Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
L' Associació Els Verds denuncien la situació de Cal Masover Nou propietat de Joan Lapoarta
26 mai 2009
http://www.elsverds-catalunya.cat/blocs/detall/78///l-associacio-els-ver

Després de l'èxit de la Primera Marxa de Cal Trabal, avui l'Associació Els Verds Esquerra Ecologista ha presentat una instància al Departament de Cultura on és posa en coneixement la degradació de la Masia de Can Masover Nou, situada a la zona.

En l'escrit, l'associació denúncia que el Propietari de la Masia Can Masover està incomplint la Llei 91993, de 30 de setembre, de Patrimoni Cultural Català que manifesta que "els propietaris han de preservar i mantenir la integritat de llur valor cultural i arquitectònic".

El portaveu de la formació ja han demanat sense èxit a l'Ajuntament que insti als propietaris de Can Masover Nou a preservar la Masia després de les múltiples denúncies de les Associacions de Veïns i organitzacions polítiques de la ciutat". És per això que ara tractaran d'aconseguir-ho no només via consistorial sinó també a nivell autonòmic.

Els terrenys on es troba la masia són propietat de l'empresa Hakerson Internacional SL, formada pel president del F.C Barcelona, Joan Laporta, Anna Maria Lloveres (dona de Lluís Recoder, alcalde de Sant Cugat i membre de la Direcció Nacional de CDC) i Xavier Arbòs, membre de la directiva del Barça, entre d'altres.

Can Masover Nou és una masia del segle XVIII, d'estil barroc que està inclosa en Pla de Protecció Arquitectònic (PEPPA) de L'Hospitalet de Llobregat amb nivell C de protecció, que significa que ha de protegir-ne la façana i la volumètrica de l'edifici.

Més de 500 persones en defensa de la zona agrícola

Ahir, unes 600 persones que pertanyen a la Plataforma Salvem la Zona Agrícola de L'Hospitalet es van desplaçar en una marxa reivindicativa des de l'Ajuntament fins a aquesta zona per defensar-ne la seva conservació.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L' Associació Els Verds denuncien la situació de Cal Masover Nou propietat de Joan Lapoarta
26 mai 2009
Mañana todas a animar al Barça! Sigamos apoyando a este club con la convicción de que sabemos separar el grano de la paja y quedarnos con la parte lúdica-deportivo.

Pero las entradas no las compréis por cajeros automáticos porque forman parte de entidades bancarias que quieren arruinar nuestras vidas y a las que ni se nos pasaría por la cabeza ir a animar si jugaran partidos de fútbol.
Re: L' Associació Els Verds denuncien la situació de Cal Masover Nou propietat de Joan Lapoarta
26 mai 2009
el que es lamentable es l'actitud d'Iniciativa que no va donar suport a la Plataforma i fa el joc als socialistes que volen destruir Can Trabal. ICV especuladors de debò!
Re: L' Associació Els Verds denuncien la situació de Cal Masover Nou propietat de Joan Lapoarta
26 mai 2009
laporta estafador, faxenda, mafios, fora dels nostres carrers, viles i cases. I amb ell tots esl polítics corruptes i mercenaris (PSC, ICv, Ciu,...)
Re: L' Associació Els Verds denuncien la situació de Cal Masover Nou propietat de Joan Lapoarta
26 mai 2009
Que curiós que Plataformes i AAVV ara plorant quan no van fer res amb el pelotzao de l'español de recalificar terrenys esportius com a pisos (amb cap de protecció oficial). En canvi, un projecte amb habitatge de protecció oficial, parcs i cinemes se l'han carregat el mafiosos de la FAVB i els molt obrers veïns de Les Corts
PUTUS PERICUS!
PUTU ESPAÑOL!
LES CORTS I SARRIÁ=SAMARANCH
Re: L' Associació Els Verds denuncien la situació de Cal Masover Nou propietat de Joan Lapoarta
26 mai 2009
noticia ecodiari
http://www.ecodiari.cat/?seccio=noticies&accio=veure&id=3224
Èxit de la marxa en defensa de Cal Trabal
L’Associació Els Verds Esquerra Ecologista de Catalunya considerà un èxit la marxa convocada per la Plataforma en defensa de la zona agrícola de L’Hospitalet que aplegà més de 500 persones i representants de diferents entitats veïnals, ambientals, i polítiques de L’Hospitalet de Llobregat aquest passat diumenge. Per el portaveu de l’associació, Antoni Garcia, “l’equip de govern i l’alcaldessa de L’ Hospitalet haurien de reflexionar i escoltar la veu de la ciutadania que demana preservar la totalitat de Cal Trabal” i ha afegit que l’equip de govern "s’ha quedat sol defensant aquest projecte especulatiu i insostenible”.


En aquest mateix sentit el portaveu ecologista ha reclamat a l’alcaldessa i a l’equip de govern que es mantingui la totalitat de Cal Trabal formada, per més 43 hectàrees que a part de conreus agrícoles té un gran valor natural tant de fauna com de flora.

L’associació ecologista ha manifestat que el projecte urbanístic de l’Ajuntament de construir edificis d’oficines, un hotel i un centre comercial no té cap tipus de sentit i únicament serveix per fer un favor i un pelotazo a favor de l’empresa Hakerson Internacionals SL

Els socis d'Hakerson Internacional SL són, segons consta al Registre Mercantil, Joan Laporta, president del FC Barcelona; Anna Maria Lloveras, dona de Lluís Maria Recoder —alcalde de Sant Cugat i membre de la Direcció Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya—, Xavier Arbós, membre de la directiva del FC Barcelona; i la immobiliària Godmar SA, entre d'altres.

L'ambigüitat d'ICV

El portaveu de l’Associació Els Verds Esquerra Ecologista, Antoni Garcia, ha lamentat que cap dirigent d’Iniciativa per Catalunya Verds no participés a la Marxa en defensa de Cal Trabal quan hi estaven representades totes les forces politiques, socials i ambientals de L’Hospitalet.

El portaveu ecologista lamenta que Iniciativa vulgui negociar el projecte i estigui disposada que es destrueixi una part de la zona agrícola de L’Hospitalet. Per a Garcia “Iniciativa prioritza la moqueta verda enlloc de defensar la zona agrícola”.

En aquest mateix sentit Els Verds-Esquerra Ecologista creu que van fer bé de deixar en el seu moment Iniciativa per Catalunya Verds ja que aquests han "perdut tots els principis ambientals i s’ha convertit en un element complementari del PSC i de la seva política especulativa i ant-ecològica".
Re: L' Associació Els Verds denuncien la situació de Cal Masover Nou propietat de Joan Lapoarta
26 mai 2009
No té res a veure una cosa amb l´altre, que si FCB o que si el real madrid o si el Manchaster United o el Chealsea.

Per cet, Cal Trabal, a l´Hospitalet, estaria molt bé que continués sent una zona agrícola (agricultura ecologica), que les masies de la zona fossin rehabiltades i usades per la societat civil de la zona amb fins sense ànim de lucre i que es pogués crear una pulmó verd fins al riu Llobregat.

Les escarxofes del Baix Llobregat tenen molta fama, no les deixeu perdre!
Sindicato Sindicat