Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Estades solidàries a Palestina 2009
19 mai 2009
Vegeu l'arxiu adjunt
estades_solidaries_2009.doc
estades_solidaries_2009.doc (69,5 KiB)
Com cada any la Xarxa d’Enllaç amb Palestina en col·laboració amb diferents entitats palestines i catalanes presenta el seu programa d'estades solidàries 2009 amb la possibilitat de realitzar una estança a Palestina, per tal de conèixer la situació de primera mà, i en alguns casos, participar de petits projectes comunitaris als barris, pobles i ciutats de Palestina.


Consulta el programa d'estades 2009 de voluntariat, intercanvis juvenils, estades solidàries, camps de treball, i turisme alternatiu.
Mira també:
http://www.palestina.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Castellers a Palestina
19 mai 2009
cartell_castellers.gif
Cada any les diferents cultures del món agermanades a la UNESCO celebren la capitalitat cultural en una ciutat diferent dels seus territoris. En el cas de la cultura catalana, ho organitzen entre Òmnium Cultural, Òmnium Balear i Acció Cultural del País Valencià; en el cas de la cultura àrab és la Lliga Àrab l’encarregada de la designació, a demanda de les entitats culturals de les ciutats.

Arran del procés de judaïtzació forçosa realitzada per la municipalitat i l’estat d’Israel, les entitats palestines de Jerusalem van demanar d’organitzar aquesta capitalitat cultural per denunciar el procés d’expulsió forçosa que pateixen els habitants palestins de la ciutat i la seva cultura. El relator dels Drets Humans de la ONU i altres organismes internacionals com Amnistia Internacional, ja han denunciat reiteradament la situació. Davant la inacció que ha demostrat de moment la comunitat internacional, els jerusalemites palestins han decidit organitzar la capital cultural per mostrar a tot el món la vergonya d’una neteja ètnica realitzada per un estat “democràtic” del segle XXI.

Aprofitant l'estança d’alguns castellers de manera individual a Palestina, varem recollir la invitació de la ciutat i varem decidir organitzar una brigada castellera. El projecte consisteix en reunir castellers de diferents colles que s’ajuntin per a dur a terme tallers de castells amb palestins i dues actuacions a Betlem i Ramallah. Aquesta activitat es farà del 24 al 30 d’agost, seguint amb la petita mostra de cultura catalana que s’oferirà durant aquest mes dintre el marc de l’any cultural Jerusalem – Al-Quds 2009. També hi assistiran grups de bastoners i músics catalans.

Si ets casteller i vols conèixer la realitat que viu el poble palestí de primera mà, vine a fer castells a Palestina. Envia un mail a castellersperpalestina ARROBA gmail.com Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla indicant el teu nom i la teva colla.
Mira també:
http://www.palestina.cat
Castellers a Israel
19 mai 2009
Això és evidenment un acte de provocació per part de la Lliga Àrab i els catalans i han caigut de ple.

Jerusalem és una ciutat divida en quatre parts, l'Àrab, la Jueva, la Cristina i la Armenia, qualsevol persona que hi hagi estat ho pot confirmar, anomenar Jerusalem com a ciutat àrab no és res més que un munt de mentides i un acte de provocació que discrimina els jueus, els cristians i els armenis que també viuen a la ciutat.
Re: Estades solidàries a Palestina 2009
19 mai 2009
Jaume, no barregis conceptes. Àrab no vol dir forçosament musulmà. Els cristians de Jerusalem són en la seva immensa majoria àrabs.
Castellers a Israel
19 mai 2009
El fet de que al cartell aparegui únicament una mesquita de fons ja ho diu tot.

I ja que la cúpula sembla d'or m'atrevidia a dir que és la mesquita Al-Aqsa de Jerusalem, curiosament situada al costat del mur de les lamentacions jueu, que els organitzadors molt hàbilment han evitat posar a la foto.
Re: Estades solidàries a Palestina 2009
20 mai 2009
JAUM€ es un habitual facha-troll infiltrado, ni caso al tarado
Sindicat