Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
11 jun 2009
Mientras que en Araba, Bizkaia y Gipuzkoa se ha confirmado que son 116.961 los votos cosechados por II-SP, en el Estado español las Juntas Electorales Provinciales están vetando el derecho a revisar los sufragios nulos a los representantes de esta candidatura. El nerviosismo es más que evidente, y en Barcelona los Mossos vigilaron el escrutinio y expulsaron por la fuerza a un representate que ejercía su derecho.
En el escrutinio oficial que se desarrolla desde ayer en las Juntas Electorales Provinciales se está conculcando el derecho de revisar las papeletas nulas a los representantes y apoderados de Iniciativa Internacionalista-Solidaridad entre los Pueblos, además de celebrarse, como en el caso de Barcelona, con presencia policial y expulsando de la sala a un representante de esta candidatura. De hecho, II-SP ya ha impugnado los resultados de las provincias de Valladolid y Guadalajara.

GARA ha podido confirmar que estas dos Juntas Electorales han llevado a cabo el escrutinio negando el acceso a los votos nulos a los representantes internacionalistas. Pese a que en comunidades como Asturias no se inicia hasta hoy este recuento -ya que continúan con el escrutinio de los votos llegados desde el extranjero-, el personal de la Junta Electoral ya ha informado de esta prohibición a los apoderados de II-SP. Según explicó a este diario el representante de Iniciativa Luis Ocampo, este veto prevalecerá hoy "salvo que haya una orden contraria de la Junta Electoral Central o que se interponga un recurso contencioso-administrativo"¡.
Silencio ante las irregularidades
Los resultados pueden no ser definitivos hasta el día 27.

http://www.gara.net/paperezkoa/20090611/141742/es/Los-votos-sustraidos-I

...

Expulsan a un representante de II-SP del recuento en Barcelona.

n representante de II-SP ha sido expulsado por los Mossos del recuento en Barcelona y en otras zonas del Estado como Asturias, Valladolid y Guadalajara les han prohibido el acceso al voto nulo. La denuncia de II-SP, formación a la que se han usurpado al menos 1.800 votos, ha descubierto una chapuza que afecta también a otras listas.

-Entrevista con Luis Ocampo en Infozazpi Irratia

-Europa de los Pueblos-Verdes también denuncia irregularidades

-Un método de transcripción que suscita numerosas dudas

-Preocupación en el PNV por los resultados y el futuro

-Editorial: Entre la negligencia y el fraude

http://www.gara.net/azkenak/06/141563/es/Expulsan-representante-II-SP-re-

Patxi López llama a ser "mucho más contundentes" con la izquierda abertzale


El lehendakari Patxi López ha hecho un llamamiento a ser "mucho más contundentes" contra la izquierda abertzale tras los buenos resultados que ha obtenido en las elecciones del domingo, que para López "no son una buena noticia".

http://www.gara.net/azkenak/06/141579/es/Patxi-Lopez-llama-ser-mucho-mas
..
¿Apagón informativo u "omertà" de estado?

El silencio con el que se ha acogido por parte de la clase política y de los medios de comunicación españoles la constatación de irregularidades sistemáticas en el recuento de papeletas en las elecciones al Parlamento Europeo sólo puede entenderse como signo de algún tipo de compromiso tácito. Una decisión que es ajena a la responsabilidad que deberían demostrar los políticos ante un hecho que pone en solfa la competencia de ciertos cargos y que a su vez es ajena al principio básico del periodismo, que debe guiarse, entre otras cosas pero primordialmente, por aquello que es noticia. Y no cabe duda de que el hecho de que miles de votos hayan sido adjudicados erróneamente a otros partidos es noticia, al menos si Europa se parece en algo a lo que los políticos europeos -y españoles- dicen que es.
http://www.gara.net/paperezkoa/20090611/141710/es/Apagon-informativo-u-o

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Los votos sustraídos a II-SP pesan mas que un kilo de mierda
11 jun 2009
.
Re: Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
11 jun 2009
Vale, d'acord. Han fet una tupinada electoral. Però en qualsevol cas II-SP no crec que arribi als 200.000 vots (molt lluny dels d'ERC-Aralar-BNG, o dels de UPyD). Vull dir, per molt que es demostri la tupinada, no crec que sigui una tupinada de cent i pico mil vots, els què haurien calgut de més per treure un diputat. Que era del què es tractava.

Ara bé, que s'ha de denunciar la tupinada? evidentment. És obvi, però no ens fem il·lusions, II-SP ha punxat a les urnes, igual que IA, etc. Malgrat el sacrifici de gent com el Garganté o l'Esther Vivas durant la campanya, ni els uns ni els altres han tret cap diputat.

La única bona notícia relativa: IU ha perdut molts vots a la CAV i al Principat. Precisament per la pèssima gestió que han fet als seus governs autonòmics (i municipals) respectius.
Re: Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
11 jun 2009
I el PSOE ha perdut casi 10.000 al País València. Què vony voleu dir amb aquesta absurda afirmació?
Re: Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
11 jun 2009
Com que vale, d'acord. És que això és acollonant, vale? d'acord? s'està demostrant que han robat vots i diem que vale? d'acord?

Ja sabem que això no és una democràcia, que el joc electoral és una farsa, però fins ara no s'havia vist tan descaradament i d'una forma tan evident el mangoneo que es porten entre mans. El silenci còmplice dels mitjans és comparable als que veient això li treieu importància.

A mi me la sua que s'arribi o no a un eurodiputat, no és tracta d'això em sembla ni crec que la gent d'II-SP ho estigui fent perque confien arribar-hi, del que es tracta és de demostrar la farsa i que a les següents haurem de demanar observadors internacionals com a Zimbawe perque s'està demostrant amb fets el que tots intuiem amb suposicions, i això no és per dir vale, d'acord. Sinó per denunciar les trampes del joc ara que els hem enganxat de ple, i no és una qüestió només que afecti a un eurodiputat, a unes sigles, o coses d'indepes em sembla.
Re: Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
11 jun 2009
D'acord amb llibertari 1, sobretot amb que no és una qüestió que afecti a ningú en concret: tenim una democràcia de pandereta i ha quedat clar. La meva pregunta és: quina trascendència té això realment? A algú li importaria si això es sabés, donada la desidia popular a la que fa anys hem arribat? Això només importaria si els mitjans ho fessin important i ho denunciessin com un crim inhumà i gravíssim, rollo grip porcina, ni tan sols n'hi hauria prou amb que n'informessin, amb que trenquessin el seu silenci. Així funciona la societat espectacular, i per mi és una aberració més, ni més ni menys important que qualsevol de les altres que es cometen quotidianament.
Re: Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
11 jun 2009
parecemos nuevos. si al pp le votan hasta los muertos y en algunos pueblos todos los votos que no sean para ellos van a la basura. alguien se extraña? otra cosa, pasar de 173000 a 175000 no creo que sea gran adelanto. Lo unico es que hay que denunciar los pucherazos..

pero, si las elecciones fueran limpias? que cambiaría?
Re: Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
11 jun 2009
No és pas una postura radical baixar els braços i dir ja sabem com son no cal que denunciem. Molts es disfressen d'anarquistes i el que són és venuts.

Visca l'anarquia de veritat, tota la solidaritat fins i tot per als estafats del sistema! II-SP tindrà o no la mateixa estrategia que els anarquistes, però en tot cas són gent que estan intentant fer algo i per a l'estrategia anarquista l'intent de tupinada és una de els demostracions més flagrants de com punxa el sistema, i n'hem de fer difusió.

Costruiu o aneu a casa!
Re: Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
11 jun 2009
vale? d´acord?
Es increible veure la passivitat i la mentalitat de les persones que fins i tot escriuen en foros anticapitalistes, de submissió al sistema. O sigui que davant d´un frau electoral i antidemocràtic la gent respon amb vale, no passa res, què passaria si això hagués passat a Venezuela? que aquests que us considereu anticapitalistes ja estarieu dient que allò es una dictadura, ara bé, a l´estat espanyol cada dia més es demostra que la democracia es una farsa de la transició espanyola acceptada per tots els partits politics que avui son parlamentaris, i resulta que enlloc de posar-vos les mans al cap i acceptar que no vivim en una democracia la gent respon que vale, que no passa res...
En fi..s´ha de reconeixer que el sistema capitalista ha guanyat la batalla ideologica a la majoria de la població, perque fins i tot per aquí s´acceptin els seus mètodes antidemocràtics, aviam si us en adoneu que teniu una mentalitat tan sumisa al capitalisme que us acabeu convertint en capitalistes.
SOLIDARITAT AMB INICIATIVA INTERNACIONALISTA
ESTAT ESPANYOL, DEMOCRÀCIA ZERO
Re: Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
11 jun 2009
Nano, nosaltres diem cada puto dia de Déu que QUE AIXÒ ÉS UNA DICTADURA! El que també diem, partint de la nostra solidaritat amb II-SP i amb TOTHOM que pateixi aquesta dictadura, és que ni aquest cas és una novetat, ni és excepcional, ni ens estranya, ni ens ha descobert res, A VEURE SI HO ENTENEU D'UNA VEGADA. Si a tu t'acaba de caure la vena dels ulls perfecte, ja era hora. Almenys ha servit per quelcom.
Re: Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
11 jun 2009
que hi ha fraus electorals no és pas nou, xavi, jo crec que més aviat es pregunten perqué altres cops no hi ha aquest rebombori. s'ha de denunciar sempre? no s'ha de denunciar mai perquè podria enfortir el sistema que és vol enderrocar? s'ha de condemnar quant convingui?

vés a saber...

en tot cas, tinc curiositat per saber si els vots perduts en la tupinada, faria que la suma d'II-SP, IA-EA-RG i PCPE donarien un diputat.

s'ha de valorar i pensar com es fa!
Re: Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
11 jun 2009
"Ja sabem que això no és una democràcia, que el joc electoral és una farsa, però fins ara no s'havia vist tan descaradament i d'una forma tan evident el mangoneo que es porten entre mans. El silenci còmplice dels mitjans és comparable als que veient això li treieu importància."

Nos estamos AMOLDANDO a situaciones jamás antes SOPORTADAS. Están haciendo(lo) a través de una campaña orquestada hace ya una decada, con los medios publicados a la cabeza: Y ke¿? Nada. Aquí...que va a pasar...pues eso, NO PASA NADA.
( Y si pasa se saluda!)
Dixit.

P.d.- "Tu silencio es complicidad!!"
Re: Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
11 jun 2009
No és pas una postura radical baixar els braços i dir ja sabem com son no cal que denunciem. Molts es disfressen d'anarquistes i el que són és venuts.

Visca l'anarquia de veritat, tota la solidaritat fins i tot per als estafats del sistema! II-SP tindrà o no la mateixa estrategia que els anarquistes, però en tot cas són gent que estan intentant fer algo i per a l'estrategia anarquista l'intent de tupinada és una de els demostracions més flagrants de com punxa el sistema, i n'hem de fer difusió.

Costruiu o aneu a casa!
Re: Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
11 jun 2009
Vots nuls i en blanc que han desaparegut. Vots vàlids que, per la força dels funcionaris, han estat considerats com a nuls. Caixes i més caixes de vots escampades per la sala, sense que ningú, ningú, les estés vigilant ni controlant. Vots i paperetes pels terres. Vots de partits associats a altres partits. Recomptes parcials realitzats amb la presència de dos representants que, únicament, revisaven els vots dels dos partits a qui defensaven. Crits i soroll quan els representants d'Iniciativa Internacionalista exigíen obrir els sobres amb els vots nuls, obligació reglada per la llei espanyola i que a la majoria de taules, allà on no hi havia persones d'II-SP, no es feia. Criteris totalment contraposats entre taula i taula per decidir què era i què no era un vot nul.
Re: Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
11 jun 2009
tot i ser llibertari, el comportament d'alguns "companys", els seus comentaris, la seva prepotència verbal, etc. van aconseguir fa molt que estigui lluny de voler-hi colaborar, en la majoria de temes que podria fer-ho, amb els llibertaris. no és un mal únicament d'ells, no exculpo la resta de tendències socialistes del mateix mal. però jo ho he viscut així i, amb el tema tupinada i els comentaris que es fan a les notícies que es publiquen, per part de suposats llibertaris, em reafirmo... no els suporto. no suporto la manera en que semblen gaudir de la retallada d'un dret, com el dret de vot, la retallada de les llibertats civils en aquest estat franquista.

lluiten contra l'estat, lluiten contra el capital? doncs com qualsevol socialista!

en canvi, se n'alegren si el dit prem la nafra d'altri.

vergonyosos.

visca l'anarquia
Re: Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
11 jun 2009
Has de aceptar la lliure opinio, veig mes arrogant apropiarse de la lliure publicació.

Per a mi es mes greu la retallada de dret de vot del emigrants que la tupinada.

Per a mi es mes greu el silenci de que la mayoria s´ha abstingut i no seran representats, que els 1300 que no seran representats de II.

si com dius ets concient de que estem a un estat franquista que fas votant?, es que es podia votar amb Franco?.
Re: Los votos sustraídos a II-SP superan los 1.300 sólo en la CAV
11 jun 2009
bé, sí...es tracta de "ya te lo dije" "el sistema es asi" "acabas de salir del huevo" " esto es una dictadura..." etc, etc...i sí estic d'acord amb el fet que en aquest estat es viuen situacions molt pitjors que la tupinada, hi ha la repressió policial, hi ha la crisi, hi ha la corrupció, hi ha el FIES i la presó, i ha el tracte a la inmigració...potser la circumstància que fa el cas de la tupinada especial és que en moltes de les situacions anteriors l'estat troba una "excusa" per justificar les diferents situacions (fins i tot en alguna, com la presó o la política sobre immigració tenen el suport d'una societat , acceptem-ho, una mica fatxa). En aquest cas és, a més d'il·legal, injustificable, ja que l'estat ensalça les eleccions com la "festa de la democràcia", i basa tota la legitimació del poder en dies com aquest. Aquí es troba la gravetat de l'assumpte...crec que aquest cas val col·locar-ho en l'apartat d'elegalitats comeses sota l'empar del poder, juntament amb coses més generals com la política penitenciària, la política exterior (amistats amb governs il·legítims, venda d'armament...) i de particulars com la dispersió, el FIES, la construcció de la pressa d'itoitz o la construcció de l'hotel vela, entre moltes altres coses. Passant és clar per les legalitats que s'incorren en moments tan delicats com el que s'usa per col·locar sigles i personatges al poder. Tot de coses que no canvien sigui qui sigui el partit al poder. Bé ha estat la meva única opinió sobre el tema al llarg de dues setmanes que semblava que el món girés al voltant d'això...
Re: Los de II-SP aburren a las piedras
11 jun 2009
serà una tactica parapolicial para desertificar el IMC BCN?
Sindicat Terrassa