Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Referèndum moratòria C. Polítiques UAB
21 mai 2009
Resultats del referèndum organitzat per l'Assemblea d'estudiants, EPA i un juntari independent.
Comunicat de l’Assemblea (i) EPA

L’Assemblea, EPA i l’independent membre de la Junta de facultat hem acordat organitzar un referèndum per demanar l’opinió respecte una moratòria per l’any que ve sobre els nous plans d’estudi (graus) a tota la comunitat universitària de la facultat.

Vam anar al Deganat per tal que aquest referèndum es fes de forma legal però no ho va acceptar. També vam demanar a la PEF que s’hi afegís però s’han posicionat en contra.

La moratòria és una reclamació de mínims que ja s’ha dut a terme a diverses facultats d’Osca, a la facultat de Polítiques de la UPF, a al facultat de Filosofia de la UB o a les universitats catalanes amb el màster del professorat.

Les raons que trobem més importants per votar Sí a la moratòria són:

* Davant un canvi transcendental d’aquesta mena, la facultat hauria de debatre-ho de forma àmplia i profunda. La pressa doncs, no és una bona manera de fer les coses. Un debat entorn la funció de la universitat pública és cabdal i necessari.
* Demanem només un any; per analitzar àmpliament els pressupostos de la facultat i per demanar una memòria econòmica exhaustiva pels graus. Cal doncs per exemple, complir amb una raonable ràtio de professors i alumnes per dur a terme les pràctiques.
* Aquest pròxim curs no és el millor context per aplicar els graus tenint en compte la crisi econòmica, la contractació zero de professorat, el nul increment pressupostari universitari davant la reforma i sense tenir una anàlisi i unes solucions als problemes derivats dels plans pilot.
* Davant també dels problemes tècnics com assignatures que encara no tenen professor assignat, la falta d’informació al professorat, la falta de garanties (beques, etc.) creiem vital aquesta moratòria d’un any.

El referèndum complirà amb tots els requisits democràtics: observadors d’altres facultats, espai pel vot secret, campanya pel sí i pel no, passa classes informatius, etc.

Només per un any de moratòria no hauria de ser un problema;

Assemblea, independent i EPA et demanem un Sí. Un Sí a una moratòria necessària.

Assemblea (i) EPAA sota hi ha l'enllaç als resultats.
Mira també:
http://4.bp.blogspot.com/_a3OUUAuCw24/ShWOkvoi-2I/AAAAAAAAAJY/C3tCeihHOJs/s1600-h/gfgfgf.bmp

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Referèndum moratòria C. Polítiques UAB
22 mai 2009
Joan Gil Oliveras juntari independent?
Re: Referèndum moratòria C. Polítiques UAB
22 mai 2009
1r dubto que siguis de l'AEP.
2n jo sóc de l'EPA; no és cap secret.
3r el juntari independent es diu David Rodrïguez.
Sindicat Terrassa