Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : laboral
COMUNICAT AL CIUTADÀ dels jardiners/es de Barcelona
09 jun 2009
ASSEMBLEA, VAGA i MANIFESTACIÓ
vfull_info_18_de_juny.pdf
vfull info 18 de juny.pdf (235,92 KiB)
Cartell 18 de juny - mitja.jpg
El dia 18 de juny de 2009 els jardiners municipals de la ciutat de Barcelona hem decidit plantar-nos davant els greus atacs als drets dels treballadors que estem sofrint, portant a terme un atur de dues hores i una manifestació pel centre de la ciutat.

La direcció de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins, presidit per la regidora de ICV-EUiA la sra. Inma Mayol, signa acords amb la plantilla que després incompleix sistemàticament, tot això amb la passivitat del Consell d'Administració i de l'alcalde sr. Hereu.

Exemple d'això és l'última oferta pública d'ocupació acabada en 2008 on encara hi ha persones esperant a ocupar el seu lloc de treball fix. No obstant això sorprèn que prop de 50 persones estiguin treballant en aquest Institut (tècnics en la seva majoria) sense haver superat cap procés de selecció de personal com està establert per a les administracions públiques. D'altra banda pretenen no contractar personal eventual per a cobrir les vacances d'estiu, que és la temporada amb més necessitats de treball, com s'ha vingut fent en anys anteriors.

Altres exemples són la privatització de serveis propis de Parcs i Jardins sense justificació adequada; la no normalització del sistema retributiu mantenint pluses foscs i premis de milers d'euros a certs treballadors; no es cobrixen les places vacants per jubilacions o les necessitats evidents amb promocions internes, sinó amb adjudicació de funcions («que avui et dono i demà et llevo»); tampoc compleixen acords presos sobre adaptació de llocs de treball per motius de salut. Bloquegen qualsevol possible diàleg per a donar sortida a aquesta situació d'incompliments del Conveni.

No són gratuïtes les desenes de denúncies interposades contra Parcs i Jardins en tots els àmbits de la justícia (Inspecció de Treball, Magistratura, Contenciós-Administratiu o Tribunal Penal).

Aquesta situació, que es perllonga des de fa més de dos anys, ha arribat a l'instant que l'Assemblea de Treballadors ha decidit donar un pas més en les seves accions i convocar les mobilitzacions del dia 18 de juny.

JARDINERS/ES DE BARCELONA EN LLUITA

This work is in the public domain

Comentaris

Re: COMUNICAT AL CIUTADÀ dels jardiners/es de Barcelona
09 jun 2009
quin dia es pot passar per pel sindicat a veure-us per xerrar amb vosaltres ??
Re: COMUNICAT AL CIUTADÀ dels jardiners/es de Barcelona
09 jun 2009
Els dijous per la tarde a partir de les 17 hores
Re: COMUNICAT AL CIUTADÀ dels jardiners/es de Barcelona
09 jun 2009
A quina hora aprox. arribareu a pl Sant Jaume? Ho dic per esperar-vos, esmorzar amb vosaltres i com a mínim fer pinya.
Re: COMUNICAT AL CIUTADÀ dels jardiners/es de Barcelona
09 jun 2009
alrededor de les 12 hores
Sindicat