Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
PRYSMIAN (VNG): 19 acomiadats i càrrega policial
30 mai 2009
Despres d'haver-se desestimat l'ERO, l'empresa acomiada 19 treballadors. La policia intervé a la fàbrica per dissoldre la protesta i protegir els directius en fugida.
prysmian.GIF
La matinada de divendres, al 1r torn, 19 treballadors de Prysmian (antiga Pirelli), van veure com se'ls impedia l'entrada a la feina, i se'ls comunicava l'acomiadament, sota l'al•legació de causes objectives.

Els treballadors i el comitè d'empresa, considerant il•legal l'actuació de la direcció, van decidir convocar una vaga indefinida. Van parar la producció i van tancar la fàbrica.

Cap al vespre, dotacions d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra van intervenir per dissoldre la protesta, protegint l'escapada dels directius de l'empresa, amb diverses càrregues.

Els i les treballadores de Prysmian es mantenen tancats a la fàbrica, i fan una crida a la solidaritat.
REPRESÀLIES D’UNA DIRECCIÓ INCOMPETENTEl passat dimarts 26 de maig, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, notificava a ambdues parts (la representació sindical i la direcció de l’empresa), la resolució de l’ERO d’extinció presentat el 25 de març, essent desestimat l’expedient extintiu, per a sorpresa de l’empresa.


Avui, 29 de maig, fent ús de la nocturnitat, sense avís previ al comitè d’empresa i essent les 5:30 de la matinada, hora d’incorporació de la plantilla al primer torn de fabricació, alguns companys s’han trobat que la targeta d’accés a l’empresa ha estat anul·lada, i tot seguit, el servei de porteria els ha notificat que els havien d’acompanyar a Recursos Humans.


Un cop allà, el responsable de l’empresa els ha entregat la carta d’acomiadament, al·legant-hi causes objectives.


Fins ara n’han resultat afectats 19 treballadors de diferents centres i categories professionals.


Per tot això, els treballadors i el comitè d’empresa, units solidàriament i sense esquerdes, després de comprovar que la direcció de Prysmian no respecta la resolució contrària a les seves intencions d’aplicar l’ERO, decideix, i amb molt mal sabor de boca, fer vaga indefinida.


Entenem que l’actuació de l’empresa és il·legal, i per tant, elevarem als jutjats del social la denúncia sobre aquests fets.


La situació és greu i el comitè i els treballadors tenim dubtes seriosos de si el camí final porta cap al tancament de l’empresa, amb la dinàmica de l’actual direcció, que enlloc de dedicar-se a innovar, millorar la qualitat del producte i treballar el mercat per ampliar comandes, es dedica a desestabilitzar la plantilla.


Entenem que l’únic a que es dedica la direcció actual és a la destrucció de llocs de feina, per aconseguir millors resultats econòmics tot i que repercuteixi en una pitjor qualitat del producte fabricat, i alhora, creant un ambient enrarit i contaminat al col·lectiu de fabricació.


Aquest comunicat l’hem fet arribar via internet, per tal que la Direcció General de Prysmian Europa, a Itàlia, tingui ple coneixement de la realitat en què es troba la seva factoria de Vilanova i la Geltrú, una de les més modernes del grup a Europa.

Comitè d’empresa de Prysmian Cables y Sistemas S.L.

A Vilanova i la Geltrú, el 29 de maig de 2009

Comentaris

Re: PRYSMIAN (VNG): 19 acomiadats i càrrega policial
30 mai 2009
Desestabilizen la plantilla, mentres estabilitzen la dinámica dels seus beneficis. Deslocalitzen per moure's a llocs on la mà d'obra té un preu que no té ni punt de comparació amb els nivells salarials que aqui es demanen per conveni. I els nous treballadors, de callar i acotar el cap, ja en tindrán prou en currar 12 i 15 hores per a que els paguin cuatre rals per poder alimentar les seves families.
Els nostres gran van emigrar a Alemanya en busca d'un futur digne, a nosaltres ens tocará anar a Àsia, o a Àfrica o a l'Est, per poder guanyar cuatre garrofes de merda que en realitat, com sempre, tarden no res en apareixer i costen un munt de guanyar.
La vaga indefinida es un pas, pero la difusió de la situació, convenientment acompanyada d'una bona explicació i unes consignes clares de cap on ha d'anar la solidaritat, serán bàsiques per a la resolució del vostre conflicte, que el final més feliç que pot tenir és que els pocs treballadors que quedin a la fàbrica després de les cribes dels acomiadaments, acceptin les baixes incentivades o les jubilacions anticipades sense renegar ni queixar-se, acceptant, a la vegada, la derrota de la dignitat obrera que tan habia costat aconseguir en la lluita dels 70-80 per l'Estat del Benestar, que a la vegada, va desapareixent poc a poc, difuminant-se en l'horitzó del nostre demà, i deixant al pas de la seva estela, la privatització de tots els serveis, i la mercantilització de tots els aspectes del desenvolupament vital humà.
Quina llàstima, però només ens quedará, al final, donar de menjar als nostres robots cuan es quedin sense batería i cuidar de les nostres cybermascotes per a no sentir-nos soles.
Endavant am la lluita, que el camí es llarg i dur, plé d'entrebancs i sobresalts, que només amb consciencia, tranquilitat, dignitat i coherència, afegides a un xix de militància i un bastant de rebeldía i inconformisme arribará a bon port.
:P Salut i Força!
Sindicat