Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sanitat
[text sobre electoralisme]
01 jun 2009
Podem viure sense electoralisme

Pako Belmonte. Membre de les assemblees V de Vivenda.
Ara costa de creure però, de fet, de la mateixa manera que partits, coalicions i institucions, ultrapassen la quinzena oficial omplint tot l’any de consignes i tanques publicitàries, els censats també podem viure sense parar cap atenció al que ens prometen, fins i tot sota la pedregada que dura dues setmanes abans del diumenge de crida a les urnes.

Entenc que la participació quotidiana i constant a la vida política és un actiu vital per a la societat civil. Però llavors... per què hem de deixar que el calendari d’eleccions condicioni aquesta participació? Quin sentit té una jornada de reflexió? Que no hi pensem la resta de dies en com es delega la defensa de tants i tants drets socials enunciats però mai efectius?

És moment de rebaixes –aviat veurem el low cost del Barcelona Meeting Point- i també es rebaixen el rigor i la coherència: no es parla de l’informe Auken, de Bolkenstein o de Bolonya. Queda més prêt-à-porter dedicar-se a les fotos de Camps o d’Otegi, i parlar de militars engripats o de Fundescam. Així tindrem un dilluns 8 prou buit. Buit de canvis, i amb efectes perversos que potser facin girar els governs encara més cap a la dreta, amb les alternatives d’esquerres esmicolades en diferents paperetes. Els poders fàctics i els partits turnistes tenen la graella –la de sortida- pel mànec i les pole-position sota control.

Tanmateix, hi ha una opció pels dies nous, després del buit: continuar lluitant, des dels moviments socials, pels nostres drets, dia a dia, i encetant cooperatives d’ús, de consum, de comunicació, etc... Podem viure sense sotmetre’ns als valors d’un capitalisme que s’enfonsa tot solet. Haurem de generar noves sinèrgies entre els moviments, però sense pagar peatge als partits que ja ens han demostrat, per activa i per passiva, que només busquen vots, i no pas els canvis que, per exemple en temes d’habitatge i urbanisme, concrets i alhora radicals, bona part de la població continua esperant i que nosaltres continuem proposant.


Veure i/o afegir comentaris Imprimir Enviar notícia

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [text sobre electoralisme]
01 jun 2009
no t'enteres de gaire tu...
si has de continuar lluitant des dels moviments socials, deixeu de fer el "civic" i vota iniciativa internacionalista.
Re: [text sobre electoralisme]
01 jun 2009
Vota? No, jo boto i ballo. Podem viure sense capitalisme ni classe política.
Re: [text sobre electoralisme]
02 jun 2009
Em sembla que el que no s'entera ets tu, quans partits han venut la idea de II i que serien la hostia i més encara i han acabat dins les files d'altres organitzacions més ben col·locades? a cabassos, de fet cada cop que hi ha eleccions surt algú dient que será la veu dels moviments socials, la llastima és que l'endemà de les eleccions es tornen muts.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more