Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
El moviment estudiantil de la Universitat Pompeu Fabra rebutja i atura la tupinada perpetrada al Claustre
09 jun 2009
Avui 9 de Juny de 2009 durant la celebració del Claustre Universitari d'enguany a la UPF més de mig centenar d'estudiants han accedit a l'auditori en el moment que es votava l'Informe del Rector.

Un cop a dins han desplegat pancartes, repartit fulletons i cridat consignes denunciat la tupinada perpetrada pel rector Moreso i rebutjant la repressió policial i administrativa que ha patit el moviment estudiantil durant el present curs. Tanmateix s'han respectat els parlaments que han volgut efectuar les persones claustrals.
Dies abans l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP) i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) van presentar un conjunt de mocions, que en reunió ordinària de la Mesa del Claustre el rector Josep Joan Moreso i el Secretari General Josep Fargas van aconseguir que no entressin a discussió algunes d'elles. Aquestes responien a una recusació del rector Moreso, una condemna a l'ús de les forces policials a la universitat, un rebuig a la normativa d'expulsió franquista del 1954, un oposició a la LOU, LUC i Reial de Decret de Titulacions i la publicitat dels acords del Claustre. Malgrat que totes complien la normativa vigent i que des dels estudiants es presentà un recurs de reposició, les altes esferes de la universitat no han desistit de la seva determinació de silenciar el moviment estudiantil i tota crítica a les maniobres autoritàries de l'equip de govern, motiu pel qual diverses organitzacions i assemblees estudiantils varen decidir realitzar mobilitzacions.

A conseqüència de tot plegat el Claustre s'ha hagut de suspendre en el moment de la defensa i votació de les mocions donat que els estudiants presents s'han negat a prosseguir amb el previst si no s'acceptaven les mocions retirades. Així el senyor Moreso ha aixecat la sessió reiterant la seva posició autoritària.

Davant d'aquests fets l'AEP i el SEPC realitzem les següents consideracions:

- La decisió de censurar determinades mocions és l'enèsima falta de respecte i menyspreu cap a la democràcia interna i la comunitat universitària.

- Les actuacions efectuades pel moviment estudiantil a la jornada d'avui han estat del tot legítimes davant la tupinada perpetrada per l'equip rectoral.

- El Claustre d'enguany s'ha produït sota mesures d'Estat d'excepció i les seves decisions en cap cas poden ésser considerades com a vàlides.

- El desgreuge vers la situació viscuda avui, només pot ser satisfet amb la convocatòria d'un altre Claustre que substitueixi el d'avui i on no siguin rebutjades arbitràriament cap moció.


Associació d'Estudiants Progressistes

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

Barcelona, Països Catalans. 9 de Juny de 2009

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El moviment estudiantil de la Universitat Pompeu Fabra rebutja i atura la tupinada perpetrada al Claustre
10 jun 2009
Ahm quin silenci i quina pau a l'indymedia quan hi ha unitat d'acció... Felicitats als estudiants de la UPF
Re: El moviment estudiantil de la Universitat Pompeu Fabra rebutja i atura la tupinada perpetrada al Claustre
10 jun 2009
Les meves felicitacions a ambdòs sindicats, ja era hora. Quan s'està unit les coses milloren i milloren molt. Espero que a la resta d'universitats es prengui exemple, ja està bé de discussions estèrils.

Unitat d'Acció, Unitat de Lluita.
Re: El moviment estudiantil de la Universitat Pompeu Fabra rebutja i atura la tupinada perpetrada al Claustre
10 jun 2009
Enhorabona a l'AEP i el SEPC. Molt bona feina companys. Seguim l'exemple!
Sindicat Terrassa