Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
El Constitucional admet a tràmit el recurs d'Iniciativa Internacionalista
19 mai 2009
La formació recorre l'anul·lació de la seva candidatura feta pel Suprem · El tribunal ha de pronunciar-se al respecte abans de dijous a mitjanit
ii.jpg
La sala segona del Tribunal Constitucional espanyol ha admès a tràmit el recurs d'empara presentat ahir pels representants d'Iniciativa Internacionalista contra l'anul·lació feta pel Suprem de la seva candidatura a les eleccions europees. El tribunal, reunit des del matí, ha dictat una providència en què admet a tràmit el recurs i dóna un dia de termini a la fiscalia i el govern espanyol perquè presentin al·legacions a la sala del Constitucional.

El Tribunal Constitucional ha de pronunciar-se sobre el recurs abans de la mitjanit de dijous, que serà quan començarà la campanya electoral dels comicis europeus del 7 de juny.

El recurs d'Iniciativa Internacionalista presentat ahir inclou noves proves i elements que, contra allò que assegura la fiscalia espanyola, demostren la desvinculació de la formació d'ETA i Batasuna. La candidatura també subratlla la manca de consens dels magistrats de la sala 61 del Suprem a l'hora de prendre la decisió. La interlocutòria va ser subscrita pels setze magistrats de la sala, però cinc, entre els quals el ponent, José Luis Calvo Cabello, van votar-hi contra a manca de proves per a anul·lar la candidatura, formada, majoritàriament, per gent vinculada a l'esquerra independentista del nostre país, de Galícia i de Castella. En canvi, el Suprem va basar l'anul·lació de la llista al·legant una 'instrumentalització' d'ETA i Batasuna.

Condemna de la violència per a obtenir objectius polítics

'Manifestem d'una manera clara i sense ambigüitats que Iniciativa Internacionalista mai no ha fet servir mitjans que no fossin estrictament polítics, i que l'ús de la violència és completament estrany a la seva manera d'actuar i a la seva cultura política', diu el recurs; també proclama que rebutja i condemna 'l'ús de la violència per a l'obtenció d'objectius polítics en el marc d'un estat democràtic.' I addueix: el Suprem 'va partir d'una presumpció errònia a l'hora d'interpretar la posició d'Iniciativa Internacionalista sobre la violència [criticava que la número 5 de la llista no hagués condemnat la violència], que de cap manera no es pot considerar un indici de suport tàcit a cap activitat terrorista.'

La candidatura ja va dir que es querellaria contra els ministres d'Interior i de Justícia espanyols per injúries i calúmnies, i reitera que la il·legalització de candidatures, emparada per la llei de partits, és 'un dels atemptats més greus als drets civils i polítics ocorreguts des del 23 de febrer de 1981'. Entre les veus contràries a l'anul·lació del Suprem espanyol hi ha la del premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel, que ha enviat una carta al president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, perquè 'eviti accions antidemocràtiques', com aquesta anul·lació d'Iniciativa Internacionalista.

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3585841
Mira també:
http://www.iniciativainternacionalista.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat