 240 més al Principat), així que no se en quin país vius. Pots parlar de que no s'ha sapigut engrescar a altres sectors. D'acord. Però la nostra base social no és més elevada ara per ara, no fotem. I als pobles la gent no vota tan per ideologia sinó per programa i fins i tot per la persona o persones de les llistes.

I sí, jo també veig que els resultats de RG estan per molt per sota de lo esperable, i que el comunicat emès hem recorda al dels partits polítics on tothom guanya.
Re: El fracàs d'IA
13 jun 2009
a vore, també haurem de tenir en compte molta gent que, com jo i altres que conec, hem fet una mena de vot útil a I.I per tal de fer pinya i vore de treure represetnació. No us enganyeu solament fnt lectura dels resultats d'un partit i altre, per que hi ha bastant gent que ha fet la mateixa estratègia tot i simpatitzar amb IZAN.
En qualsevol cas, si bé és cert que al Principat l'estratègia política passa pel sobiranisme, al país Valencià les coses són una mica diferents, és per això que les diferencies entre ambdos partits han segut menors. Axí que menys generalitacions i més reflexions fundades en allò real.
per altra banda, un programa de lluita mínimament anticapitalista, basat en fer front als acomiadaments, a la banca i la patronal, i a la millora de condicions de vida de la classe obrera, és més que suficient per a acudir a votar. Les altres qüestions, incloent elevades dosi de xovinisme están de més.
Re: El fracàs d'IA
16 jun 2009
jo penso que IA sí que podria haver dit que donava dret a l'autodeterminació dels pobles, de fet, diria que ho posa en algun lloc. el tema és que van centrar la campanya (poca, per cert) en el discurs anticapitalista.

això no em sembla malament, però cal tenir en compte la realitat en la què vivim: sistema capitalista sí, però també d'opressió nacional.

sembla que a alguna gent li fa por dir que és independentista... aquests mai tindran el meu vot.

INDEPENDÈNCIA I REVOLUCIÓ, un procés indestriable un de l'altre !
Re: El fracàs d'IA
16 jun 2009
m'oblidava de dir que és realment molt complicat articular una candidatura quan no tens gent treballant a comarques... tenir 20 persones a BCN i 20 més a la resta de catalunya dificulta molt fer campanya: no tens gent que fa les tasques de campanya i no pots convèncer massa gent (vaja, com els partits institucionals).

a més, visto lo visto, és complicat estar a les meses comprovant que no et robin vots
Sindicato Sindicat