Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
No al desallotjament del KOP-Alta Tensió!!! [Manifestació 13 Juny 18.30 Pça.Vila del Prat]
04 jun 2009
NO AL DESALLOTJAMENT DEL KOP-ALTA TENSIÓ!!!!
JORNADA PORTES OBERTES DSS. 6 JUNY 18.00 al KOP
MANIFESTACIÓ 13 JUNY. 18.30 Plaça Vila Prat de Llobregat
cartell mani.jpg
portesobertes_kop_R.jpg
NO AL DESALLOTJAMENT DEL KOP-ALTA TENSIÓ!!!!

Fa més de sis anys, el 25 de gener de 2003, un centenar de persones varem okupar la central elèctrica de FECSA-Endesa del Prat de Llobregat. En aquests anys ha estat molt el treball per donar vida a aquest espai i incomptables les activitats i iniciatives culturals obertes a la població endegades per nombroses persones i col•lectius. Fa quinze anys que l’okupació és present al Prat com una eina per buscar alternatives al camí que ens volen marcar. És la nostra resposta a una sèrie de problemàtiques que existeixen arreu, a una manca de llibertats que patim, i una forma de materialitzar unes inquietuds que ens empenyen a combatre els problemes i lluitar per aconseguir els nostres drets i llibertats. Avui, com ahir, les problemàtiques, necessitats i inquietuds continuen sent les mateixes: dret a l’habitatge, espais autogestionats on organitzar lliurement les nostres vides, necessitat de lluitar i desobeir un sistema en que no creiem. Davant d’això les classes dirigents ofereixen: cases buides i tapiades, hipoteques i lloguers inabastables, treballs precaris, espais domesticats dependents de les administracions, oci consumista i obedient, absurdes normatives i ordenances imposades, criminalització de les dissidències, conformisme i submissió. Si no desapareixen els problemes és il•lús pensar-se que desapareixerà la conseqüència.

El passat 23 d’abril tots els esforços d’aquests anys queden vistos per sentència sense que ni tan sols exercíssim un altre suposat dret denominat de “defensa”. Simplement no existeix perquè no disposem de diners per tenir-lo. Una justícia coherent amb una lògica capitalista irracional. Ens han aplicat una llei hipotecària a mida dels que ens volen hipotecar les vides. Intent d’atracament amb tota la seva constitució avalant-ho. Mai hem cregut en la seva justícia però es demostra que ni ells mateixos creuen. Cada vegada queda més despullada, més en evidència. Sense diners no hi ha dret a la “defensa”. Així de simple. Ja ni s’amaguen en guardar les aparences, ja ni s’arrisquen a que qualsevol legitimitat pugui guanyar la seva legalitat per una de les seves escletxes. Tot i que intenten tapar-les sempre sortiran unes altres i allà estarem per escolar-nos. Diners que, per suposat, si que té una multinacional com Fecsa-Endesa, que tot i dir-se propietària havia abandonat aquest espai durant molts anys. Ara només el volen per enderrocar-lo i guanyar més diners del solar que en quedi. Paisatge de destrucció front la construcció d’alternatives. Uns beneficis per una empresa privada que sortiran de diners públics que l’Ajuntament cedirà encantat de tots els vostres impostos, creient-se que així tapa el problema. També és il•lús pensar-se que així ens faran desaparèixer.

Mai hem cregut en aquest sistema injust i orgullosament continuarem sense creure. Hem cregut en el nostre treball, en la nostra capacitat d’organització i en l’idea de que nosaltres podem gestionar lliurement les nostres vides. Aprendre del nostre esforç, resoldre els nostres conflictes, treballar per construir alternatives i dissidències, superar les nostres contradiccions per nosaltres mateixos, defugir els seus interessos partidistes, econòmics i estatals. Sabem que podem. S’equivoquen els que pensen que tot el que construïm es tanca en quatre parets. Que ho ensorraran de cop. Lluitem pel KOP-Alta Tensió, per tot el que simbolitza per nosaltres i perquè estem legitimats a fer-ho per la vida que li donem a aquest espai, però lluitem per moltes més coses que per tenir un espai. Això és el que més els molesta. Tot el que hem après ja ho portem a sobre nostre i ho transmetrem allà on estem, a dins d’un espai o fora del mateix, a la nostra població o en la que sigui. Ho portem al cap i al cor, i continuarem difonent la idea i recolzant-nos entre tots aquells que lluitem perquè un dia la vostra lògica il•lògica es vegi despullada i s’entengui que realment vosaltres i el vostre sistema és el problema.

Assemblea del KOP-Alta tensió. 20 de maig de 2009

JORNADA DE PORTES OBERTES DISSABTE 6 JUNY 18.30

MANIFESTACIÓ DISSABTE 13 JUNY CONTRA EL DESALLOTJAMENT. 18.30 Pça Vila Prat DE Llobregat

---------------------------------
---------------------------------

Breu explicació del procés pel desallotjament del KOP

El jutjat número cinc del Prat de Llobregat va iniciar el procés de desallotjament del Kasal Okupat del Prat (KOP) ara fa uns mesos. La denúncia de l’empresa Fecsa-Endesa, propietària de l’espai de l’antiga central elèctrica de la població, comportava, un cop arxivada la via penal ara fa uns anys, en l’aplicació per la via civil de la llei hipotecària. Aquesta via judicial ens ha deixat a tots els col•lectius i individus que utilitzem l’espai sense cap dret de “defensa legal”, en posar com a condició prèvia per oposar-se a la demanda de desnonament el pagament d’una caució monetària proporcional al preu en què està taxat el local.

Això és el que va succeir el dia 23 d’abril de 2009, quan en el judici pel desallotjament no vem tenir ni tan sols dret a parlar ni defensar-nos en no aportar els diners demanats per fer-ho. El judici es va celebrar després d’una sèrie innombrable d’irregularitats en tot el procediment per part del propi jutjat: incompareixença del jutge en la vista prèvia, la pròpia celebració sense haver resolt cap dels recursos presentats pels denunciats, la no citació judicial dels testimonis aportats, etc. Malgrat els esforços per anular el dia del judici per tots aquests condicionants el jutjat va fer cas omís a les nombroses evidències d’irregularitats i el va deixar vist per sentència. Tot això, fa vergonyosament evident el desequilibri de criteris i la legitimació d’una justícia només per a rics.

En el cas del KOP-Alta Tensió, a aquesta indefensió legal s’afegeix el fet que tot el procés té com a objectiu el desallotjament dels okupants per posteriorment enderrocar l’espai, afectat per un pla urbanístic sobre l’entorn de la nova estació del TAV, posterior a l’okupació. Així, la intenció de Fecsa-Endesa no és utilitzar l’espai ni rehabilitar-lo, sinó enderrocar-lo i cobrar la sucosa indemnització per l'expropiació dels terrenys, i per això es troben totes les facilitats legals per fer-ho i una justícia parcial al seu costat. La pressió de l’ajuntament en aquest sentit també ha estat determinant, el consistori d’IC-PSC en tot moment vol fer veure que no hi són part implicada, deixant la feina bruta a l’empresa, de sotamà en tot el procés han actuat com a part implicada directament en pressionar a l’empresa per resoldre el més aviat possible el cas a condició de poder aportar l’indemnització de diners públics que els donaran a canvi per la “feina ben feta” .

Des de l’any 1994, en que s’okupen les Cases d’en Puig, al Prat de Llobregat hi han existit sis centres socials. El KOP-Alta Tensió va ser okupat el 25 de gener del 2003 per més d’un centenar de persones, el mateix dia en que havien sortit voluntàriament de l’anterior en arribar a un pacte amb els membres del Casal d’Avis que allà s’hi havia de construir. Des de llavors centenars de persones i desenes de col•lectius han generat nombroses activitats donant vida a un espai que portava molts anys abandonat.

Els membres de l’assemblea del KOP estem decidits a defensar l’espai i iniciem una campanya contra el procés de desallotjament, recollint suports i fent una crida a la solidaritat per visibilitzar el conflicte social que suposen els espais autònoms i autogestionats, reiterant la necessitat de mantenir els centres socials on desenvolupar les diferents expressions de lluita i dissidència de nombrosos col•lectius i persones.

A tots aquells que han utilitzat i utilitzen el KOP, als que li han donat vida i als que creuen que aquests espais són necessaris, ha arribat el moment de posar-nos a treballar per defensar-lo. Ara és el moment de la solidaritat. Veniu al KOP i informeu-vos. Entre tots podem aconseguir-ho.

Aturem el desallotjament del KOP-Alta Tensió!!!
No s’ensorren sis anys de KOP!!!
8 de Maig de 2009

Més informació: kasalprat ARROBA gmail.com

KOP-ALTA TENSIÓ (Prat de Llobregat)
c/Dr.Soler i Torrents núm. 36 (pça 19 juliol 1936)
El Prat de Llobregat

Al costat estació tren
Busos: 65, 165, L10, L78, N16 i N17
Mira també:
http://www.kasalprat.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No al desallotjament del KOP-Alta Tensió!!! [Manifestació 13 Juny 18.30 Pça.Vila del Prat]
04 jun 2009
Endavant amb la lluita companyes!!!
Re: No al desallotjament del KOP-Alta Tensió!!! [Manifestació 13 Juny 18.30 Pça.Vila del Prat]
04 jun 2009
No s’ensorren sis anys de KOP!!!
Re: No al desallotjament del KOP-Alta Tensió!!! [Manifestació 13 Juny 18.30 Pça.Vila del Prat]
05 jun 2009
Esto parace la amenaza fantasma, llevo escuchando este discurso por lo menos tres años, haver si tiran esa mierda con todos vosotros dentro y no os preocupeis, vuestros restos que lo reciclen los eco-socialistas y asi producireis electricidad o abono, sera vuestra primera accion productiva en esta vida.
Re: No al desallotjament del KOP-Alta Tensió!!! [Manifestació 13 Juny 18.30 Pça.Vila del Prat]
05 jun 2009
jajajaja, si que deu ser trista la teva vida, tants anys esperant i rabiant per la nostra existència, relaxa't, perque et queda tota una vida d'aguantar a "indesitjables" com nosaltres.

"Eco-socialistas"?? aquest llenguatge et delata feixista, quina pena que fas amargant-te per un portal com indymedia també. Tu si que ets un fantasma que no saps ni amenaçar.
Re: No al desallotjament del KOP-Alta Tensió!!! [Manifestació 13 Juny 18.30 Pça.Vila del Prat]
07 jun 2009
si ens toquen el kop..... bon kop de roc!
anims companyes! salut i resisteeeeeeeeeeeeeeeencia!
Sindicat Terrassa