Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
10 jun 2009
Recollim diversos anàlisis sobre el nou mapa polític europeu i les aspiracions dels ultres espanyols, que aposten més per les municipals i ofereixen els seus punts de vista sobre l'ascens ultra a Europa.
cartells DN tapats per e2000.jpg
L'extrema dreta puja a Europa - 60.000 vots a l'Estat - Les noves estratègies dels ultres espanyols

(per veure els enllaços consulteu la notícia original a www.antifeixistes.org)

Partits xenòfobs aconsegueixen bons resultats a Àustria, Holanda, Hongria, Finlàndia i Gran Bretanya, mentre que a l'Estat espanyol es manté la divisió entre neonazis, ultracatòlics i falangistes, que sumen en total vora els 60.000 vots. Si bé els resultats de l'extrema dreta no han sigut ben interpretats a l'Estat (superats notablement pels de l'esquerra radical), es podria perfilar un nou grup parlamentari ultradretà a l'Eurocambra després dels bons resultats obtinguts en altres països. A l'Estat espanyol destaca la divisió insuperable de les diverses tendències ultradretanes enfrontades entre si, i la irrupció del partit nacionalista espanyol de Rosa Díez, UPyD, que es perfila com una nova força política que quasi supera IU. Al País Valencià, el blaverisme es descalabra amb UV i l'extrema dreta no arriba als 7.000 vots. Recollim diversos anàlisis sobre el nou mapa polític europeu i les aspiracions dels ultres espanyols, que aposten més per les municipals i ofereixen els seus punts de vista sobre l'ascens ultra a Europa. Destaquem el diagnòstic que fa Ernesto Milà, actualment un dels estrategues d'España2000, que ha publicat al seu bloc el seu anàlisi personal i la seua proposta de cara al futur, que passa per iniciar converses amb grups marginals neonazis com el MSR o inclús amb DN, etern enemic d'España2000.


Europa desperta poques passions. Així ho demostren els baixos índex de participació a les eleccions europees, i l'augment del vot euroescèptic i ultranacionalista. Els partits xenòfobs aconsegueixen en total 21 escons en nou països amb un discurs anti-immigració, anti-musulmà i anti-gitano. S'han quedat a escassos cinc eurodiputats per crear un grup parlamentari propi.

Notícia de RTVE:

Holanda marca la pauta

Entre ellos, el que tendrá más peso será el holandés Partido de la Libertad, que ha quedado en segundo lugar en su país y que contará con cuatro representantes en la eurocámara. Contrario a la inmigración musulmana y partidario de prohibir el Corán y la construcción de mezquitas, este partido ha ido ganando adeptos en una Holanda decepcionada por la construcción europea. Otro de los partidos con peso en Bruselas será el Frente Nacional de Jean Marie Le Pen, un clásico de la ultraderecha comunitaria y que contará con el propio Le Pen en la cámara. Por su elevada edad, Le Pen podría ser el diputado que presidiera la primera sesión de la cámara, pero el parlamento ya ha anunciado que tratará de evitarlo de cualquier forma.

Le Pen ha resucitado de sus cenizas para repetir los tres representantes de hace cinco años después de la debacle en las presidenciales de hace dos años. Junto a él y con el mismo número de escaños está una nueva sensación de la ultraderecha, el Movimiento por una Hungría Mejor, que ha quedado en tercer lugar en su país a costa de un mensaje hostil a la minoría gitana fortalecido por los paramilitares de la Guardia Húngara.

Peso en Europa central

También de Europa central, el verdadero vivero de votos de extrema derecha, vienen los dos representantes del FPO, el Partido Liberal austríaco, que ha quedado en cuarto lugar en su país con su mensaje contrario a la inmigración y a la entrada de Turquía en la Unión Europea. Otro partido que entra en la escena europea es el de la Gran Rumanía, que tendrán otros dos escaños, al igual que los búlgaros ultranacionalistas de ATAKA, abiertamente antiturcos.

Mientras tanto, en la civilizada Bélgica, verdadero corazón de la UE, los ultraderechistas xenófobos flamencos del Vlaam Belang siguen consiguiendo apoyo popular, aunque menos, y tendrán dos escaños en la eurocámara.

Aunque, sin duda, las sorpresas de la noche electoral han venido de dos países alejados de cualquier veleidad ultraderechista: la liberal Gran Bretaña, donde el Partido Nacional Británico logra por primera vez dos escaños a costa de los laboristas y la escandinava Finlandia, en la que el partido Verdaderos Finlandeses logra de la nada un 10% con su discurso contrario a la inmigración.

El diari El País ofereix també una fotografia dels ultres europeus:

LOS ROSTROS DE LA DERECHA POPULISTA Y XENÓFOBA EUROPEA

Geert Wilders (Holanda). Su formación, el Partido por la Libertad (derecha populista), ha sido el segundo más votado en Holanda. Wilders, de 45 años, ha obtenido cuatro diputados y un 17% de los votos, con un discurso euroescéptico, contrario a la adhesión de Turquía y partidario de expulsar, por corruptas, a Bulgaria y Rumania de la UE

Nick Griffin (Reino Unido). Ocupará uno de los dos escaños conseguidos por su formación, el racista Partido Nacional Británico. Griffin, nacido en 1959 y diplomado en Cambrigde, defiende la repatriación voluntaria de los inmigrantes y asegura que la "élite dirigente" ha convertido a la "mayoría autóctona" en "ciudadanos de segunda clase".

Krisztina Morvai (Hungría). Esta abogada de derechos humanos de 46 años es la cabeza de lista del partido ultraderechista Jobbik (Movimiento por una Hungría Mejor). La formación ha logrado tres escaños en el Parlamento Europeo, con casi un 15% de los votos, con un discurso xenófobo contra la minoría gitana.

Heinz-Christian Strache (Austria). Considerado sucesor del fallecido Jörg Haider, Strache, de 39 años, es el líder del Partido Liberal de Austria (FPÖ). La formación ha lanzado durante la campaña lemas contra el islam, proclamas antisemitas y una crítica radical contra la UE y ha conseguido un 13% de los votos, el doble que en 2004.

Umberto Bossi (Italia). Su partido, la Liga Norte (aliada de Silvio Berlusconi en el Gobierno) ha avanzado en las urnas, con un 10,2% de los votos, y se convierte en la tercera fuerza más votada de Italia. La formación liderada por Bossi, de 67 años, es una de las mayores defensoras de endurecer las leyes de inmigración.


A l'Estat espanyol es presentaven diverses opcions ultres, de les quals cap ha aconseguit uns resultats notables, sent els ultracatòlics d'Alternativa Española (AES) els qui més vots han aconseguit (19.678 vots, el 0'13%).

Els neonazis de Democracia Nacional (DN) han aconseguit la meitat de vots (10.071 vots, el 0'06%, que són 4.000 més que a les darreres eleccions europees, però 5.000 menys que a les generals de 2004).

Destacar que l'altre partit marcadament neonazi, el Movimiento Social Republicano (MSR), per al qual van demanar el vot la Plataforma per Catalunya (PxC) de Josep Anglada i el Movimiento Patriota Socialista (MPS), ha obtingut 9.948 vots, recollint junt a DN el vot dels neonazis més radicals de l'Estat.

El partit ultraconservador Familia y Vida (PFyV) puja més de 1.000 vots (9.802 vots, un 0'06%) i els xenòfobs del Frente Nacional (FN) s'estrenen amb 9.431 vots.

Es manté el vot tradicionalista i franquista de Falange Española de las JONS (FE-JONS) amb 10.032, on haurien anat a parar els vots de l'altra falange absent en aquestes eleccions, La Falange de Manuel Andrino i Ricardo Sáez de Ynestrillas. Una altra Falange que es presentava és la Falange Autèntica (FA), de caràcter tradicionalista però menys marcadament radical que les altres, i que ha aconseguit 5.122 vots, pujant uns 3.000 des de les darreres europees.

Al País Valencià, el vot ultra és liderat també per AES (1.527 vots), seguit per FE-JONS (1.222 vots), el MSR (1.218 vots), PFyV (1.155 vots), DN amb 1.018 vots i el FN amb 791.

Està sent difícil per l'extrema dreta espanyola configurar un espai a la dreta del PP deslligat completament del passat franquista i capaç d'aglutinar la dreta més radical que continua apostant principalment pel PP. Les disputes personals per liderar aquest nínxol polític i les misèries dels actuals líders ultres esbossen un panorama poc esperançador pels feixistes, tot i que la seua principal aposta són les eleccions autonòmiques i municipals, on els diversos regidors aconseguits a les darreres eleccions els marquen el camí a seguir.

Aquesta estratègia és la què ha adoptat un dels partits que aspira a capitanejar el moviment anti-immigració, i que te denominació d'origen valenciana: España2000. No s'han presentat a les europees i han anunciat que aposten íntegrament per les locals i autonòmiques, i a més, un dels seus homes forts, l'ex-CEDADE i sinistre Ernesto Milà (que ha passat també per Democracia Nacional), publica el seu anàlisi personal sobre les eleccions i desvetlla la seua proposta per configurar l'espai polític ultradretà a l'Estat. Tot i no compartir l'anàlisi econòmic ni les prediccions de l'històric ultra, si creiem necessari proposar la seua lectura per entendre la lògica d'aquests grups i les bases de les seues estratègies.

CONSULTA L'ANÀLISI I LES PROPOSTES D'ERNESTO MILÀ ACÍ

Cal destacar que en aquest anàlisi, Milà, un dels líders destacats del neofeixisme espanyol durant els anys '80, proposa que el seu partit, España2000, se sente a parlar amb els neonazis del MSR i els ultres del FN, doncs considera que aquestes tres formacions composen el sector que ell anomena "anti-immigració", i que és aquest què utilitza la xenofòbia com a bandera política. Respecte a DN, etern rival d'España2000 i també inclòs al sector "anti-immigració", proposa que dimitisca la direcció (encapçalada pel valencià Manuel Canduela) i que "torne als seus principis fundacionals".

Aquestes són les propostes de Milà:

- Ronda de conversaciones entre MSR, E2000, FrN y DN (o con los exDN del partido) para calibrar las posibilidades y condiciones de una opción electoral única ante la próxima ronda de comicios.

- En una segunda fase extender estas conversaciones a los sectores católicos, cuando el movimiento anti-inmigración pueda hablar con una voz única.

- Ronda de conversaciones a título de sondeos, sin apriorismo y exponiendo cada cual su análisis de la situación, que estrategia propone, que actitud adopta y qué condiciones pone.

- Estas conversaciones dentro del movimiento anti-inmigración deberían tener como objetivo: elaborar un programa político único, elaborar una estrategia de cara a la próxima ronda electoral y elaborar todo lo relativo a imagen y actividades en los próximos dos años.

Però la realitat és que l'enfrontament entre ultres és una de les notes més significatives a l'Estat espanyol, i la carrera del camaleònic Ernesto Milà desperta ires en gairebé tots els sectors. Com a exemple destaquem el comentari que respecte a ell feia la revista d'ANELA el maig de 2004, la patronal dels clubs d'alterne on hi participa l'actual camarada i president d'España2000 José Luís Roberto, abans què Milà entrés a formar part del partit. L'article afirma que Milà col·laborà amb l'autor del llibre Diario de un skin, que es va infiltrar al moviment neonazi i va desvetllar algunes claus de les trames ultres espanyoles i les connexions entre el món de la prostitució i l'extrema dreta. A Milà se l'acusa també de ser un xivato dels serveis secrets espanyols, d'haver estat relacionat amb grups terroristes neofeixistes durant els anys '80, i és objecte de crítica sovint per part d'altres ultres com Ricardo Sáez de Ynestrillas, actualment membre de La Falange.

Recomanem també llegir la informació que publica Ynestrillas dedicada a Ernesto Milà al seu bloc:

Ernesto Milá , Jose Luis Roberto y otros CHOTAS del montón

Destaquem que ja els anys 2003 i 2004 es van produir duiversos contactes precisament entre aquests mateixos partits (DN, E2000 i MSR) junt a FE-La Falange, aleshores capitanejada per José Fernando Cantalapiedra Vilar, actualment líder del Frente Nacional. Les conversacions no van arribar a bon port, i des d'aleshores s'ha produït una sagnant lluita dins l'extrema dreta per la supervivència de cada partit per separat, arribant inclús a boicotejar-se els uns als altres. De fet, la lluita per les sigles de Falange fou guanyada als tribunals per qui ostenta ara el nom, Manuel Andrino, amb el conseqüent mal rotllo. Reproduïm un fragment de la carta que va publicar aleshores:

El pasado Jueves 8 de Abril ( de 2004) tuvo lugar una cena y posterior reunión a la que asistieron Juan Antonio Aguilar (MSR), José Luís Roberto (ES2000), Rafael Ripoll (DN) y yo mismo representando a FE-La Falange. El ambiente de la reunión fue de dialogo y positivo, a la vez que supuso una primera toma de contacto; se descartó la posibilidad de cualquier tipo de coalición electoral para las europeas, ya que se entendió que la precipitación no era el mejor camino, a la vez que tanto el representante de DN como el del MSR expresaron que cualquier tipo de proyecto de unidad debía ser explicado y sopesado con gran delicadeza en sus respectivas organizaciones.

Podeu consultar el dossier sobre l'intent de crear el Frente Español que publicà en el seu dia La Falange i que tenim penjat al nostre web:

INFORME SOBRE EL FRENTE ESPAÑOL (2004)

Amb aquest panorama, desconeixem si la disposició a formar un nou front patriòtic passa per incloure els més descaradament neonazis, quan precisament España2000 tracta de treure's l'estigma i evita que se'l relacione amb aquesta ideologia. També quan hem vist, tal i com mostra la foto de l'article, com hi havia nombroses enganxines d'España2000 sobre els cartells electorals de DN en diversos punts de la ciutat, així com enganxines i cartells de DN sobre la propaganda d'España2000.

Les lluites pel lideratge en l'extrema dreta solen portar al fracàs qualsevol tipus d'intent unitari. A més, la mala imatge d'alguns líders com Ynestrillas, Roberto o Canduela, amb activitats empresarials i antecedents penals prou pintorescs, impedeix la credibilitat d'una formació ultra potent en un Estat on encara pesa el franquisme i molta de l'extrema dreta de la vella guàrdia s'ha acoplat còmodament al PP, conscient què les camises blaves i el yugo y las flechas, al igual que les esvàstiques, no són ja bon màrqueting.

Malgrat tot, España2000 ja ha acordat a la seua Junta iniciar aquesta ronda de contactes. Segons publiquen al seu fòrum:

Acuerdo de la Junta de ayer

escrito por admin, 09.06.2009, 14:15
La Comision Ejecutiva de la Junta Nacional del partido acordo en la tarde de ayer en sesión ordinaria proponer contacto a la mayor brevedad a las formaciones : FN y MSR a los efectos de estudiando los resultados de las elecciones plantear una propuesta de trabajo y colaboración de cara a las próximas elecciones autonómicas y municipales, asi como estudiar una posible sinergia en las actividades de los diferentes partidos.

A lo largo de la tarde se tomó contacto con diferentes miembros de la Junta nacional de otras provincias a los efectos de evaluar su posición sobre el tema. Coincidio además el análisis de Ernesto Milá, no conocido ni presentado en el momento de la junta, pero que concomitaba plenamente con el sentimiento general de la misma.

Dada la unanimidad, en los contactos mantenidos con diferentes miembros, la Comisión Ejecutiva acordo la propuesta expuesta en el encabezamiento y tomar contacto con los dirigentes de los partidos arriba mencionados, abriendo estas primeras conversaciones a la ampliación del frente común.

Para ello España 2000 se ofrecería como anfitrión para recibir a los responsables de estos partidos en un fin de semana entero a los efectos de poder llegar a una primera fase de acuerdos que sean favorables para el área, y mantener la asiduidad de los contactos para ver de ir perfilando, en la medida de lo posible, el objetivo previsto.
Mira també:
http://www.antifeixistes.org/3271_lextrema-dreta-puja-europa-60000-vots-lestat-noves-estrategies-dels-ultres-espanyols.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
10 jun 2009
Bueno lo primero deciros que los fascistas no les dedican tanto a esta página para dar su información, ya lo haceis vosotros los antifascistas por ellos, es algo significativo.

Lo segundo es que debeis haber ido a pocas manifestaciones para haber necesitado de las elecciones para llegar a la conclusion de que el fascismo esta en alza, si hubieras recibido un balazo o un porrazo, si te hubieran hechado de casa, si te hubieran torturado en la carcel, si te hubieran hechado del trabajo, te importarian una mierda las cifras, el fascismo esta patente en las intituciones antifascistas de la generalitat.
Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
10 jun 2009
Si es clar i amb gent com tu la ciencia hagues avançat molt: és evidente que los objetos caen aquien le imorta a que velocidad, lo que cuenta és que caen!

Tio amb gent com tu, amb estadístiques d'n=1 doncs ens passa el de sempre que sempre estem igual de lluny, que no podem concienciar els que no han rebut un porrasso. Per cert heroi de pacotilla hauries de saber que precisament qui més fa contra el feixisme són les plataformes antifeixistes i no els boques de forum d'internet que venen vacilant perque un cop van veure un nazi de lluny.
Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
10 jun 2009
Si us fixeu en la foto, són enganxines d'Ecspanya2000 enganxades a sobre de cartells de Democracia Nacional.

Aquesta gent no té cap possibilitat, estàn fraccionats i enfrentats en mil parts, jo deixaria de ferlis propaganda gratis.
Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
10 jun 2009
El MSR com explica aquí no va rebre el suport de PxC (Plataforma per catalunya) del Josep Anglada, sinò de una escissió de la mateixa que es diuen (PxCat)Partit per Catalunya del Mateu Figuerola que tenen 3 regidors a la província de Lleida. Això ho dic perque ja ho he llegit en 40 posts lo de la Plataforma, quan es repeteixo la escissió qui els va donar suport, amén de MPS, Pecta, Edenia i Identidade Galega.
La "extrema dreta" busca des de fa anys una unitat impossible: per un cantó estàn els 3 o 4 partits falangistes, molt diferents en quant a ideologia (cadascú interpreta lliurement l´ideal falangista, uns des d´una òptica feixista i racista, els altres d´una forma nacionalista espanyola, antifeixista i antiracista, els quals tenen fins i tot algún negre a les seves files). Per un altre cantó estàn els nacionaldemocrates o ultres que són 4 partits idèntics i que no s´uniràn perquè cadascú busca el seu protagonisme: Democracia Nacional, Frente Nacional,España 2000 i Alternativa Española. Per l´altra banda estàn els nazis com són el MPS (unitat de Combat España, Nación y Revolución i diverses organitzacions feixistes juvenils madrilenyes) i els de Alianza Nacional. I per ultim estàn els nacional revolucionaris de l´MSR que aquests van per lliure, discrepen de tots els altres (tret de aquestes eleccions europees que han rebut el suport de MPS acceptant aquests ultims tot el programa del MSR)i el que menys els interessa es la unitat.
Crec que no s´han de subestimar, però parlar ara de estrategies desprès de veure que entre 5 partits han tret 61.000 vots es sobrevalorar-los. Els ultradretans nomès busquen creixer a l´ombra de descontents del PP, i aquest ja s´encarrega de radicalitzar-se quan li convé per ofegar qualsevol alternativa a la seva dreta. POtser els mes perillosos dintre de la seva humiltat tant de mitjans com de militants crec que són els de l´MSR, doncs aquesta ara son el referent a seguir, els que marquen les pautes i els que estàn aconseguint vots fora de la seva area politica. Van amb un missatge mixte ultradretà-ultraesquerrà i això provoca que cada cop s´obrin mes cap a arees que no son tradicionals seves i capton tant militància com vots de sectors de l´esquerra.
Bueno, crec que a pesar de tot, tampoc es per asustar-se, pues sempre he pensat que aquests no són el principal enemic a batre, doncs es el capitalisme, i per desgracia, molta d´aquesta gent reivindica idees i propostes no llunyanes de les nostres (vivendes socials, nacionalització de la banca, socialització de la terra i mitjans de prucció, republica social, anticapitalisme, antipolitica, etc.) pero que evidentment el seu racisme els delata i segueix mantenint l´abisme perenne que ens separa.
Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
12 jun 2009
contra aclaració:
els nazis no son anticapitalistes, els falangistes no son anticapitalistes. Ells son antiliberals, però no anticapitalistes. molts d'ells s'ho pensen i volen fer creure als demés que ho són, però no són anticapitalistes, estan en contra amb el liberalisme económic, lo qual els podria acostar als socialdemócrates, o a algunes esmenes que fan els de ICV, però per res defensarien el final de la propietat privada ni les cooperatives de treballadors, ni que la clase obrera fos propietaria dels mitjans de producció i estigués organitzada de forma igualitària, al mateix temps que tampoc sels pot comparar amb algú que estigui en contra del desenvolupament tecnológic i del progrés industrial. Els nazis que van d'anticapitalistes son com una mena de reformistes radicals en contra del liberalisme (i del neoliberalisme) económic, en qüestions económiques estan més aprop de icv que de qualsevol que es consideri realment en contra del liberalisme. és a dir: venen molta igualtat social i pòlítiques "verdes", però després,(donat que no desmunten els pilars principals del capitalisme, que és la propietat privada) nai de nai. O és que els Krupp, els Thysen o els Mercedes van haver de marxar de l'alemanya nazi a correcuita? no, oi?
El problema està en que la majoria de nazis son curts de gambals, i els que es pensen que en saben una mica més resulta que parlen molt però no tenen ni idea del que diuen, o bé no acaben d'entendre el que diuen, o bé que el discurs anticapitalista avui és tan ample que ha infectat d'alguna manera fins i tot els discursos d'aquests poca pena, que van de revolucionaris i son uns reformistes però d'extrema dreta.
I algun d'ells ara va pel mon com si hagués descobert la sopa d'all amb l'anticapitalisme.
Ramón Bau i Pedro Varela, no en teniu ni idea d'explicar les coses. Sou tan ingnorants com els skinheads als que intenteu ensenyar a llegir!
Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
12 jun 2009
Que la Falange de primera hora (amb les JOns des del 1933 al 1936) no eren anticapitalistes?? No lluitaven per l´Estat sindical?? No van defensar sempre la reforma agrària i la repartició de terres al agricultors?? No van tenir contactes molt estrets amb gent com el Pestaña amb els que casi van aconseguir una fussió??
Els nazis no van ser anticapitalistes?? No van socialitzar les empreses?? No van nacionalitzar la banca?? No van crear una red de comerç amb paisos balcànics a travès del trueque per evitar fer servir la moneda??? No van crear un sistema de vivendes socials no especulatiu promogut per gobern??
Que els nazis varen ser una especie de reformistes socialdemocrates i no anticapitalistes? I una polla!! Els nazis no varen fotre fora als grans industrials alemanys perquè senzillament els varen ajudar a finançar la campanya, pero es van tenir que cenyir a les reformes estructurals i nacionalitzants que varen fer els nazis, i que els va costar a una majoria tot el seu patrimoni al veure´s abocat el pais a la guerra i jugant-se totes les fabriques, aixi com els decrets que els obligaven a produïr de cara a un interès nacional i belic i no comercial a meitat guerra, que al final, aquestes empreses foren socialitzades pel govern. El mateix que totes les empreses de la Republica Social Italiana del Mussolini, autogestionades i dirigides pels treballadors.
I si, als nazis i als feixistes italians els finança l´empresariat nacional (que no la oligarquía financera i bancària que van abolir)aixi com als bolxevics els finançaren bancs anglesos, al Stalin van salvar-li el cul els americans, al Tito el varen finançar des de Gran Bretanya, o als anarquistes espanyols, finançats primerament des de estats Units per la banca, i desprès armats pel mateix exercit americà i usats com a carn de canó del capitalisme per a entrar al Paris ocupat pels nazis.
La historia xatos no es com a vosaltres us agradaría que fos, la historia va ser com va ser, el mes segur es que a ningú ens agrado al peu de la lletra com va ser, pero els fets poden mes que els desitjos.
Per cert, no us aniría malament anar algún dia a la Europa i comprar algun llibre de veritat, de algun historiador rigurós, potser aprendrieu alguna cosa més que llegint la maerda pamfletària i tendenciosa que compreu al Rosa de Foc o la basura de literatura que llegiu escrita pels que varen guanyar la guerra (que son els que segueixen dominant el món, i als que tant bé feu la feina bruta).

NO BUSCAMOS NI EL APLAUSO NI EL BENEPLÁCITO Y ADMIRACIÓN DE NUESTROS CONTEMPORANEOS, SINÓ LA FIRME ADHESIÓN A LA VERDAD.
A. Hitler, Mi Lucha
Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
13 jun 2009
Pur maquillatge per mantenir la propietat privada i els de sempre al poder
Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
13 jun 2009
Propietat privada?? I tant que si, tota la vida, sempre que hagi estat guanyada o heretada per metodes no especulatius ni usurers. O es que tu no defensaríes el teu cotxe, casa o finques o taller familiar si en tens, que tant esforç t´ha costat tindre a tu o als teus??
O es que els teus avantpassats han aconseguit a base de lluitar tant i de tant currar tu no tens el legitim dret a tindr`´ n la seva propietat. Mira tio, si no sapiguès com s´han acabat sembre els vostres deliris ideologics pues diría, ostia, potser si que es factible, pot ser una bona alternativa, pero es que els precedents us avalen per complet: els regims comunistes han sigut una calamitat, repressió per sistema, gana, miseria, hambrunes, colapse econòmic. Voleu dir que no es millor la propietat privada que la merda d´alternativa que ens oferiu??
Pregunteu als romanesos o als bulgars que venen aqui a currar si volen mes comunisme.
I amb el anarquisme exactament igual o pitjor. Amb una societat anarquista per posar uns exemples, no podries ni garantir els aliments per tota la població ni la seva distribució de manera eficient. Sería una societat incapaç de construir una linea de ferrocarril, de construir una autopista, sería impossible que poguès funcionar ni el transit aeri comercial ni martim, aixi com els serveis basics i de transport public. NO es podria garantir electricitat pues grupets de voluntaris insubordinats per no caure en la trampa de la jerarquització-corrupció serien incapaços de poder mantenir la industria, de crear energia, de construir ni tant sols una red de parcs eòlics. No podrieu mantenir la seguretat inmterior, ni defensar les fronteres de la vostra societat contra una eventual invasió capitalista, no podrieu garantir ni de bon tros ni una red de educació per tothom, ni sanitària, ni de seguretat social, etc. Si clar, tindriem mes llibertat absoluta... llibertat per robar, per fotrens de gana, per matar-nos els uns als altres, per fer el que ens passés pels collons. Nomès ha existit un precedent i fou la Revolució Social del 36, pero en estat de guerra, durant nomès 10 mesos, amb el subministrament alimentari des de fora, amb col.lectivitzacions deficitaries mantingudes i aconseguides forçosament per repressió i moltes d´elles, i al final, el caos.
Si, jo estic a favor de la propietat privada, i d´un estat nacional i socialista i de que hi hagin unes estructures socials i de poder minimes, i poder viure com una persona. Possiblement vosaltres "disfruteu" mes de la llibertat i la emancipació total amb els vostres sistemes, com també disfrutarieu del que es viure a Etiopía i a Somàlia sense sortir d´Europa.
Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
14 jun 2009
UPyD també ha aconseguit un diputat a base de voler exterminar les minories ètniques de l'Estat espanyol
Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
03 jul 2009
Els falangistes som anticapitalistes perquè condemnem i lluitem contra el mode de producció capitalista i, per tant, estem en contra del règimen de salari. No volem eliminar la propietat privada en sí, pero sí la propietat privada capitalista: defençem que l'empresa és de qui la treballa, de la totalitat dels treballadors. Per això, creiem que la plus-vàlua que genera el treballador, ha d'ésser per a ell.
A més a més, ens oposem al racisme i a la xenofòbia, perquè considerem que l'home és portador de valors eterns i que la seva llibertat i dignitat s'han de respectar. Per això, per mi, un partit xenòfob com FE-La Falange no és autènticament falangista, doncs manquem de l'humanisme joseantonià. De la mateixa manera, no sentim cap simpatia pels neonazis ni pels neofeixistes. Es pot estar d'acord o en desacord amb nosaltres, però sisplau no ens foteu al mateix sac que España2000, MSR ni, molt menys, el MPS.
Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
03 jul 2009
fe de errades: *manqueN de l'esperit joseantonià
Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
03 jul 2009
Me n'oblidava: jo també penso que el feixisme italià i el nazisme no eren anticapitalistes, perquè hi seguia havent uns que treballaven i uns altres que s'apropiaven de la plus-vàlua generada pels treballadors. Seguia existint una classe treballadora i una altra que vivia del treball d'altri. Les reformes socials, per grans que siguin, si no son radicals, no destrueixen el capitalisme. Cal llegir a Marx per saber exactament com funciona el capitalisme, quins son els seus fonaments i quines coses s'han d'eliminar perquè desapareixi completament. No n'hi ha prou amb socialitzar algunes empreses i amb efectuar millores en les relacions laborals: cal cambiar les relacions laborals mateixes.
Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
05 jul 2009
Per la forma descafeïnada i patetica amb que parles es nota que ets dels pallassos de Fe-Jons. Mira,la Falange, és ha sigut i serà sempre un moviment feixista, si vosaltres voleu anar de megadempcrates i d´amiguets dels immigrants es el vostre problema, us falta personalitat i sentiment falangista, per això vosaltres no sóu falangistes, sinò Peperos disfressats amb camisa blava.
Els mateixos feixistes italians que tant poc t´agraden són els que van finançar la Falange als anys trenta, i ho pots comprobar amb les fotos dels xecs que els hi enviaven des d´Italia llegint el llibre José Antonio, fascista de José Luis Jerez Riesco.
Tranquils a l´MSR no ens fotriem mai a la mateixa banda que la vostra, per higiene politica, almenys per mi, sóu l´enemic i part del problema.
I de quina forma es pot cambiar les relacions laborals mateixes sinò com sempre ha fet el feixisme defensant l´estat corporatiu, el sistema cooperativista. Perque no llegeixes, El cooperativismo:Alternativa al Capitalismo de un falangista autèntic com era el José Luis de Arrese. I tant humanista i antiracista que ets perque no llegeixes a Ramiro Ledesma i a Onésimo Redondo Sánchez, dos falangistes compromesos amb la lluita identitaria i racial.
I si la socialització de les empreses a la RSI això no fou anticapitalista no se que collons ho va poder ser.
Marx es una lectura entretinguda i en alguns punts molt bona sobre el capitalisme, pero es un anàlisis que es inaplicable, obsolet i amb unes tesis inviables i que nomès han produït en les seves interpretacions ruïna i repressió. Prefereixo llegir a Gottfried Feder o Enrico Pannunzio.
MORT AL PSEUDOFALANGISME DEL SISTEMA, PER FALS, PER BASTARD I PER ANTIFALANGISTA.
Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
06 jul 2009
He llegit La revolución social del nacional-sindicalismo d'Arrese i no hi ha pas res de corporativisme. A més, em considero josenatonià, si si, seguidor de José Antonio, el mateix que va criticar el corporativisme, el feixisme a partid del 35 i el racisme.

"La Falange ni es ni puede ser racista" (José Antonio).
Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
06 jul 2009
La tesis de la que jo et parlo de cooperativisme de l´Arrese es del llibre "Capitalismo, Cristianismo y Comunismo".
Així José Antonio va criticar el feixisme italià a partir de 1935. I perquè si tant enemic era va seguir rebent ajudes valorades en fins a 250.000 lliures italianes mentres estava pres a Alacant fins a 4 dies abans de morir??
Em sembla que no t´enteres del rollo.
El feixisme italià no era purament racista com el nacionalsocialisme, però va radicalitzar les seves teories tant racials com econòmiques a partir dels anys 30. La Falange durant els anys trenta es va dedicar a vendre revistes i llibres de persones tant racistes com Hitler, Houston Stewart Chamberlain o Oswald Spengler. Hi han proves fotogràfiques i llistats de bibliografia que tenien a la venta.
Si ells no eren racistes purament (Onesimo i Ramiro si ho eren)era perque aqui a Espanya tret dels gitanos no hi havia immigrants, ni jueus, ni islàmics, a diferència de la resta d´Europa on estaven colapsats. Evidentment la Falange dels anys trenta haguessin tingut la immigració que hi ha avui dia a Espanya, o la comunitat jueva tant poderosa i nombrosa com era a Alemanya i haguessis vist una Falange totalment racista, a pesar que no oblidem que sempre van defensar no una espanyolitat de papers ni d´origen, sinò de sang, el IUS SANGUINIS.
Per últim no m´interessa sentir a un de FeJons parlant de cooperativisme o de Estat sindical i corporatiu. Més que res perque se la calanya que sóu, en vaig tenir prou a la Marcha de la Corona del 2007, on nomès vaig veure vells, gent de pasta, frikis, velles amb abrics de pell, i molt subnormal autoanomenant-se: "Que se note quien son los autenticos falangistes". També vaig poder veure el dracula aquell amb dents postisses que es fa dir Diego Marquez intentant aclarir la seva famosa frase que va dir que si la Falange no podia manar, preferia el PP abans que el PSOE.
NOMÈS CAL VEURE LES FOTOS PER A SABER EL QUE SÓU, FRIKIS, I IAIOS NOSTÀLGICS AMB MOLTA PASTA I NUL.LA ACTIVITAT REVOLUCIONÀRIA, SÓU ELS EXCREMENTS DELS GRAN MOVIMENT QUE VA MORIR EL 1937.
http://www.falange.es/images/catalunya/julio/InauguracionSedeBarcelona2.
http://www.falange.es/images/catalunya/julio/InauguracionSedeBarcelona1.
Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
07 jul 2009
No soc ni de FE-JONS ni de cap altra falange, però simpatitzo amb jons i FA, i no m'agrada FE-La Falange pel seu racisme.

Dius que la Falange dels anys 30 defençava una espanyolitat basada en la sang? Em sembla que ets tu qui no s'entera del rotllo. Ja sé que Mussolini subvencionava la Falange; de fet sí que van començar simpatitzant, i pot ser que de simpatia en seguíssin tenint, però per mi el que compta són les crítiques al sistema feixista i al corporativisme, així com la negativa al racisme.Igualment, un estudi en profunditat del pensament joseantonià revel·la que estava molt lluny del feixisme italià. Tu, que sé que ets un bon lector, espero que ho fagis i que, si bé sé que no canviaràs (desgraciadament) les teves inclinacions racistes i panestatals, almenys no segueixis considerant el falangisme de José Antonio (l'autèntic) com una doctrina basada en la "sang pura espanyola" ni germana del feixisme italià.

Doncs jo estic vivint en una Espanya plena d'immigració i sé distingir entre els immigrants "bons" i els "dolents", vull dir entre els que es comporten (que n'hi ha molts) i els que no (que si, també n'hi ha), igual que hi ha espanyols que es comporten i espanyols que no. Jo he estat treballant en fàbriques, pizzeries i grans magatzems amb negres, àrabs i sudamericans i he conegut immigrants molt correctes, que respecten i s'integren, i fins i tot alguns que m'han declarat el seu amor per Espanya.
Pensar que una persona és desestimable pel seu codi genètic em sembla un insult a la intel·ligència (inclús a la teva, doncs no crec que siguis un skin cap-buit). Si tú agafes un nen blanc recent nascut i el fas crèixer a un país musulmà integrista, serà un musulmà integrista. I si agafes un nen negre recent nascut i el fas crèixer a Europa, serà un europeu com tu i com jo. És una qüestió cultural, no genètico-biològica.
Nostàlgics? Com es nota que no ens coneixes. No som nostàlgics de res, si bé és possible trobar-ne més d'un (però no és la regla). Si el que et molesta és que no siguem uns racistes i uns panteístes estatals, digues això mateix i llestos. Però de nostàlgics no en tenim res.
Respecte a la foto que poses, ja et dic que no soc de FE-JONS (tot i simpatitzar amb ells i haver-los votat). Tot i així, prefereixo mil vegades als de la fotografia, que em sembla gent respectable, abans que les vostres hordes de caps rapats.

Per cert, jo no em considero "amic dels immigrants" com has dit. Jo respecto per igual totes les personas que mereixin respecte, siguin blanques, negres, marrons o grogues. M'importa un raba "la sang" i la "puresa" de la raça. L'home, com a home, és portador de valors eterns.
Re: Les noves estratègies dels ultres espanyols davant l'èxit de l'extrema dreta a Europa
10 jul 2009
Jo no sóc falangista, però conec a fons la doctrina del nacional sindicalisme espanyol i la Falange ben bé.
La veritat, sóc el primer en reconeixer que la Falange es un moviment obsolet i desfassat del segle XX, com el comunisme i l´anarquisme o el carlisme. Per mi, crec que hauríen de dissoldre´s les 3 o 4 o 15 falanges que hi han i convertir-se en un Organització cultural, com podía ser Cedade, fer els seus cursillos, les seves ponències, els seus manifestos, elñs seus comunicats, els seus estudis històrics, les seves conferències i punto pelota, la cosa ja no dóna més de sí.
Jo sóc racista, pero defenso la existencia separada de les races cadascú a la seva terra, algunes fronteres com l´Estret de Gibraltar no ssón nomes fronteres geogràfiques sinò autèntiques barreres genètiques. Que vinguin immigrants amb permís de residència, contracte de treball, estiguin uns anyets fent uns diners i que fotin el camp. Si tant estimeu els immigrants i el model multicultural, agafeu l´avió i us la foteu al marroc, al Senegal, a Bolívia o al Pakistán. I allí farteu-vos de multiculturalisme i "riquesa" de diversitat, de malaltíes, intolerància, caos, sharia, burkas, i gana. La gent que vivim aquí no tenim la culpa de que els nostres empresaris necessitin mà d´obra barata, o que aquesta gent ho passo mal als seus paisos. Les estadístiques de la INE sobre delinqüencia extrangera, la seva població reclusa i el viure dia a dia al carrer i tractar amb ells no deixa lloc a dubtes. Aquí venen immigrants honrats i treballadors, però la immensa majoría són púrria, el pitjoret de casa, una lacra de cuidado. I n´he conegut molts: pakistanesos, colombians, xilenes/es,magrebíns, romanesos/es, peruans/es, tant al meu treball, com a d´altres en que per familiars hi tinc coneixement com el de l´hosteleria, l´agricultura, i et puc dir que la immensa majoría, apart de que per al treball en sí no valen ni per a tacos d´escopeta, en general són insolidaris, odien Espanya fins a límits insospitats, de poca confiança, sectaris, i en general molt mala gent.
El nostre partit no té hordes de cap rapats, però no sé si els preferíria abans que la colla de vells desdentegats, adinerats i cap-buits de la foto.
M´importa un colló de mico a qui votis. No t´entestis en escriure perquè no et contestarè, per mi un antiracista sigui falangiprogre, sigui guarro, sigui democrata em mereix el mateix respecte.

SALUT FEIXISME I LLIBERTAT
Sindicat Terrassa