Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Per la Julia Rossell
04 jun 2009
Julia, constanment et queixes de la falta d’autocrítica del moviment estudiantil, però em sembla que la primera a faltar-te autocrítica és a tu, de fet mai he vist ni una mica d’autocrítica al teu blog. De debò creus que has fet tot el que podies fer i que a més no t’has equivocat en cap moment? Podries criticar que fins a mitjans d’aquest curs no havies aparegut per l’assemblea, i per cert només t’he vist intervenir una sola vegada, no se si per por d’intervenir en públic o per por a un linxament, però el cas és que vas poder parlar amb total normalitat i ningú et va linxar. Jo no tinc problema en reconèixer que hagués pogut fer molt més i que no m’hi he implicat gaire o que hagués pogut aportar idees molt abans,etc.

D’altre banda és normal que la gent et critiqui (una altre cosa són els insults i les amenaces) encara que no insultes directament utilitzes un llenguatge agressiu i sovint et mofes de les idees d’alguns assemblearis, com el d’una universitat autogestionada, que per cert és minoritaria entre els assemblearis, el SEPC que tan critiques vol una universitat pública i de qualitat, com tu. Però clar la qüestió és criticar els malvats antisistema, no a la socialdemocràcia o la dreta, que com tots sabem defensen una universitat pública i de qualitat també (els socialdemocrates a més tenen els sants nassos de dir que defensen l’Europa social, quan han sigut ells els culpables de la precarietat laboral legalitzant i impulsant les Empreses de Treball Temporal, de les tortures i assassinats del GAL, de l’ajuda els bancs,etc,etc ah clar que aproven els matrimonis homosexuals! uauuuu que progres que són!)

També critiques que els radicals de l’assemblea divideixen la gent entre antiassemblearis/probolonya/contrarevolucionaris i assemblearis/antibolonya/revolucionaris, i consideres que hi han matissos que no tot és blanc o negre. Però poses a tots els radicals el mateix sac, quan parles de les ocupacions, del moviment antibolonya, Julia, ser radical no vol dir pasar-te els dies fent pintades, cremar cotxes, muntar barricades,etc, ser radical és anar a l’arrel dels problemes (cosa que implica no únicament una lluita contra el poder, sinó també un treball ideològic per proposar alternatives) per mi no és cap insult, però desde els mitjans de comunicació o gent com tu el convertiu en una paraula de despreci. El terme anarcoguay tampoc demostra gaire respecte, sobretot cap els anarquistes, però bé, si el vols seguir utilitzant tampoc em treu el son, la veritat.

Et queixes de l’actitud d’alguns assemblearis durant la ocupació, dius que van coaccionar diversos alumnes. Però no he vist ni una sola crítica cap els hooligans antiassemblearis que han deixat perles com: “basta de ocupación de jipis sucios, que entren los mossos ya” “…que salgan féretros y no expedientados” , i que han arribat a denunciar falses agressions. Jo he criticat l’actitud d’alguns assemblearis però tu en cap moment es criticat aquesta gent, després vas dient que ets objectiva…

Julia, dius que els assemblearis tenen unes idees fixes que no surten del seu dogma revolucionari. Però tu crec que també tens unes idees molt concretes, critiques els assemblearis en concret però cap crítica cap el model universitari del govern espanyol, cap crítica els insults contra la gent de l’assemblea, cap crítica a com a portat la UAB i el govern català el conflicte estudiantil. No ets gens neutral, una altre cosa és que siguis la veu de més gent que pensa com tu, a més estàs en tot el dret de dir el que penses.

L’altre dia vaig veure que contestaves als que et criticaven que potser estaven tan ofesos perquè no tenien la teva capacitat, una mica d’humilitat tampoc t’aniria malament, no ets més que els altres Júlia.

Segurament que ara em sortiràs a contestar-me a una gran parrafada (o no, per potar-me la contrària xD), és probable que apareguin per defensar-te el Joan Gil, el Xavier Villalba,etc. Ja ser que m’has dit sovint de prendre un cafè per parlar, però la veritat és que no em vé de gust, no crec que em poguis aportar res de nou, ni positiu. Potser pensaràs que tinc molts prejudicis, però per algunes coses que he vist que escrius i amb el despreci que mostres cap altres idees penso que no val la pena.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per la Julia Rossell
04 jun 2009
Pel poc que vaig llegir al bloc de la Julia Rossell aquesta, fa temps.. em va semblar una persona amb un greu problema d'autoestima. Segurament per això es comporta amb aquest afany de protagonisme i vol ser el centre d'atenció de totes les mirades. La sensació que em va donar és que, a ella, el moviment estudiantil li importa un bledo, i el que fa és provocar reaccions en la gent per mitjà del llenguatge. La seva pedanteria no és més que una conseqüència del problema d'autoestima que té. Penso, vaja...

Ara em sembla que ha escrit un llibre... En fi...
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
Les amenaces s'han hagut d'esborrar perque l'autor no es para a pensar que poden constituïr un fet delictiu i enmarronar al colectiu que porta la pàgina. Sentim que no sigui gaire clar però darrerament es publiquen actes delictius a la pàgina sense pensar en la gent que hi ha al darrera. Una mica de seny si us plau!
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
He arribat aquí perquè me n'han informat. Un cosa: vosaltres no heu de fer treballs, exàmens, etc.? Ho dic, perquè aquest escrit tampoc és que aporti res. És un problema que el moviment acabi en els atacs personals. Però bé, espero que els que ens han dut fins aquí, sapiguen deixar la batuta als nous assemblearis independents perquè ells no ens duguin altre cop on estem: en un camí sense sortida. Fa més d'un any que vaig dir que ens passaria això: expedients, cap èxit, etc.; i tothom em deia que deia bestieses. Perdoneu si vaig gaire de xulo (jo en el meu bloc si que m'autocrítico, possiblement massa) però volia dir que el temps -en aquest concret cas- si m'ha donat la raó.
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
I si. Continuo considerant que us passeu amb la Júlia Rosell. I que ficar-se amb el Guillem Cassòliva va ajudar molt a que guanyessin les eleccions els de Junts. Però res, seguiu en aquesta línea fins que cap assemblea guanyi cap elecció a Junta de facultat. De debò, reflexionem-hi. Però no a la CAE, a les assemblees.
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
Arribats un punt que d'aquí 5-10 anys, podem veure Júlia Rosell, el propi Joan Gil Oliveras i l'amic Guillem Cassòliva, assentats en algun còmode seient de la generalitat, la història es repeteix.

És el pa de la nostra vida, en fi, cadascú que faci el que cregui oportú, amb el temps anirem posicionant interessos individuals per sobre els col·lectius. Així és, i serà.

Amen
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
Els "col·leguis" dels Cassòliva no estaven al costat de la bústia demanant el vot? no feien berenars el dia abans de les elccions al més pur estil Lerroux??
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
Hola a tothom:

la veritat, agreixo a tots els que postegen en aquesta pàgina i altres.

Quina pena que el que faci realment mal és que en Joan Gil Oliveras tingui raó... a mi el que em pugueu dir des de l'anonimat no em preocupa.

I segueixo dient que heu de vigilar el què dieu, no per a mi, a mi més igual, no m'aporteu res ni sou capaços de dir res útil, ni a la resta de gent que pot seguir "aquests posts".

Per desgràcia, la gent que no sigui del moviment estudiantil i s'hagi sentit coaccionada per totes les mogudes pensarà que tots aquests comentaris són el pensament general de tots els que hi pertanyen, i és molt trist per que hi ha gent que val molt la pena i s'ho ha currat força i li esteu donant mal nom.

El que més greu em sap és, que molt queixar-vos de que la gent no veu l'"arrel dels problemes", i vosaltres, en ves d'afrontar conseqüències, m'esteu demonitzant a mi.

Vosaltres sabreu el que us feu, però realment, dedicant-me tant d'espai a internet, i tant de temps de la vostra vida en època d'exàmens demostra que d'alguna manera us he calat, el millor que podrieu haver fet és aplicar "l'indiferència" (sí, allò que us ha molestat tant que fessin els mitjans de comunicació amb vosaltres).

Salut i bon vent!
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
Ah! I com no: felicitats per la vostra valentia i per donar la cara... i per fer durar tant aquesta tonteria...

PD: si poso els posts de crítiques cap a mi i tot és bàsicament per riure, i fer riure més gent, poc té a veure amb l'egocentrisme...
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
hem trobo a faltar a les assemblees i sindicats...

ànims que l'any que ve hem de fer més rebomboria que aquest.

PS: coincideixo amb l'"un". és més, personatges com la Júlia Rosell, que aprofiten el bombo per a fins personals, l'únic que mereixen és que se'ls ignori. la seu bloc converteix el debat en una mena de premsa groga-rosa vomitiu.
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
Jordi. Accepto el repte. D'aquí 5-15 anys si estem tots viu encara i ens enrecordem dels nostres noms; em dediques un post a Indymedia si "la prudència m'ha convertit en un traidor". Sinó t'hauràs de menjar les teves paraules. Ok? Doncs, fins llavors!

(M'ho prenc així pq total aquí som 4 els que llegim i postegem -jo feia molt temps que no m'hi passava fins lo de la Júlia però tampoc gaire, quasibé gens- i això no té cap ressò real).
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
Et veurem fent de polític, que es l'únic que sou vosaltres, polítics 'en petit', en tribunes universitàries, perquè després que fareu? Treballar? A on? Seguireu, i seguireu fins que no podeu enganyar a més gent.

El tema Júlia Rosell és bastant lamentable, sensacionalisme, noticies grogues, insults (que alhora la retroalimenten desgraciadament pels pobres que li donen de menjar amb les seves descalificacions)... en fi podem dir que els seus comentaris i el seu bloc és un portal estil e-noticies: "Heu vist que diuen...", "la veritat dels anarcoguays", "jo se parlar i tu no", "la covardia no es paga"...

Si les assemblees de facultat van a menys, es perquè es fan coses malament, i aquest individus (Gil, Rosell, Cassaoliva...) és el que desitgen, tenir un carrer públic a la universitat i tractar de ignorar moviments verticals, amplis i antipersonalistes (just el contrari del que són aquest petit lobby).

Així que cal actuar i tornar a les assemblees, que són el que realment odien d'una manera quasi paranoica.

J
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
*************

Rectificació: " [...] tenir un (càrrec) públic a la universitat i tractar de ignorar moviments (horitzontals), amplis i antipersonalistes (just el contrari del que són aquest petit lobby"



Cometo errors... i no es cap problema en assumir-ho.

J
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
Vinga va, que m'apunto a consignes barates i a acusacions cutre-fantàstiques:

"Si la envidia fuera tiña, cuantos tiñosos habría".

i...

"Esteu a sou del Rajoy per a fer política de "acose y derribo" a falta d'arguments reals".

Ah, ara entenc perquè ho feu això, dir tonteries d'aquesta mena és una bona manera de desfogar-se...
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
Jo no odia pas a les assemblees com a òrgan. Tampoc odio a cap persona que en formi part.
Simplement en ocasions en sóc molt crític sobretot en la orientació i estratègia que ha agafat el moviment assembleari, sobretot a la UAB, dividint l'alumnat quan es tractava de sumar.

La feina que vaig fer jo durant un any i mig a la meva assemblea? D'això ningú se n'enrecorda, però jo si.
A mi ja em van proposar fa temps entrar en dues joventuts polítiques de forma seriosa (i en una per muntar una cosa força interessant) i vaig declinar la proposta.

Com pots parlar doncs de mi sense saber el que faig? És que és flipant. Jo no parlo de tu sense coneixement. Perquè ho fas tu amb mi? Perquè ens inclous en el mateix sac a la Júlia, jo i el Guillem?

Fa uns mesos entre l'Assemblea, la organització de facultat a la qual pertanyo ara (Estudiants per una Pol. Activa -EPA) i un juntari independent varem organitzar un referèndum.

http://epauab.wordpress.com/2009/05/18/19-i-20-de-maig-referendum-sobre-/

Tampoc veig anàlisis sobre perquè Junts a Comunicació ha guanyat les eleccions. Perquè a Polítiques PEF i EPA han fet el mateix. I llavors me n'adono que estava en raó, que no sou autocrítics. Que no voleu reorientar la lluita. I llavors me n'adono que he fet ben fet.
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/373407

Per cert, la moratòria no va rebre gaire anàlisi.
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
Joan, no intentis justificar res, que són uns capquadrats que repetiran el mateix una i altra vegada.

Tampoc els hi interessa res que no sigui mèrit seu, així que millor deixa'ls...
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
Jo no sóc de la PEF, però m'ha semblat interessant posar aquesta notícia ara i aquí com a últim comentari que deixo.

PER UN REFERÈNDUM SOBRE UNA MORATÒRIA DE BOLONYA A LA UAB

Tot just fa una setmana l’Assemblea d’Estudiants i l’EPA van realitzar a la nostra Facultat un referèndum per a una moratòria d’un any dels plans d’estudi de grau, aprovats a l’octubre del passat any.
La PEF, entenent que aquesta via no porta enlloc més que a un infructífer perllongament de l’actual nefast pla pilot, sabent que aquest referèndum no podria ser vinculant i considerant que el calendari establert pels organitzadors no era suficient per a garantir un període democràtic de debat previ a la consulta, va decidir no oposar-s’hi però, alhora, abstenir-se de participar en la seva organització.
Volem remarcar que en cap cas som contraris a cap consulta a la nostra facultat sobre una mesura d’aquest tipus, però creiem que caldria emplaçar la consulta per la moratòria a un nivell superior, amb temps suficient per considerar tots els aspectes del “sí” i el “no” i amb garanties que aquesta esdevingui vinculant per tal que això ens permeti una actuació real sobre la implantació dels graus.
Per això, la PEF va pronunciar-se a favor d’un referèndum global, que impliqui a tota la comunitat universitària, que condicioni el rectorat i que permeti una aturada d’uns graus implementats en condicions precàries. Sabent que el rectorat té potestat per imposar unilateralment la posada en marxa de les noves titulacions a partir del 2010 si aquestes són aturades des de les facultats, creiem que un referèndum a tota la Universitat Autònoma és més coherent amb l’objectiu de guanyar temps per incrementar els recursos amb què comptem, tant econòmics com materials i acadèmics o fer les revisions pertinents als diferents graus. No volem dir, amb això, que siguem contraris a una moratòria a la nostra facultat, sinó que considerem que cal ser més ambiciosos per obtenir les importants modificacions que volem.
Per tot plegat, a la propera sessió del Claustre de la UAB, la PEF demanarà la convocatòria d’un referèndum vinculant per una moratòria d’un any dels nous plans d’estudis, i que involucri a tota la universitat. Esperem que amb el suport dels altres grups d’estudiants, als quals convidem a sumar-se a la petició.


Plataforma d'Estudiants de la Facultat
Re: Per la Julia Rossell
05 jun 2009
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/375145
Re: Per la Julia Rossell
07 jun 2009
jajajaja!!! Quanta gràcia em feu!! xDxDxD

Perquè aprengueu, la gent va directament i us diu fatxes amb rastes! xDxD

Com tots sabem, les assemblees estan segrestades, ells es van erigir, i ells la van cagar, pretenent parar-ho tot tant sí com no, i amb la súper política de cadires buides que tant va fer pels estudiants.

Sembla dur dir-ho, però si algú té part de culpa, i és en part cómplice de que Bolonya ens caigui sense haver-li tocat ni una trista coma, aquest algú son els grups que han encapçalat aquesta lluita. L'han fet seva, sota les seves consignes i amb les seves lluites. I la han cagat moltíssim. I així ens ha anat.

Així que només us queda que vinguin els membres de la Lògia Francmasona Oriental dels Legionaris de l'Anticrist Bolonyès a xuclar-vos el cap.

De debò, la màxima expressió del que pretén dir la paraula anarcoguay - que bé que fos encunyada - està entre els comentaris que han aparegut per aquí. Són pataletas de nen petit. No hi ha més. No se li poden donar més voltes.

Seguiu el meu exemple: doneu-lis corda - sobretot tu, Júlia, no els contestis ni intentis justificar-te - i veniu per aquí a riure, a esplaiar-vos i a contestar amb les seves baixeses. Ho recomano moltíssim. Havent vist com han anat les coses, és el millor que podem fer.

I, el que més millor es pot fer, és rular aquests posts perquè vingui tota la gent que no sol anar a les assemblees - més clar no us ho poden dir, no hi vénen perquè passen de barallar-se: "ni ganas sabiendo que puedo encontrarme con fascistas con rastas" - i vegin qui són els estudiants.

Visca la LFOLAB!!! Visca els agents secrets infiltrats!!! Visca els best-sellers traduits al klingon!!


Per si algú es perd amb aquestes consignes:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/373218/index.php
Re: Per la Julia Rossell
07 jun 2009
A no se qui que ha dit que l'any que ve hi ha que fer més rebombori:

Dues coses:
- No el fareu, perquè haureu tingut cap.
- I si el feu, tindreu la més gran oposició dins mateix dels estudiants. No és cap amenaça nostra, serà la realitat del que passarà. No caldran ni Plataformes ni Lògies. La gent anirà a classe per cada vaga, les manis tindran cada cop menys gent. Haurieu de pensar en el que realment ha passat i buscar altres temes on pogueu reivindicar alguna cosa DESPRÉS D'HAVER NETEJAT LA IMATGE EXTERIOR DE LES ASSEMBLEES I OBRIR-LES.
Re: Per la Julia Rossell
07 jun 2009
JAJAJAJAJ

k van a limpiar la imagen de las asambleas, si seguro que esta igual que el rectorado de la UB XDDDD

Ah, la imagen externa no interna...
Re: Per la Julia Rossell
07 jun 2009
l'asamblea de lletres està morta per fer l'idiota.

US HEU QUEDAT SOLS!
Re: Per la Julia Rossell
07 jun 2009
Sempre us foteu igual amb els que no foten el que voleu.

La PEF, Junts, Bona Mens, professors, Joan Gil, Júlia Rosell...

Mai aprendreu, així us expulsin a tots jajajaja

Un salut desde polítiques!
Re: Per la Julia Rossell
07 jun 2009
Personalment mai m’ha importat Bolonya, donat que ja tinc mig peu fora de la Universitat, i com a ésser humà em mou l’egoisme. Em va començar a importar quan vau començar a tallar autopistes i carrers, a fer piquets, i la resta de mesures que heu cregut convenients. Tenen cap culpa la gent que va en cotxe a la feina o a on sigui? Tenen culpa els alumnes que els importa més la seva carrera que Bolonya? Aixó d’anar a putejar a aquells que no tenen res a veure em sembla molt cobard, i anar a putejar a aquells que no opinen com vosaltres em sembla molt feixista :) I també molt poc intel·ligent, ja que esteu putejant a la gent que us tindria que donar suport. Amb els vostres mètodes, ni a mi ni a ningu que conegui (que no és poca gent, 7 anys donen per molt) ens heu convençut.
Re: Per la Julia Rossell
07 jun 2009
m'encaaaaaaaanta la gent que parla des de fora les assemblees!!! aquest es l'esperit x aconseguir quelcom!!

Alguns de nosaltres que ja portem un temps en això (pagar-se un any sencer de cop a la UAB no sempre podem, i per això preferim fer la carrera amb més de 4 anys ) en agrada moltissim acabar discutin amb els companys de classe que mai s'han dignat a passar pel local d'estudiants xk preferien anar a fer birres a la cívica o utilitzar metodes per escalar políticament dins la institució. Així que si podem aconseguir amb alguna acció ni que sigui una certa incitació o emoció al estudiant-mercaderia que enten el seu pas per la universitat com un transit necessari x arribar a ser algu a la vida, per poder mirar els que no tenen estudis per sobre les espatlles com autorefirmament, i per anar a dormir "tranquils" perqué fan "el correcte", pensem que ja em aconseguit que potser es comencin a plantejar coses que mai ho hagues fet (ni que sigui per desitjar la nostra mort).

Senyores i senyor, la indiferencia també es una font de problemes i un posicionament a la vida, ja sigui en l'ambit estudiantil on en l'ambit laboral (si, si, també treballem ,es pot combinar les tres coses a la vegada). Com diu aquella friki k la fitxar tv3 x distreure a la audiencia "la vida et donarà molts cops".

Plantjeu-vus ki us fa mes mal realment, si nosaltres que no us "deixem" anar a clase, o algu que indirectament us ho impedirà sempre (quanta gent es quedara sense estudiar amb bolonya incluits nosaltres?). Potser es millor se tu qui dona els cops!

Salut!!
Re: Per la Julia Rossell
07 jun 2009
I vosaltres que heu fet, que sou els primers interessats en que vingui la gent a les assemblees i que us recolcin, per a que vingui més gent?

Res, és veritat, us interessa més ser pocs i fer el que us dongui la puta gana sí o sí.
Re: Per la Julia Rossell
07 jun 2009
La qüestió és que pensant que teniu la raó absoluta i sota els vostres pèrfids arguments us heu queixat de sobremanera de la criminalització del moviment estudiantil, o altrament dit des de l'assembleacentrisme moviment assembleari denotant les vostres ganes de dissimular que sou una minoria emparant-vos en el que se suposa que és una institució no regulada realment per a poder parlar en nom de tots.

Quan ha quedat demostrat, de mica en mica i cada cop que feieu més mal, que hi ha veus discordants en ves d'intentar parlar com han fet la majoria d'aquestes veus, que han demostrat que és impossible parlar amb vosaltres, les heu intentat destrossar desde les amenaces, les coaccions, els rumors, entre moltes altres coses.

I això no és el pitjor, a més heu coaccionat a gent que estava d'acord amb vosaltres com molt bé diu la Júlia.

Si no sou conscients que quan heu decidit basar-vos en el passat i extrapolar situacions que no tenien més importància com si de la repressió pròpia d'una monarquia absoluta es tractés, és quan més us heu passat de rosca i més l'imbècil heu fet, teniu un gran problema que espero solucioneu abans. No només per vosaltres sinó per els que dieu representar.

Si realment no podeu fer un exercici de consciència espero que caigui sobre vosaltres el peu de la llei per els vostres actes vandàlics, coaccionadors, i propis de terroristes basats en un mecanisme propi al dels nens petits que a la que els toquen amb el dit es posen a plorar...

Algú que està fins els pebrots de vosaltres
Re: Per la Julia Rossell
07 jun 2009
Veig que critiqueu molt la Julia abans de criticar-vos a vosaltres mateixos, estaria bé que per un cop deixessiu en pau a la resta que a més ha aparegut com a reacció a vosaltres ja sigui per dir la seva o per estar amb vosaltres.

Una de les coses que més he vist per Indymedia és que la critiqueu per que surt per Tv3. Quin problema hi ha? Que jo sàpiga t'has de moure tu per a sortir per allà.

A més ella s'ha espavilat per sortir i ha intentat dir la seva. Em pregunto quants d'aquí són incapaços de dir la seva o no tenen res a dir, sobretot per la televisió.

Doncs menys mal que va poder parlar poc, si arriba a fer com el trentanyero aquell d'història de la UB la mateu XD

Menys enveja i feu la vostra vida i deixeu en pau a la resta va...
Re: Per la Julia Rossell
07 jun 2009
Que us aprofiti la de gent que està entrant aquí per endilgar-vos el que pensa de tot el follón antiBolonya. Jo em plantejaria moltes coses.

En primer lloc, el local d'estudiants de Lletres de la UAB és una soberana POCILGA. Està fet merda, i no conec ningú que hi hagi anat, i tampoc sé però sospito, que la resta deuen estar igual. Després, els que sí acaben a joventuts o a partits polítics són els súper líders de sindicats estudiantils, no seria el primer cas. Tinc entès que el mateix exrector de la UAB Lluís Ferrer va ser en el seu moment un assembleari destacat. I l'argument d'"almenys us hem fet pensar" és com dir sobre l'Holocaust que "almenys alguns es van salvar". O com el post aquell de les "victòries" del moviment estudiantil. I, a sobre, lo que has dit per intentar que ens impliquem arriba tard i és ridícul. Fa anys qua us hauríeu hagut de donar compte que sense assemblees obertes no teníeu prou força!

I, per últim, si algú té responsabilitats sobre el fet de que ens caigui Bolonya - se'n diu còmplice involuntari - sou vosaltres. La política de cadires buides i el no innegociable a Bolonya va matar els intents de diàleg i us vau llençar a la lluita activa - o violenta - sense prous suports.

Hale!
Re: Per la Julia Rossell
07 jun 2009
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/370892/index.php

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/373218/index.php
Re: Per la Julia Rossell
07 jun 2009
Ni cas als reaccionaris! Gent que s'esforça x aturar la precarització, sou l'exemple de que encara val la pena lluitar. Aprenguem de l'experiencia i no decaigueu pels errors comesos! Feixistes ells que només saben el "parkin pa mi calle"!

Aquesta gent no en te ni idea del que diu, només cal llegir els comentaris!
Endavant amb la lluita!!
Re: Per la Julia Rossell
07 jun 2009
Exacte!

Endavant amb la lluita! Endavant amb imitar models esgotats i que han demostrat el fracàs!

Que segueixi la lluita i avall amb el sistema que ens ha permès educar-nos i viure! Que ens dona de menjar!

Visca la revol·lució dels que poden fer-la perque tenen massa temps lliure!
Re: Per la Julia Rossell
07 jun 2009
Voleu deixar estar la gent d'una vegada? No teniu res més a fer o què?

L'Arnau aquest de què va? De sabelotodo o què?

A tu també t'he vist molts cops al bar, si tant la veus serà que tu tampoc fas gaire cosa...

Menys parlar tant i menys criticar osties!
Re: Per la Julia Rossell
07 jun 2009
Està molt be que es moguin, però no en nom d'un grup molt gran i divers i sense tenir en compte la seva opinió. Tot pels estudiants però sense els estudiants. Ningú els ha designat. Està molt bé que es moguin, però no desqualificant a qui no pensa en la seva direcció. Està molt bé que es moguin, però no quan intenten apartar les alternatives a ells.

I està molt bé que es moguin, però si a sobre d'això van i la caguen, encara és pitjor.
Re: Per la Julia Rossell
08 jun 2009
El local de lletres ja no és una pocilga, perquè hi ha gent que el va netejar. I tu Sir Darkest què has fet per aturar Bolonya apart de queixar-te pel patatabrava, per indymedia o pel meu blog?? res. Mira, la Júlia contestarà com contesta a vegades o tindrà opinions que no comparteixo, però almenys dóna la cara.
I pel que diu que som uns vagos i que fem el que fem per esdevenir polítics, porto desde els 16 anys treballant i els polítics no els puc veure, així que abans de desqualificar informat i de pas dóna la cara. Per cert, a mi no m'agrada dónar el meu nom per internet però ho faré perquè no digueu que no dóno la cara. Em dic Arnau Berenguer i faig història a la UAB, així que si em voleu dir algu ja sabeu.
I la qüestió d'anar dient que coaccionem a veure si un dia doneu noms de qui és el que ha coaccionat o ho denuncieu (si pot ser que no siguin denuncies falses, com l'última vegada).

Darkest clar que hem fet coses malament i una ha sigut no haver aconseguit movilitzar a la resta d'estudiants, però si els estudiants "radicals" antisistema o com els volgueu definir són els únics que s'interessen per participar a l'assemblea tampoc es pot agafar la resta per les orelles i obligar-los a venir. Que hi ha molt passotisme per tot, també.
Sembla que tots els antiassemblea us hagiu posat d'acord per escriure aqui, no se perquè serà...xD
Re: Per la Julia Rossell
08 jun 2009
Per cert Sir Darkest ja que ens critiques pel no innegociable a Bolonya, et recordo que hi va haver-hi una comissió per pactar els graus i saps què va fer la direcció de la UAB? doncs simplement que firméssin uns paperets conforme l'aplicació dels graus, això va ser la negociació.

Si jo crec que hi han coses que no s'han fet bé tampoc, com el referèndum de 7 opcions (tot i que el va fer també gent contrària a la ocupació) però no em sembla bé que us carregueu la feina de molta gent. Una cosa és criticar i l'altre destruïr.

I una altre persona que m'ha dit que si veig la Júlia tan el bar és perquè sempre hi sóc també. No, simplement que sempre que hi anava la veia i vaig preguntar a altre gent si també la veien sempre i em van dir que si. I aquesta crítica (bastant xorra) venia perquè ella en un post deia que els assemblearis feiem 6è o 7è de carrera (també xorra la crítica). Jo és el tercer any i abans havia estat treballant.

Salut!
Re: Per la Julia Rossell
08 jun 2009
Gràcies per la resposta Arnau.

Sé que a vegades em puc passar amb els comentaris, però també em canso de justificar-me cada dos per tres i ser educada, així que espero que entenguis que a vegades pugui ser "indirectament incorrecta" XD

Només et diré que gràcies per la crítica, i per fer-me veure errors.

També et dono les gràcies per haver aconseguit que aquí escrigui tot quisqui XD

Un parell d'aclaracions (intentaré no convertir-les en parrafades):

1) Sobre vagos - no em refereixo a vagos en sí i ja ho he dit diversos cops. Jo també porto treballant des de joveneta i bé, he après prou coses com per espavilar-me. I tot s'ha de dir, després d'estar esclavitzada dos anys treballant caps de setmana i festius (i no podent sortir de fests X_X)crec que em mereixo l'atur XDDDD Però bé, apart d'això que em refereixo al tema reivindicacions, despeses públiques de les universitats, etc. Que a tu la crítica no et sigui aplicable no vol dir que a molta gent no (no em facis ara comparacions com que extrapolo coses com el cura aquell que compara l'abús de menors amb l'avortament eh? XD), però com existeix en els que no reivindiquen compte. A mi ja em fa mal repetir una assignatura quan sé que m'arribarà l'anys següent al compte un recàrrec X_X

2) Sobre estar al bar - si t'interessa pateixo d'hipertiroidisme i porto anant amb tirants des del gener (per si no t'has adonat) amb la qual cosa a les aules ho passo fatal i més d'un cop m'he desmaiat al metro i FFGC... I si l'aire acondicionat de la biblioteca està fet merda mira, encara ho tinc pitjor XD I després està que normalment per segons quines classes ja m'espabilo de biblioteca i llibres (sí, sóc una rata de biblioteca).

3) Jo no destrueixo, t'asseguro que m'he dedicat a informar-me de moltes coses i de molts punts de vista (vamos, que estic contaminada). I critico, com crec que ha de ser, però tampoc no arribo al nivell dels atacs personals. Puc dir que una cosa està mal feta, i puc plantejar alternatives, però ja només plantejades cara a cara se m'ha mirat amb un ¬_¬. Així que res, hauré d'anar sola a per la pòlvora (és broma, que consti).Això sí, tanta crítica encèn.

4) Sobre denúncies: denunciar només serviria per putejar als companys, crear més enfrontament, i possiblement aconseguir més queixes sobre repressió. Apart d'això que et recordo que molta gent té por que se li pugui fer res, i després que possiblement no sàpiguen el nom de la gent, que és el més freqüent segur xD

5) Direu el que vulgueu de la PULL, però no tenia intenció de ser una PEF (i déu n'hi do els atacs al bloc XD).

6) Sobre el teu nom: primer no el vaig posar a un post, desprès sí veient que l'Uri el posava, tenia en compte que volies anonimat abans... (de totes maneres ja no hi són els posts).

7) Són comentaris com els de l'Uri al teu bloc els que em fan acabar contestant i anat a pals, perque els considero infantils i fets des de la ignorància.

Merda, no he aconseguit no fer parrafada, algú fa cursos per no fer parrafades? XD

Salut!
Re: Per la Julia Rossell
08 jun 2009
No tenia intención de malgastar tiempo en decir cosas que ya se han dicho mil veces y tener q batir y rebatir mi opinion pq para algo es mia pero:

"per poder mirar els que no tenen estudis per sobre les espatlles com autorefirmament"

Que alguien llegue a pensar eso me parece muy triste la verdad. Para empezar, nadie puede mirar por encima a nadie, y para acabar, tener una carrera no te hace mejor persona. Y no necesito que nadie "piense por mi/me coma el coco" gracias, se pensar solita :)

En fin, nada más, solo que aun no me he podido leer el libro pero conociendo a Júlia estoy segura q da una version DE VERDAD de lo que es Bolonya asi q entiendo pq os pique tanto ;)
Re: Per la Julia Rossell
08 jun 2009
Por cierto Arnau en primer lugar felicitarte pq aunque no lo comparta, tu escrito es el primero que veo que ofrece una critica constructiva, sin recurrir a insultos o similares.
Obviamente todo el mundo comete errores, pero el problema es cuando esos errores perjudican a los demás. No tengo constancia de que ningun acto iniciado por Júlia haya perjudicado a los demás ( a menos que consideremos el informar de lo que es Bolonya como perjudicar) y pese a que, como siempre usais en contra no apareciera en las assambleas hasta este año, consiguio reunir un pequeño grupo del grado de Humanidades para intentar mejorar el plan y hablar con nuestro coordinador, etc. lo que a mi entender ya es bastante más de lo que han conseguido las vagas y las manifestaciones.
Creo que cuando Júlia dice que la assamblea necessita autocritica es porque no ha conseguido lo que queria y de momento ella lo que ha querido, lo ha conseguido. Conseguir algo implica que lo has hecho bien, y por tanto no veo necesarria la autocritica o al menos a nivel personal yo me autocritico cuando algo no sale como queria pensando en pq no ha salido como queria.

Por otro lado Júlia suele usar un tono más sarcastico que agressivo por las cosas que he leido, pero es normal que cuando te pasas el dia recibiendo insultos y amanazas a veces acabes por olvidar la diplomacia, cosa que ella misma te ha admito en un post, por lo general y permiteme que globalize pq tampoco voy a analizar caso por caso, son los "radicales"(no se q termino usar pq si usara assamblearios implicaria a gente que nunca en su vida ha insultado y tampoco es plan) quienes inflan internet a insultos, amenazas, etc.
Dices que la gente denuncie las agressiones pero que las agressiones son falsas, asi que para que? Si cada agression que denuncien vais alegar que es falsa no tiene mucho sentido que pidas acusaciones.
Como personas nadie es objetivo, todos nos guste más o menos tenemos prejucios, pero entiendo que cuando dice que es objetiva es que da la información de forma objetiva, aunque luego pueda decir q Bolonya le gusta o no, etc. No intenta venderte una version super mala con insignas baratas ni una super buena, explica lo que són las cosas y punto, eso es ser objetivo, pero ella misma ha dicho muchas veces en su blog que es su blog personal, que es suyo y que por lo tanto són sus opiniones, y las opiniones son subjetivas.

Pese a todo reitero mis felicitaciones por el escrito ya que al menos debates dando argumentos que por lo que he visto hasta ahora ya es mucho.

Con esto no pretendo entrar en polemica ni que te lo tomes como un ataque personal, es mi vision de las cosas simplemente.

P.D.: A las otras criticas carentes de contenido más alla de insultos no me merece la pena dedicar tiempo en contestar.
P.D.2.: SirDarkest, hacia tiempo que no leia nada tuyo des de que abandone la lectura del foro de patatabrava, mis felicitaciones también a ti pq me encanta tu forma de expresarte la verdad. Dices las cosas claras, con humor y con argumentos.

A ti Júlia, buena suerte en los finales si no nos vemos ;)
Re: Per la Julia Rossell
08 jun 2009
Igual que la Júlia, gràcies Arnau per contestar bé.

L'argument de "i tu que has fet" em sembla potser demagògic. Estàs apel·lant al que jo faig o deixo de fer, i personalment crec que no importa a ningú. Jo sempre he dit que opino. I la opinió és que Bolonya no es podia aturar tal i com es pretenia. Per altra banda, és cert que els radicals - la seva manera d'actuar, no la seva presència - són els que van a l'assemblea, és la seva manera d'organització i aquest fet fa fugir a molta altra gent a qui li agradaria una assemblea més oberta, com a mi. En el fons, estic d'acord amb el 80 % de les idees d'aquests radicals. Però en el que no estic d'acord és en l'actuació i el plantejament.

I després està el fet de que aquests radicals saben que són majoria, i per aquesta raó no són del tot propicis a una assemblea amb representació justa - és a dir, del total - ja que serien ells majoria i perdrien les assemblees, que ja he dit que per ells són la seva organització. Aquesta és una de les raons per les que crec jo que l'assemblea és tan tancada, i la raó alhora que rebutja opinions contràries. Si les assemblees estiguessin obertes d'abans, la gent hi hauria participat molt més.

I cert que hi ha passotisme, però és un tòpic injustificable. Quin percentatge de gent és menfotista i quin percentatge està conscienciat però creu que l'assemblea és dels sepeceros i per això no hi va perquè "fan la seva lluita"? Jo crec que a lletres han de ser més els de la segona opció que no els de la primera, tot i que molts que semblen menfotistes poden estar perfectament conscienciats.

Després, crec que és bastant lleig començar a donar noms de qui coacciona. Tant lleig com començar a donar noms de qui és alternatiu a l'assemblea i penjar cartells amb dades seves i una foto seva i un cartell: RESPONSABLE DE L'APLICACIÓ A BOLONYA", Com han fet a Comunicació amb el Guillem Cassòliva.

I lo de si ens hem posat d'acord és un casual, tot i que em responsabilitzo de ficar el link d'aquest post al general de la patatabrava. Això és degut a que és un dels canals sense coacció on es pot parlar lliurement. Els assemblearis heu vist milers de vegades que hi ha gent en contra, i no cal ser Einstein per saber que és la opinió majoritària. El fet d'ignorarla és ignorar la majoria dels estudiants, i si l'assemblea representa que són tots els estudiants, aquesta és il·legítima, perquè obvia el que diuen.

Gracias Anna por tus felicitaciones. No olvides apuntarte a la LFOLAB.


PD: He de dir que sempre he utilitzat la destrucció o l'humor sarcàstic per contestar les crítiques destructives o les bajanades. Com pots veure, sóc una persona civilitzada. Tot i que no et xuclaré el cap amb uns tentacles probolonyesos.
Re: Per la Julia Rossell
08 jun 2009
Perdoneu, on posa que els radicals saben que són majoria volia dir que saben que són minoria, és un gazapo que he trobat, i surt un parell de vegades. Em referia a que els radicals saben que són minoria dins del total d'estudiants, i que per això no volen unes assemblees obertes perquè si no també hi serien minoria i no podrien tirar endavant les accions.

Molts sorry's.
Re: Per la Julia Rossell
08 jun 2009
Hola; sóc un dels que se'm nombra.

He de dir que tot i el llenguatge estic content de veure que hi ha més estudiants que s'interessen pel món universitari.

És bo no sentir-se alienat d'allò que som (universitaris) i prendre'n part. A més, volia fer unes quantes consideracions.

1. La estratègia del moviment estudiantil des del maig del 2008 ha estat un fracàs. Qui l'ha dirigit ha estat el SEPC. Des del maig del 2008 que he anat donant la tabarra i molts de vosaltres (sepeceros) se m'heu queixat i alguns m'heu faltat el respecte (amenaces i tal). Tot i que jo no n'he fet cas perquè crec que entre tots podríem haver fet les coses millor i jo també faig autocrítica.

2. No generalitzem. Si us plau. De violents, aprofitats, gent que fa escalada política, sectaris, etc. ni a tot arreu. Evidentment també al SEPC. Tant a les assemblees com als moviments alternatius a les assemblees com als anti-assemblearis. El problema és doncs que a les Assemblees això semblava impropi dir-ho perquè en ocasions es parteix d'una superioritat moral (degut a que es treballa per la "col·lectivitat") que hauríem d'eliminar.

3. Jo me'n vaig anar fa ara més de mig any del moviment assembleari sobretot de la meva facultat; després de més d'un any i mig de feina reconeguda pels meus companys de facultat. Me'n vaig anar per 3 coses:

- Falta de respecte i campanya contra la meva persona. Joc brut antidemocràtic el qual em va impossibilitar (no al 100%) a mi i a una companya presentar-me per l'Assemblea al Claustre després de ser votats pels estudiants de la facultat en una assemblea amb força estudiants. No només a mi sinó a amics meus (de la PEF de Polítiques UAB) ens han insultat. Tot i que algun de la PEF també hauria de reflexionar sobre el què diu.

- Estratègia i formes. Sobretot a causa del lideratge del SEPC. Ho sento, torno a criticar el SEPC però és que és la línea del SEPC la GRAN RESPONSABLE DEL FRACÀS I DE LA DIVISIÓ ESTUDIANTIL. Tant Estudiants en Lluita, Corriente Roja, FEL, assemblearis independents, companys de classe que se'ns unien, AEP, etc. no en tenen la culpa.

- Falta de pluralitat. És increïble, que la Júlia Rosell, jo i altres companys que hem estat dintre del moviment (però sempre mantenint el nostre estil, la nostra personalitat, la nostra visió del conflicte) se'ns vegi com a "Júlia", "Joan", etc. i no com a "Membre de la Assemblea". Potser falten veus crítiques en les Assemblees? I no tant sindicalisme estudiantil sectari?

Jo sóc marxista, per tant, diriem que estic en la vostra línea. Alguns direu que és causa del nostre personalisme i jo crec que és causa de que a les assemblees es va en bloc o les decisions ja s'han pres anteriorment (en les reunions del SEPC per exemple). Per això, se'ns diferencia.
Això és lícit però si voleu fer quelcom útil, potent, contra tot tipus d'agressió a la Pública. HEU DE CEDIR EN POSICIONAMENTS. I demostrareu la vostra pluralitat-representativitat.

PER ÚLTIM DEIXO UN MISSATGE PER TOTS I TOTES ELS NOUVINGUTS A AQUEST ESPAI DE DEBAT (INDYMEDIA) PER PARLAR SOBRE LA TEMÀTICA QUE MÉS M'ENTUSIASMA (EL MÓN UNIVERSITARI) -si el voleu llegir-

1. Des del meu punt de vista no dubteu de les agressions a la Universitat Pública, tant vinguin del Procés de Bolonya, com de les polítiques del Rectorat, com de la falta de finançament, etc. I quan hi hagi la ocasió SER PARTÍCEPS de les VAGUES i MOBILITZACIONS.

2. Tampoc sigueu acrítics amb la institució universitària o amb el poder polític. Qui ens ha fet arribar a aquests nivells de tensió han estat alguns estudiants que han reincidit en les seves accions lamentables. I també les polítiques fosques, repressives, etc. del Rectorat.

3. Us convido a participar en el moviment estudiantil, tant dintre les Assemblees com des de fora. Com, evidentment, LLIUREMENT cregueu. Però participeu-hi. No cal dedicar-hi tot el dia. Però la vostra opinió, la vostra crítica i els possibles compromissos amb la comunitat universitària ens són útils a tots i totes. Us ho asseguro. Tot i que cal organitzar-se bé. Em feu feliç si més estudiants participem.

SOM NOSALTRES els últims responsables de les reivindicacions dels estudiants. PERQUÈ SOM NOSALTRES ELS ESTUDIANTS. Tu, el teu company de classe, ..., totes i tots.

Cal que el pròxim curs un nou lideratge, una nova gent s'impliqui i reorienti el moviment estudiantil. Jo ja no em vaig presentar a les últimes eleccions a la Junta de facultat perquè el que cal SÓN ESTUDIANTS MÉS JOVES, AMB IDEES FRESQUES I NOVES I AMB MOLTES GANES DE TEIXIR ALIANCES I FER QUELCOM ÚTIL DES DE L'ESQUERRA.

Hi ha moltes opcions on treballar. I si pots ser TOTS PLEGATS, però des del RESPECTE i la LLIBERTAT de cadascú, clar.

I per últim, felicitar les aportacions de la Júlia i informar sobre aquests blocs:

http://joangilsobrebolonya.blogspot.com/
INFORMACIÓ SOBRE BOLONYA

http://joangilcomajuntari.blogspot.com/
PER INFORMAR DE LA MEVA FACULTAT DE POLÍTIQUES UAB

http://epauab.wordpress.com/
ESTUDIANTS PER UNA POLÍTICA ACTIVA (EPA), juntament amb la PEF els representants d'estudiants a la Junta de facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB

-----------------

SI ESTEU INTERESSATS EN BOLONYA, EN SABER COM PODEU PARTICIPAR DELS NOUS PLANS D'ESTUDI, SI VOLEU PARTICIPAR O QUE US INFORMI DEL MAPA UNIVERSITARI -> jgoflash_1 ARROBA hotmail.com

-------------------

De debò: participeu!
Sindicato Sindicat