Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : amèrica llatina
Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
06 jun 2009
Comunicat de posició sobre les elecions europees de l´MDT (Moviment de Defensa de la Terra)
El proper diumenge dia 7 de juny hi ha una nova convocatòria d’eleccions europees. Ara fa cinc anys, des de l’MDT vam donar suport a la llista formada per la CUP, com a candidatura unitària de l’Esquerra Independentista dels Països Catalans per a donar resposta des d’aquest àmbit polític al projecte d’una unió europea capitalista i dels estats.

En l’actualitat, i per diverses circumstàncies, no ha estat possible que la CUP encapçalés un procés similar, ni tampoc s’han donat les condicions per a constituir, de manera satisfactòria per a la CUP, un acord electoral amb altres forces polítiques semblants.

Des de l’MDT hem manifestat sempre tant la nostra solidaritat internacionalista amb totes les lluites d’alliberament com el nostre rebuig a l’anomenada “llei de partits”, amb la qual l’Estat espanyol ataca i lesiona greument els drets democràtics d’importants sectors de població de les nacions oprimides -sobretot a Euskal Herria.

Volem denunciar també la incoherència i l’ambigüitat de determinades candidatures que tot i situar a les seves llistes persones que es consideren sobiranistes i fins i tot independentistes, sabem que, com a organitzacions polítiques, no garanteixen l’abandonament de les conegudes polítiques claudicants d’aquestes organitzacions polítiques.

Finalment, volem reiterar el nostre compromís amb l’enfortiment de la CUP i donar suport al seu posicionament davant la propera contesa electoral europea, tot recomanant que les persones que vulguin anar a votar ho facin cercant l’opció que els ofereixi les millors garanties possibles per a l’exercici del dret a l’autodeterminació i la ruptura política i social contra els poders polítics i econòmics vigents, i contra les involucions antiobreres, patriarcals i antidemocràtiques.


Països Catalans, 28 de maig de 2009

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
06 jun 2009
i a mi que m'expliqueu?
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
06 jun 2009
Les Cup (que no mols dels seus militants) i els emedeteros, fa temps que heu quedat retratats.
Aneu a fer la mà
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
06 jun 2009
"???", millor que no barregem les coses...
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
06 jun 2009
Ara només els hi falta demanar el vot per Junqueras.
MDT, feu ja el que teniu ganes i entreu com a corrent critica a ERC! Vos esteu morint de ganes!
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
06 jun 2009
Modificat: 02:24:50
2003fotospolÝtica76.gif
Un article interessant que potser farà pensar una mica a la persona que s'ha dedicat a insultar i dir tonteries atacant una posició/comunicat legítims (la lluita és alguna cosa més que escopir i masturbar-se):




On eres tu el 1987?

GENERACIÓ. II-SP aplega en l'acte final a Catalunya un miler d'independentistes de vella i nova fornada ABERTZALE · Díez Usabiaga recorda Xirinacs com a referent
Albert Balanzà
Josep Garganté i Rafa Díez Usabiaga ahir a la plaça del Diamant
M. PÉREZ

La plaça del Diamant de Gràcia va fer ahir un viatge en el temps, del 2009 al 1987. In illo tempore, en les primeres eleccions europees a l'Estat, Herri Batasuna va editar un llibret de propaganda electoral en la primera campanya que feia en català i en la qual va recollir a Catalunya 39.692 vots que van ser claus per fer diputat Txema Montero. En aquell llibret, a les pàgines 3 i 5, Alfonso Sastre i Doris Benegas, actuals números 1 i 2 d'Iniciativa Internacionalista (II-SP), argumentaven el vot a favor de l'esquerra abertzale. No estaven sols: a la resta de pàgines, activistes de tot l'Estat com els catalans Joan Oms i Carles Castellanos, subscrivien el lema Euskadi lluita amb tu. Només nou dies després va arribar l'atemptat d'Hipercor...

Ahir, com abans-d'ahir, a la plaça del Diamant van coincidir un miler d'independentistes de velles i noves fornades, des d'aquells dels anys 80 que només tenien l'MDT -l'ERC de Joan Hortalà no estava per a aquelles històries- fins als nous militants que potser no havien ni nascut. Però també poetes anarquistes, pencaires sindicalistes i alternatius abstencionistes. Tots eren allà donant suport a una candidatura construïda en quatre dies encara amb la sorpresa de l'autorització del TC i que pot servir en aquestes eleccions com a vàlvula d'escapament de l'adolorit i il·legalitzat electorat abertzale.

No era gratuït, doncs, que, com a convidat, hi hagués l'exsecretari general de LAB, Rafa Díez Usabiaga, comparat amb Gerry Adams pel sacerdot irlandès Alec Reid en l'últim procés de pau. Díez Usabiaga, en una intervenció farcida de referències a Euskal Herria i els Països Catalans i a "la solidaritat i la lluita colze a colze entre les dues nacions", fins i tot va fer un homenatge a Lluís Maria Xirinacs, el referent independentista processat per declarar-se "amic d'ETA".

El número 3 d'Iniciativa Internacionalista i primer candidat català, Josep Garganté, es va mostrar poc preocupat per l'abstenció i la desafecció als partits perquè "som l'antítesi de les candidatures dels polítics professionals". Garganté, recollint l'amalgama de la plaça, va citar Gramsci... i també els okupes de Can Vies.

http://paper.avui.cat/article/politica/166112/on/eres/tu.html
Mira també:
http://paper.avui.cat/article/politica/166112/on/eres/tu.html
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
06 jun 2009
"Un" ves a fer-te unes palles amb els bascos i deixa de donar la vara, xaval.
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
06 jun 2009
Fora l'MDT del miviment, votem II-SP!!

Independència i revolució!!
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
06 jun 2009
Un article repugnant.
Grans referents periodístics tenen alguns. l'Albert Balanzà i l'Avui: periodisme d'esquerres de debò.
Per cert, l'article informa només o és d'opinió?
A més l'article s'oblida una mica de dir que no hi ha ni un sol candidat basc en tota la llista, cosa que diferencia, encara que sigui una miqueta, la llista d'II de la d'HB el 1987. Suposo que això, almenys, es podria ressaltar d'alguna manera, no?
Bé, què hi farem...gran visió política la d'alguns. Queden retratats, això sí.
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
06 jun 2009
No confonguem les CUP una organització untària amb un dels grupusculs que en formen part. L'MDT sempre intenteu d'instrumentalitzar la CUP, ja ho vau fer en les anteriors Europees quan ens vau obligar a fer campanya, i la CUP va rebre el correctiu més sever que ha viscut. Ara ens voleu portar per un camí similar oblidant que les CUP són candidatures municipalistes que agrupen sectors molt diversos.

Siusplau per 4 que sou aneu a fer la mà! A les anteriors europees molts militants de la CUP no votaren la candidatura... això us hauria de fer reflexionar.

Un que va fer campanya més per disciplina que per convicció!
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
06 jun 2009
"reiterar el nostre compromís amb l’enfortiment de la CUP" És la única feina política que feu l'MDT: portar la CUP cap al mal camí.

Vosaltres sols i soles no feu res, perquè no sou res més que una colla de nostàlgics condemnats a la mort.

Ho heu intentat de totes les maneres possibles, però no portareu l'EI a ser una organització de quadres. No sou l'èlit intel·lectual que ho sap tot, deixeu-vos de fer palles mentals sobre com podrien haver anat les coses i actualitzeu-vos.

Si voleu res bo per l'EI doncs tanqueu la paradeta, el poble ha parlat (no la pseudoèlti d'aquells que es creuen intel·lectuals)
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
06 jun 2009
I quan es vegin els resultats de la feina feta per tanta gent en favor d'Iniciativa Internacionalista, l'MDT entrarà amb el seu oportunisme i dirà que ja tenim prou força per presentar la CUP a les Europees, quan una candidatura municipalista no hi pinta res a Europa. Però l'MDT busca seient, busa butaca, busca omplir-se la butxaca amb la CUP, i com el PP, en l'oportunisme veu la clau, ja va conseguir signar un cartell en la campanya antimonàrquica, quan no hvien fotut el brot i va aconseguir fer campanya pròpia (separada de l'EI) a la CUP.

MDT intoxicadors de l'EI, si continueu així, d'aquí poc us farem fora del fosar, com a la JERC!
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
06 jun 2009
No Mingo, no e fotaré palles amb els bascos; el que tindré serà un orgasme, com els que tinc quan veig, quan penso que desde Maó a Vigo, quan desde Oviedo a Granada, hi han milers de persones que creiem i treballem per un projecte, que també és el nostre.
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
06 jun 2009
Companys,

El problema no és de bascos o catalans el problema és de l'estat espanyol centralista i capitalista !!

jo defensaria a qualsevol poble que pateixi el que pateixen el bascos/ques !! ... I el que patim la resta !!

Tots junts per l'autodeterminació i el socialisme !!

Diguin el que diguin tots i totes junts !!

www.kaosenlared.net
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
06 jun 2009
A VEURE SI ELS D'ENDAVANT DEDIQUEN ELS MATEIXOS ESFORÇOS A PORTAR L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA AL PARLAMENT O QUEDARAN BEN RETRATATS
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
06 jun 2009
Dejaros de chorradas politicas y defended la tierra de verdad. Aqui particularmente en Cataluña y España en general tenemos muy poco amor hacia nuestra tierra y nuestros paisajes naturales. Ej. los que van a recoger "bolets"una forma muy tipica catalana de expoliar a la naturaleza. Si hablamos de polucion desde luego no acabariamos nunca. Paisajes naturales anegados por humos de fabricas. Contaminacion de rios y mares. Destruccion masiva de entornos incluso por ley, protegidos como parques naturales. Corrupcion sistematica de municipios y alcaldias por construccion de urbanizaciones y recalificacion del suelo. Evidentemente que se hablen de rollos politicos de tipo nacionalista radical cuando hay cosas mucho mas importantes en juego denota una inmadurez politica tipica de imberbes jovenzuelos en epoca de celo.Escalofriante!. Aprended de los verdes alemanes chavales que no teneis ni idea de lo que es la Naruraleza. O iros a pasear por ahi que os conviene.
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
07 jun 2009
MDT = PSOE

a veure tulipan si t'enteres, defensam la terra i aquesta terra NO ÉS ESPANYA.
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
07 jun 2009
MDT = PSOE

a veure tulipan si t'enteres, defensam la terra i aquesta terra NO ÉS ESPANYA.
Re: Les Europees i el Moviment de Defensa de la Terra
07 jun 2009
Contra la ley de partidos, contra la criminalización de la disidencia: vota II-SP. Para dar en europa una visión disidente de lo que es el estado español: una máquina de explotación despiadada que encarcela y tortura a presos políticos.

Si crees que las izquierdas acaban traicionando al pueblo, pues ayúdalas a subir al poder y que se deslegitimen solas ante los ojos de los trabajadores. No pierdes nada. No hay un "dios anarquista" que vaya a castigarte por votar. Nadie se va a enterar si no se lo cuentas a tus compañeros. Di que vas a por tabaco y ve a votar donde más les duele.
Aunque solo sea para ver la cara de gilipollas que se les va a quedar a los de siempre.

Legitimar el sistema? Yendo a currar ya lo estás haciendo. Y no me digas que currar es obligatorio porqué sabes que hay gente que practica lo del "piesnegrismo político" y le va la mar de bien. Como dicen los del tabaco nobel, "disfruta de tus contradicciones" y dáles bien polsaco con tu voto.

Solo por esta vez, venga, anímate. No te está tentando el diablo sinó la utilidad. Menos ética, menos coherencia y más ansias de victoria, leñe.
Sindicat Terrassa