Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Concentració- protesta de 300 treballadors/as de Ford davant la Generalitat contra l’ERE
20 mai 2009
Concentració de protesta dels treballadors de Ford davant les portes de la Generalitat Valenciana, contra l’ERE aprovat per la Conselleria a proposta de la direcció de la multinacional, que afecta a més de 1.100 empleats/des des de Maig a Desembre
5424804.jpg
DSC01705.jpg
Durant el matí d’ahir dimarts dia 19, uns 300 treballadors de la multinacional Ford van realitzar una concentració de protesta a les portes del govern autònom valencià, convocats pels sindicats CC.OO. CGT i Intersindical Valenciana (amb la significativa absència d’UGT), contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERE) presentat per l’empresa i aprovat per les autoritatss autonòmiques i estatals, que afecta a més de 1.000 empleats de la factoria d’Almussafes, des dels mesos de maig fins a Desembre.

En aquesta protesta es va denunciar la manca de sensibilitat dels governs autonòmic i central cap a les demandes dels treballadors i el fet que s’aprove aquest nou expedient, quan ja fou aprovat altre, la passada tardor i altres dos al començament d’any, que deixa a una gran xifra de treballadors en l’atur durant mes de vuit mesos, amb una reducció salarial superior al 30%, mentre l’empresa va obtenir el passat any uns sustanciosos beneficis.

Així mateix es va denunciar en la protesta entre altres coses, la discriminació d’aquest nou expedient, ja que molts dels treballadors afectats per aquest, ja van formar part d’expedients anteriors. Sembla que suposadament s’esten prenent repressàlies des de l’adreça de l’empresa, en connivència amb l’UGT, contra aquells treballadors que van votar en contra de la proposta d’UGT i empresa, en el referèndum realitzat el passat mes d’Abril.

Tambien es va denunciar l’actitud de col·laboració amb l’empresa (passiva i poc combativa) de l’adreça d’UGT que sembla com si no anara amb ella aquest conflicte. Es va reivindicar la retirada de l’expedient i la negociació amb la totalitat del Comitè d’empresa, suplint la baixada de la demanda i de la producció amb un pla de prejubilacions d’aquells treballadors d’edat mes avançada.

Per últim es va convocar a tota la societat valenciana i a tots els treballadors de Ford (siga la que siga la seua afiliació) a la unitat d’acció contra els plans de la multinacional, participant en la manifestació, convocada per al proper dissabte dia 23 a les 11’30 en la Pl. Sant Agustí de València, pels restants sindicats del Comitè d’Empresa de Ford, CC.OO, CGT i Intersindical Valenciana.

Petit reportatge sobre la concentració d’ahir:

http://www.youtube.com/watch?v=80zSuid7shA http://www.youtube.com/watch?v=gl71EQJ6oRQ http://www.youtube.com/watch?v=0H23B3zCus0

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more