Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Crònica de l'acte d'Iniciativa Internacionalista a Tarragona
05 jun 2009
L’acte central a Tarragona, va comptar ,ahir dijous 4 juny, amb la participació de més d’un centenar de simpatitzants . L’acte organitzat per la de la candidatura Iniciativa Internacionalista - la Solidaritat entre els Pobles i el seu grup de suport a Tarragona, a la Plaça dels Sedassos, va comptar amb diverses intervencions de persones vinculades a l’Esquerra Independentista; com del representant legal de la candidatura al Camp, Héctor Álvarez, del cap de llista a la vegueria, José Estrada i del Josep Garganté, cap de la llista pels Països Catalans i sindicalista de TMB.
1.jpg
Untitled - 4.jpg
Untitled - 6.jpg
Santi Fortuny, representant del grup de suport a Tarragona va presentar l’acte i la candidatura remarcant les dificultats “democràtiques” i els entrebancs que ha tingut que superar II-SP per tenir la possibilitat de presentar-se al Parlament Europeu , referint-se a l’intent d’ilegalització de la llista.
Acte seguit va donar la paraula a Héctor Álvarez,el representant legal de la candidatura al Camp, que va plantejar la situació de crisi institucional i econòmica que pateix l’Estat Espanyol actualment, ja que "l'actual sistema de partits és qui legitima el model capitalista i unitarista espanyol, cap d’ells presenta cap alternativa. Viuen de mantenir l’status quo". Uns models que considerà "esgotats i caducats" i per aquest motiu, digué que Iniciativa Internacionalista "és la única candidatura capaç de fer front a aquests sistema i denunciar la manca de llibertats democràtiques i les retallades socials de les polítiques privatitzadores dels partits autoanomenats d'esquerres”, també va afegir que “ votar aquesta candidatura es donar un clar recolzament a una campanya d’alternativa política”
José Estrada, cap de llista a la vegueria, enllaçant amb la intervenció anterior, explicà que cal enfrontar-se a l'estat espanyol per vulnerar sistemàticament els drets dels pobles i del conjunt dels treballadors. “Hi ha un problema mundial, que patim a nivell estatal i als Països Catalans, és la crisi d’excés de riquesa. Ara mateix hi ha de tot, però s’ho queden poques persones. Parlem d’un problema de mala distribució de la riquesa i el treball”. Estrada va deixar ben clar que el destí dels treballadors dels Països Catalans, no pot seguir en les mans de la burgesia i de la classe política sorgida de la transició, acomodats i que només vetllen pels interessos del capital. Segons Estrada, “cal prendre consciencia que no fa falta un gran esforç per crear el que necessitem per viure còmodament, cal repartir el treball i la riquesa, sinó continuarem patin situacions aberrants com l’actual, de fam i misèria”
Josep Garganté reflexionà que en temps de crisi es pot comprovar com s'accentuen els trets antidemocràtics del règim espanyol. Garganté exposà que no es pot esperar cap cosa positiva per part del sindicalisme i la classe política professional que ha d'ésser els treballadors qui lluitin per conquerir i recuperar els drets. Pel cap de llista pels PPCC aquesta candidatura significa un acte de valentia de les i els lluitadors davant "l'estat espanyol, que ens ve imposat", un estat que segueix "essent antidemocràtic, encara que estiguéssim tots els companys legalitzats" ja que qui encara governaria serien les empreses i la banca, els culpables de la crisi, a través de l'estat capitalista.
Finalment i per clausurar l’acte, el cantautor tarragoní Josep Romeu va oferir als assistents un breu recital de cançó d’autor.

Periòdic La Bicicleta
www.periodiclabicicleta.org
Mira també:
http://www.periodiclabicicleta.org
http://www.periodiclabicicleta.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: una colla de popecillos estalinistes boigos per pescar algun vot a l'IMC BCN
05 jun 2009
Vols dir que votar a aquesta gentussa canviarà alguna cosa?
El volum del greix que s'els hi acumula a la panxa, potser...
Re: Crònica de l'acte d'Iniciativa Internacionalista a Tarragona
05 jun 2009
un comentari molt encertat
Crònica Abertzale
05 jun 2009
Votar a un partit estranger, no té cap mena de sentit per a un català. Us han ensarronat bé.
Re: Crònica de l'acte d'Iniciativa Internacionalista a Tarragona
05 jun 2009
Kiko, se te ve el plumero, pero mucho.

En primer lugar, Iniciativa Internacionalista no es un partido, es una candidatura. En segundo lugar, no es "extranjera", la forma gente luchadora de todo el estado español, incluidos por supuesto de los PP.CC.

Por curiosidad, ¿puedes decirme que partido catalán se presenta en solitario a estas elecciones? Ni CIU ni ERC van solos. ¿Vamos a ser los socialistas revolucionarios más tontos que ellos?

Saludos libertarios desde Andalucía y el domingo a darles donde más les duele!

¡SOLIDARIDAD ENTRE LOS PUEBLOS!
Re: Crònica de l'acte d'Iniciativa Internacionalista a Tarragona
06 jun 2009
... y los nazional estalinistas no vamos a ser menos que CiU y ERC!
al de arriba
06 jun 2009
pesao
Re: Crònica de l'acte d'Iniciativa Internacionalista a Tarragona
06 jun 2009
aZnarquista no tens ni puta idea.
S'ha de votar per a que la independència dels pobles oprimits sigui possible.
O ara o mai. Podem cambiar la democràcia.
Els anarquistes que no voteu no us podreu queixar quan us enviem al gulag....
Independència, Socialisme, Països catalans!
Sindicat Terrassa