Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Desallotjament d'una okupa a Sant Petersburg
31 mai 2009
El 25 de maig al matí, la policia va desallotjar "Pila" una okupa de Ligovsky Prospekt a Sant Petersburg, que havia existit durant la meitat d´un any. Mentre la policia estava trencant, la gent va aconseguir escapar per les finestres amb alguns béns , i cap va ser detingut. Tanmateix, molts béns van ser també robats o destruïts pels policies, per exemple, instruments musicals dels okupes. 8 persones estaven vivint a "Pila" i moltes activitats van organitzar-se allà. Com la majoria de les okupes russes, "Pila" era clandestina i la seva existència no va ser obertament anunciada . Un altre lloc okupa on s´organitzaven concerts també va ser descobert fa poc a l´illa Vasilevsky, i va haver de ser abandonat a causa de les amenaces a la seguretat.

El que és interessant, que, entre les 9 camionetes de policia també hi havia un equip de TV participant en el desallotjament de l'okupació de Ligovsky Prospekt. Potser ells volien filmar alguna mena de reportatge escandalós sobre els okupes per alguna mena de TV policial -últimament a moltes ciutats periodistes han explicat que havien rebut ordres per a escriure reportatges en els quals posar els "Antifa" i els "anarquistes" en llum negativa. La difamació als mitjans de comunicació és només una part de la repressió contra els Antifa, que està tenint lloc a tot arreu de Rússia.

Com a resposta al desallotjament, els okupes van gravar un vídeo-missatge per als "habitants de Sant Petersburg", i el van posar al youtube: http://www.youtube.com/watch?v=cuu1gcnX4pU

No hi ha escrit cap subtítol a Internet per la qual cosa és difícil de traduir, però bàsicament el que ells expliquen és el punt dels espais lliures a les ciutats, i posen el moviment okupa en el context ample de la preservació de Sant Petersburg - existeix un moviment popular important en contra del desenvolupament urbà de la ciutat, que intenta preservar la linia de cel del segle 18 de la ciutat en contra de projectes com el planejat gratacel del quartell principal de la Gazprom.

A més, són corrents les contínues art-en vaga de fam que van fent-se a Sant Petersburg contra la brutalitat policial i repressió política de la forca de policia CPE (Centre de Planificació contra l'Extremisme), com el cas d´Artyom Loskutov a Novosibirsk. Podeu veure algunes fotos a: http://ihavexx.livejournal.com/220193.html



(font: http://www.avtonom.org/index.php?nid=2554)

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat