Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: criminalització i repressió : amèrica llatina : pobles i cultures vs poder i estats
Libertad y justicia para Atenco.
02 jun 2009
Invitació a col·lectius i organitzacions de la societat civil internacinal a participar en la campanya: Libertad y justicia para Atenco.
cartel_web.jpg
atenco_34_2009_nuevo.gif
Rebeu una afectuosa salutació, però plena també de preocupació de qui treballem per la pau. Com sabreu, fa ja gairebé tres anys, els pobladors de San Salvador Atenco van sofrir la repressió i la violència, que encara avui manté a 12 persones presoneres, alguns d'ells amb severes condemnes que depassen els 100 anys de presó. El procés contra aquestes persones ha estat ple d'irregularitats i nombroses violacions als drets humans. Des dels lamentables esdeveniments de maig de 2006, s'han impulsat nombroses accions i iniciatives per a assolir l'alliberament dels detinguts. Veiem, no obstant això, amb preocupació, aquestes terribles condemnes.

La campanya nacional i internacional “Libertad y justicia para Atenco” és una iniciativa de la Societat Civil mexicana per arribar a la llibertat dels 12 presos polítics empresonats durant la forta repressió governamental al maig de l'any 2006.

Les demandes de la campanya són:

-Llibertat als 12 presos polítics d’Atenco.

-Revocació i anul·lació de les sentències a les i els perseguits.

-Respecte il·limitat dels drets humans de les i els detinguts i perseguits.

-Aturar la criminalització dels moviments socials a Mèxic.

-Càstig als responsables materials i intel·lectuals de les violacions als drets humans

És per això que convidem a les organitzacions i col·lectius de la comunitat internacional a participar en aquesta campanya política i social per a unificar les nostres veus d’aturar a la criminalització de la protesta: llibertat als nostres 12 companys presos i càstig als responsables de les pràctiques de repressió i violació dels drets humans dels Governs de l'Estat de Mèxic i Federal.

Com poden mostrar la seva solidaritat?

Adherint-se a la campanya mitjançant el seu registre a la pàgina: http://www.atencolibertadyjusticia.com
Poden registrar-se com col·lectius, comitès de suport o individus.

Amb cartes de suport als companys presos des de qualsevol part del món. Aquestes es poden dirigir a la pàgina, al correu: atencointernacional ARROBA gmail.com o al correu il·lustrat del diari La Jornada: svaladez ARROBA jornada.com.mx

Informant a la resta de la societat sobre els esdeveniments ocorreguts a Atenco i la situació dels nostres 12 companys presos. A través de taules informatives, campanyes mediàtiques, esdeveniments polítics i culturals, etcètera.

Obrint espais en els mitjans de comunicació comercials o alternatius per a parlar de la campanya i el cas Atenco a través d'enllaços via entrevistes telefòniques, per Skype, enregistraments o per escrit.

Convidant a més organitzacions a adherir-se a aquesta campanya i realitzar accions de suport.

Organitzant visites amb cossos d'observadors de Drets Humans per a elaborar informes de la situació dels 12 companys.

Més informació en la pàgina de la campanya:

http://www.atencolibertadyjusticia.com

Aquesta iniciativa no rep recursos de cap oficina de govern o fundació. Les activitats són patrocinades amb els recursos que qualsevol pot donar. Per a donar suport econòmicament pots contactar-nos. Els fons recaptats són exclusivament per a donar suport les accions de la campanya.

Si tens dubtes o suggeriments d'accions col·lectives pots escriure al correu:

atencointernacional ARROBA gmail.com

-.-.-.-.-


Libertad y justicia para Atenco.
x Vicent Boix

Invitación a colectivos y organizaciones de la sociedad civil internac. a participar en la campaña: Libertad y justicia para Atenco.

Reciban un afectuoso saludo, pero lleno también de preocupación de quienes trabajamos por la paz. Como ustedes saben, hace ya casi tres años, los pobladores de San Salvador Atenco sufrieron la represión y la violencia, que todavía hoy mantiene a 12 personas presas, algunos de ellos con severas condenas que rebasan los 100 años de cárcel. El proceso contra estas personas ha estado lleno de irregularidades y numerosas violaciones a los derechos humanos. Desde los lamentables acontecimientos de mayo de 2006, se han impulsado numerosas acciones e iniciativas para lograr la liberación de los detenidos. Vemos, sin embargo, con preocupación, estas terribles condenas.

La campaña nacional e internacional “Libertad y Justicia para Atenco” es una iniciativa de la Sociedad Civil mexicana por alcanzar la libertad de los 12 presos políticos encarcelados durante la fuerte represión gubernamental en Mayo del año 2006.

Las demandas de la campaña son:

-Libertad a los 12 presos políticos de Atenco.

-Revocación y anulación de las sentencias a las y los perseguidos.

-Respeto irrestricto de los derechos humanos de las y los detenidos y perseguidos.

-Alto a la criminalización de los movimientos sociales en México.

-Castigo a los responsables materiales e intelectuales de las violaciones a los derechos humanos

Es por ello que invitamos a las organizaciones y colectivos de la comunidad internacional a participar en esta campaña política y social para unificar nuestras voces de alto a la criminalización de la protesta: libertad a nuestros 12 compañeros presos y castigo a los responsables de las prácticas de represión y violación de los derechos humanos de los Gobiernos del Estado de México y Federal. 3

¿Cómo pueden mostrar su solidaridad?

Adhiriéndose a la campaña mediante su registro a la página: http://www.atencolibertadyjusticia.com Pueden registrarse como colectivos, comités de apoyo o individuos.

Con cartas de apoyo a los compañeros presos desde cualquier parte del mundo. Estas se pueden mandar a la página, al correo: atencointernacional ARROBA gmail.com o al correo ilustrado del diario la Jornada: svaladez ARROBA jornada.com.mx.

Informando al resto de la sociedad sobre los acontecimientos ocurridos en Atenco y la situación de nuestros 12 compañeros presos. A través de mesas informativas, campañas mediáticas, eventos políticos y culturales, etcétera.

Abriendo espacios en los medios de comunicación comerciales o alternativos para hablar de la campaña y el caso Atenco a través de enlaces vía entrevistas telefónicas, por Skype, grabaciones o por escrito.

Invitando a más organizaciones a adherirse a esta campaña y realizar acciones de apoyo.

Organizando visitas con cuerpos de observadores de Derechos Humanos para elaborar informes de la situación de los 12 compañeros.

Más información en la página de la campaña:

http://www.atencolibertadyjusticia.com

Esta iniciativa no recibe recursos de ninguna oficina de gobierno o fundación. Las actividades son patrocinadas con los recursos que cualquiera puede donar. Para apoyar económicamente puedes contactarnos. Los fondos recabados son exclusivamente para apoyar las acciones de la campaña.

Si tienes dudas o sugerencias de acciones colectivas puedes escribir al correo:

atencointernacional ARROBA gmail.com
Mira també:
http://www.atencolibertadyjusticia.com
http://www.lahaine.org/index.php?p=38199

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat