Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Tanquem les Nuclears -100% Renovables
06 jun 2009
Comunicat Tanquem les Nuclears -100% Renovables:
Tanquem les Nuclears -100% Renovables denuncia els intents de camuflar la inseguretat de Garoña sota el pretext de finançar les energies renovables.
4 de juny de 2009.

La coordinadora Tanquem les Nuclears -100% Renovables (TLN-100% EER) ha manifestat la seva rotunda oposició a què Garoña pugui continuar funcionant a partir del 5 de juliol de 2009, data de caducitat del seu permís, pel simple fet de destinar una part dels seus beneficis al foment de les energies renovables. Per a la coordinadora, aquesta fórmula només beneficiaria les butxaques d’Endesa i Iberdrola, que podrien així continuar lucrant-se amb càrrec a la factura de la llum després d’amortitzar la planta amb diners públics - mentre que posaria en perill a la salut i el medi ambient.

TLN-100% EER ha recordat que Garoña va ser inaugurada per Franco l’any 1971; que, amb 38 anys d’antiguitat, és l’única central nuclear de “primera generació” que segueix en funcionament; que és una mostra de la gravíssima erosió de la cultura de la seguretat que afecta tot el cicle nuclear, i que només en el que portem de l’any 2009 ha sofert ja 9 incidents, alguns dels quals només s’han conegut quan Greenpeace i Ecologistes en Acció els han fet públics. A més, també han assenyalat que, siguin quines les consideracions del dictamen que el Consell de Seguretat Nuclear ha de presentar abans de divendres, aquest mateix organisme ha reconegut que la central presenta 213 elements degradats, 78 dels quals ho estan en un grau sever.

Si finalment es prorrogués el permís de funcionament de Garoña i aquesta decisió derivés en un accident nucler, TLN-100% Renovables i les organitzacions que la formen podrien tots els seus esforços en dur als tribunals als responsables de la presa d’aquesta decisió.


Final del comunicat

——————————————————————————-

Per a més informació:

Greenpeace:

Grup de Científics i Tècnics per un Futur No Nuclear

Ecologistes en Acció de Catalunya

Tanquem les Nuclears - 100% RENOVABLES

Font: tln-nce ARROBA pangea.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Tanquem les Nuclears -100% Renovables
07 jun 2009
inseguretat a Garoña?

Segur que si, però i a les del sud de Catunya? que passa amb vandellós II, la I ja fa temps va petar, fou el segón accident més greu despres de Chernobil, i pel que fa a les de Ascó I i Ascó II? només se'ls escapen un grapadet de res de partícules radioctives. Les tres están més caduques que la classe política i el seu sitema, per que no les tanquen? a quin interessos serveixen? el ZetaPromete digué respecte la de Garoña en plena campanya electoral que la tancaria, no es extrany, una mentida més, una promesa més sense complir. Pel que fa a les del sud de Catalunya que hem d'esperar que fotin un pet com una gla? a cas no interessa ningú... fa pocs dies les tres les tenien paralitzades per irregularitats... i això sembla que importa tres pitos a la majoria (si fossin a Lemoniz ja hauriem organitzat caravanes, marxes, etc...).
N'estic ben segur, si fossin al bell mig de la Diagonal o del paseo de la Castellana ja faria dies que les haurien fotut fora.

Doncs, au, si no vols "caldo" dues tasses, a més a més, ara els volen endossar un cementiri de residus radioactius a les terres de l'Ebre, com si encara no n'hi hagués prou. L'embassament de Flix, ple de merd... residus tóxics, evidenment, ja ningú recorda el Sr. Piqué, el que estigué davant la direcció i presidencia de l'empresa contaminant, si, el també fou ministre, un cap del PP.. deu estar aforat encara?... doncs, ja ho veieu, las questió es qui pagarà la merdada que van fer? evidentment ja ho sabem, tu, jo, nosaltres... però ells no!...

Si algun dia (els deus no vulguin) això se'n va a norris, fotrem un forat a mitja península i pel que fa a la contaminació, no es que es quedi quieteta al lloc d'origen, pensar això seria de babaus...

En fi, que m'emprenyo massa i no és bo per la salud, ja hi ha prou escagarrinades per les terres del sud, entre nuclears, centrals de cicle combinat, cementiris de residus, i petroquímiques...

El que hem te intrigadíssim és per que la multinacional greenpeace calla davant els incompliments de moltes de les empreses d'aquesta zona, a cas están subvencionats per aquestes?

Repsol, que fa aquí i a la resta del món? i Bayer? i Down Chemical? i Basf? i...Endesa, Ibertrola, Gamesa,...
Sindicat Terrassa