Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Conveni de busos de TMB = 500 treballadors més. Hereu: Compleix o marxa
18 mai 2009
http://comitedescansos.blogspot.com/
hereucabro copy.jpg
.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Conveni de busos de TMB = 500 treballadors més. Hereu: Compleix o marxa
18 mai 2009
Resposta del President del Comitè d’Empresa TMB-Autobusos a l’article POLÈMICA AL TRANSPORT PÚBLIC, signat per Assumpta Escarp (Presidenta de TMB) a les pàgines del Periódico de Catalunya.

Sense dubte Escarp el que busca en el seu article és desprestigiar el moviment assembleari i als seus representants democràtics amb una sola finalitat: que les aigües tornin a la seva antiga llera i que el sindicalisme "responsable" torni a marcar les relacions laborals en la nostra volguda empresa. Si repassem tot l'article de la nostra presidenta es pot comprovar que en ell no es busca la polèmica, el que busca és l’enfrontament i el descrèdit de la plantilla de TB.

Però el que oculta en el seu article la senyora *Escarp és senzillament la veritat i ho oculta després d'un reguitzell de mentides que des d'aquestes línies pretenc treure a la llum i també crear un veritable debat al que convido a tota la ciutadania de l'àrea metropolitana de Barcelona.

És mentida que la plantilla estigui retardant capritxosament la signatura del conveni: qui s'ha aixecat de la taula de negociació en diverses ocasions ha estat precisament la direcció de TB. És mentida que la plantilla tingui pensat cap tipus de mobilització de cara a les eleccions, l'opció de la plantilla, davant la posició inamovible de la direcció, ha estat passar a l'acció i denunciar públicament el que aquesta passant en TB i ha decidit expressar la seva opinió on més s'escolti, amb megàfon inclòs, i a través de tots els canals que se li ofereixin, també en els actes de l'alcalde Hereu. I és això precisament el que més li molesta a la senyora Escarp, que denunciem públicament davant de l'alcalde el que està passant amb el transport públic a Barcelona.

La nostra lluita de l'any passat va ser pels dos dies de descans i ara és pel conveni que ha de portar que la nostra plantilla augmenti amb 500 nous companys i companyes. Volem que la reducció de jornada que aconseguim es tradueixi en generació d'ocupació i no en reducció de servei com ja ha fet TMB des de setembre de l'any passat. També neguem que el nostre objectiu en la negociació, com afirma la nostra presidenta, sigui purament econòmic, el que volem és que es reparteixi millor la nòmina que ja existeix en autobusos. TB té una plantilla de directius súper engruixada, toquem a un ‘fora de conveni’ per cada quatre autobusos o catorze treballadors, uns directius que de mitjana cobren 90.000 euros/any, que l'any passat es van pujar el sou més del 12% enfront del 3% de la resta de la plantilla.

Solament donaré una dada: si als nostres directius se'ls hagués pujat el sou en el mateix percentatge que als conductors, Barcelona s'hagués estalviat gairebé dos milions d'euros. El nou sindicalisme a TB també li molesta a la nostra presidenta, ja se sap, amb el que hi havia abans va passar la plantilla de gairebé 7000 treballadors a uns 3000, es van cedir les línies nocturnes a una empresa creada des de les files polítiques de la senyora Escarp, es va crear una empresa paral·lela per a explotar millor als conductors a la qual se li van donar línies rendibles i el servei de transport de minusvàlids.

El que hi havia abans eren sindicats que a canvi de favors personals i d'alliberats en les seves federacions estaven disposats a tot, també a signar acomiadaments (ERE’s) o a anar privatitzant poc a poc la nostra empresa. Ara les coses han canviat però l'objectiu de la plantilla és molt vell: el repartiment del treball i el de la riquesa el que no va en absolut en contra de millorar el servei que li donem a la ciutadania, més aviat tot el contrari.

Saturnino Mercader
DNI 35013679c
President del Comitè d'empresa de TMB -Autobusos-

<img src="http://www.cgtcatalunya.cat/IMG/jpg/targeta_2_dies.jpg"; alt="usuàries solidàries" title="usuàries solidàries" width="20%" />
Re: Conveni de busos de TMB = 500 treballadors més. Hereu: Compleix o marxa
18 mai 2009
Endavant companys!
A cabalgar hasta enterrarlos en el mar!!

Salut!
Sindicato Sindicat