Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
[L'EIXIDA] Felipe Alegría: “Poder-nos presentar significa un pal molt gran a la Llei de Partits”
05 jun 2009
Parlem amb Felipe Alegría, veí del barri de la Prosperitat i candidat a les eleccions europees per Iniciativa Internacionalista-Solidaritat entre els Pobles (II-SP), la candidatura anticapitalista que ha estat intent d’il·legalització per part del govern.

- El candidat pels Països Catalans d’II-SP, Josep Garganté, ha dit en més d’una xerrada que es va fer una porra sobre la il.legalització de la candidatura. Tu eres dels optimistes o dels que pensaves que el Tribunal Suprem confirmaria la il.legalització?

Segons anaven desenvolupant-se les coses, m’anava posant més optimista, perquè la resposta a aquest atropellament antidemocràtic va ser molt àmplia. La resposta de tota la gent a la que anàvem a demanar suport del món de la cultura, intel·lectuals, gent del món sindical, a nivell internacional… Veiem que les acusacions del govern sobre que érem Batasuna i ETA i que tot era un muntatge no quallaven entre la gent. Crec que aquesta gent pagaran un preu polític molt alt, perquè han perdut credibilitat i a més sabien que el Tribunal Superior Europeu no els hagués deixat passar aquesta il·legalització. Jo estava preparat per la il·legalització, però tenia un palpit que s’arreglaria. Jo a la porra vaig posar que seria legal!

- Com valores el fet que finalment us pugueu presentar a les eleccions europees?

Això és molt important perquè suposa un pal molt gran a la llei de partits, torna a posar en evidència al govern i a tot l’aparell electoral, a totes les forces que els han donat suport i a algunes que es diuen d’esquerres i d’esquerres han demostrat que tenen poc. A més és la candidatura que s’enfronta al govern i al tema anticapitalista de manera més clara, això és un valor molt important.

- Per molta gent ha estat una sorpresa la formació d’aquesta candidatura, tant poc temps abans de les eleccions. Com s’ha aconseguit un projecte com aquest que uneix l’esquerra anticapitalista estatal i l’esquerra independentista dels diferents pobles?

Això segurament ha estat perquè s’han donat condicions inèdites, perquè això t’ho planteges en altra situació és impossible. Les circumstàncies generals havien canviat, amb la crisi i amb tota la falsa prosperitat que havia donat lloc a la pràctica política de tots aquests anys mostrava la necessitat d’un canvi. D’altra banda hi havia hagut l’escàndol tan gros del País Basc, quan tot un sector molt important de la població no té el dret a votar la seva opció política per culpa de la llei de partits.

- A més, aquests últims dies hem pogut veure molts actes de suport i comunicats de sindicalistes, estudiants, artistes, etc. donant suport a la candidatura.

Hi havia una necessitat entre la gent. Jo he anat a diferents mítings i trobades i m’he adonat que la gent s’acostava i que es reunien moltes persones a cada acte. La conjuntura era molt favorable a que es despertés aquest sentiment de simpatia entre la gent, som la candidatura de càstig.

- Què penses que pot aportar una candidatura al parlament europeu, tant llunyà a la població, als i les treballadores de llocs com Nou Barris o Sant Andreu?

El moviment que s’ha creat entorn de la candidatura, que si trèiem un eurodiputat quedarà molt reforçat, és un agrupament de gent de diferents orígens i opinions coincidents en aquests valors de lluita anticapitalista, llavors la lluita per les necessitats del barri és un actiu importantíssim. I s’ha de tirar cap aquí també, no ha de ser una candidatura electoral i llunyana, sinó que l’hem d’entendre com un agrupament de forces també anivell local, i és per això que s’ha d’aprofitar.

- Per acabar. Aquest últims dies hi ha hagut certa polèmica amb la carta oberta de Josep Garganté a Izquierda Anticapitalista i al PCPE per tal que demanessin el vot per II-SP. Què en penses?

A mi m’agrada. Això no és una opinió de la candidatura, dins hi ha opinions diverses. Jo considero que està molt ben feta, i de manera elegant. A més el Garganté diu que si no hi hagués hagut II-SP ell hagués anat a les llistes d’IA o PCPE. També diu que també dins de l’esquerra és legítim apel·lar al vot útil. Veritablement seria una pena que per uns pocs vots ens quedéssim sense eurodiputat. Jo crec que la carta oberta està ben argumentada.
internacionalista19.jpg
Més informació a:
www.iniciativainternacionalista.org
www.iniciativainternacionalistacat.wordpress.com
Mira també:
http://www.eixida.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Votare al PSC o m'en anire a la platja
05 jun 2009
... que una colla de malparits [també coneguts]

Post Scriptum:]
Propaganda NAZIonal-estalinista fora de l'IMC BCN!
Sindicat Terrassa