Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Les dones transformem des de la cuidadania
07 jun 2009
Títol: Les dones transformem des de la cuidadania

Data: 08-06-2009 Hora: 17:30

Tipus d'acte: Debat

Organitza: Ca la Dona

Dades d´on es realitzará l'acte:

Lloc: Ca la Dona Direcció: c/ Casp, 38, principal
Població: Barcelona Pais: Països Catalans

URL: www.caladona.org

Correu: caladona ARROBA caladona.org

DESCRIPCIÓ:
Les dones transformem des de la cuidadania... ...del 1r Congrés de les Dones de Barcelona al 2n

Quan es va fer el i Congrés, el 1999, des de Ca la Dona es va presentar una ponència sobre participació que va suposar un debat interessant dins la nostra associació i va traspassar algunes pràctiques concretes de participació al Consell de Dones. En aquell moment fou molt ben acollida i encara ara és punt de referència. Ara ens agradaria fer un pas més en la reflexió sobre la participació de les dones, des de la perspectiva de la cuidadania, treballant els eixos temàtics que es proposen al II Congrés* Aquest és el calendari dels debats, que farem gaudint de la presència de les autores dels textos: * Les dones transformem des de la ciutadania, amb Encarna Bodelon. Vam fer el taller el dia 29 d'abril, amb un debat molt interessant sobre com entenem la participació, com posar-nos en el centre, i com relacionar-nos amb les institucions desapoderant-les. * Les dones transformem des dels temps i els treballs, amb Cristina Carrasco i Teresa Torns. 18 de maig a les 18.30 h * Les dones transformem els espais de la ciutat per a la vida qüotidiana, amb Zaida Muxí Martínez. 8 de juny a les 18.30 h * Porta’m a l’hort o les dones transformem des de les cultures, amb Marta Darder. 22 de juny, a les 18.30 h A la web de Ca la dona hem penjat els materials per acarar els debats. Esperem com sempre la vostra assistència! *El 2n Congrés de les Dones de Barcelona se celebrarà els dies 16 i 17 d’octubre d’enguany. Es preveu la participació de les dones dels districtes i d’entitats de dones i dones individuals de manera presencial i on line (web del congrés www.bcn.cat/congresdones09). ** Acte per a dones.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les dones transformem des de la cuidadania
07 jun 2009
Abans de començar el meu comentari intentaré presentar-me una mica: sóc un home jove (de vint-i-pocs) que he nascut i m'he educat en aquest sistema patriarcal (com tots i totes vosaltres) i que he identificat (i segueixo identificant) elements misogens i masclistes en la meva forma de pensar i d'actuar. M'esforço dia a dia per intentar eliminar en la meva vida personal i política tots aquests elements (que no m'agraden gens ni mica ni gota). En aquest sentit m'ha ajudat molt el fet de viure rodejat de dones (a casa, a la feina, en projectes transformadors, en relacions d'amistat...). En diverses converses amb algunes d'aquestes dones hem tractat sobre rols de genere i sobre relacions entre homes i dones (tan a nivell personal com a nivell polític i econòmic), considero que aquestes converses m'han aportat una riquesa que no hauria aconseguit parlant amb cap home dels que conec, i m'han ajudat (i molt) en el meu aprenentatge de la vida.
En relació a tot el que he exposat, m'agradaria dir que no entenc (tot i que respecto) que algunes organitzacions i col·lectius de dones organitzin actes només per a dones.
P.D: amb aquest comentari només busco respostes, i en cap moment ofendre a ningú ni (encara menys) ampliar les distàncies i desigualtats entre els dos sexes.
Sindicat Terrassa