Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Els 6 expulsats de la UAB anuncien el seu vot per Iniciativa Internacionalista
29 mai 2009
La candidatura internacionalista dóna suport a la lluita dels estudiants contra l’aplicació del Pla Bolonya a les universitats
El Comitè de Suport a Iniciativa Internacionalista de la Universitat Autònoma de Barcelona va realitzar ahir al migdia el seu acte de campanya a la plaça Cívica, centrat en l’oposició al Pla Bolonya. A més, també van convidar una representant castellana, una basca i un canari per tal d’explicar la situació d’aquests pobles i els eixos de lluita de la candidatura. Amb aquest acte Iniciativa Internacionalista ha volgut mostrar clarament el seu rebuig a la privatització i elitització de la universitat que suposa l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) i el seu suport al moviment estudiantil.
Iniciativa Internacionalista va explicar que considera que l’EEES no és més que un aspecte més de la deriva neoliberal i privatitzadora que impera i es promou al conjunt de la Unió Europea. Des que fa nou anys es va signar Declaració de Bolonya, que va suposar el tret de sortida del procés de privatització i mercantilització de la universitat pública, els efectes d’aquest procés no s’han fet esperar. Els empresaris han guanyat influència en els òrgans de govern de les universitats; la universitat pública recorre a convenis amb el sector privat per cobrir el dèficit econòmic derivat de l’insuficient finançament públic; les empreses es cobren els favors i imposen els plans estratègics a degans i rectors submisos a les seves ordres; estudiar i treballar alhora esdevé impossible i les titulacions, que esdevenen graus, estan tant devaluades que es torna imprescindible cursar postgraus i màsters que, amb preus privatius, veten la formació acadèmica als estudiants. I és que, per II-SP el Pla Bolonya neix amb la finalitat de fomentar el creixement econòmic d’Europa, la seva competitivitat internacional i la seva cohesió social a través de l’educació i la formació dels ciutadans al llarg de la seva vida i mobilitat.

Alhora van denunciar que, en el cas de l’Estat espanyol i encara més als Països Catalans, s’està intentant imposar a cops de porra i repressió. En aquest sentit, els estudiants expulsats van explicar que aquesta setmana prop de 40 estudiants han rebut una notificació informant que tenen un nou procés judicial obert pels fets del 4 de març de l’any passat, quan es va tancar la Facultat de Filosofia i Lletres. Amb aquests, sumats als 59 imputats pel desallotjament del rectorat de la Universitat de Barcelona, els 15 imputats per la protesta al Consell de Govern de la UAB, els 6 expulsats i els 6 detinguts en les manifestacions contra les càrregues dels Mossos d’Esquadra, ja són gairebé 130 els estudiants amb un procés judicial obert.

Iniciativa Internacionalista ha deixat clar que el seu espai ho serà també de l’estudiantat, de manera que serveixi com a altaveu per fer arribar les seves reivindicacions a Europa de forma contundent i directa, alhora que denunciarà la repressió que pateixen les estudiants. En aquest sentit, els 6 estudiants expulsats de la UAB ja han demanat el vot per II-SP.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els 6 expulsats de la UAB anuncien el seu vot per Iniciativa Internacionalista
29 mai 2009
ho han penjat aquest matí: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/374272/index.php
Re: Els 6 expulsats de la UAB anuncien el seu vot per Iniciativa Internacionalista
29 mai 2009
esteu a favor del terrorisme d´ETA o esteu en contra?
Re: Els 6 expulsats de la UAB anuncien el seu vot per Iniciativa Internacionalista
29 mai 2009
A veure mosso d'esquadra disfressat, que té que veure ETA amb les eleccions europees?
Re: Els 6 expulsats de la UAB anuncien el seu vot per Iniciativa Internacionalista
29 mai 2009
"ja són gairebé 130 els estudiants amb un procés judicial obert."

Home, seran 130 casos, però és demagògia dir que són 130 estudiants, quan moltes comparteixen imputacions amb expedients, expulsions i demés...
No te lo pierdas
30 mai 2009
www.kaosenlared.net

Ni ETA Ni E.T. Una entrevista imaginaria (aunque no del todo)

Carlo Fabretti Para kaos enlared

Tras la presentación de la candidatura de II-SP en Donosti, una joven periodista me preguntó si en nuestro manifiesto hablábamos de ETA.

Hoy 10:33 | 262 lecturas | 10 comentarios
Re: Els 6 expulsats de la UAB anuncien el seu vot per Iniciativa Internacionalista
31 mai 2009
jo estic a favor d'acción mutante.

GORA ACCIÓN MUTANTE!

NO NOS PODRÉIS DETENER!
Sindicat