Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
18 mai 2009
Vila de Capellades – Candidatura d’Unitat Popular: Donem suport a Iniciativa Internacionalista.

Com ja sabreu el proper 7 de juny hi ha convocades eleccions al parlament europeu. La nostra perspectiva com a candidatura municipal emmarcada dins les Candidatures d’Unitat Popular - CUP sempre ha estat la del treball en l’àmbit municipal fins que el moviment polític de l’Esquerra independentista, en el seu conjunt, no tingui la suficient, maduresa, força, coherència i cohesió com per presentar-se a eleccions d’un altre àmbit, ja siguin autonòmiques, estatals o com en aquest cas europees. D’aquesta manera pensem que la participació en solitari de les CUP en aquests tipus d’eleccions és més perjudicial que beneficiós per al procés de construcció d’un moviment popular potent cap a la independència i el socialisme. Estendre la presència a tot el territori, augmentar la força i la intensitat del treball al carrer, consolidar un discurs de classe cap a la unitat popular fora de tendències interclassistes i cohesionar tota l’esquerra independentista a nivell metodològic i tàctico-estratègic tot respectant la pluralitat del moviment són objectius a aconseguir abans de fer cap pas a nivell institucional als Països Catalans. Així ho varem manifestar a les últimes eleccions europees i així discrepem de les veus que volen que la CUP es presenti a les properes eleccions al Parlament de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Ara però, davant les properes eleccions europees ens hem trobat amb una proposta sorprenent, Iniciativa Internacionalista, la candidatura que volen il•legalitzar i que ens prové de les diferents lluites populars de les nacions oprimides i d’arreu de l’Estat Espanyol. Aquesta és una proposta de la que participen organitzacions i persones independentistes i d’esquerres gallegues, catalanes, basques, andaluses, asturianes i aragoneses, sobiranistes castellanes, a més d’organitzacions i persones d’esquerres i anticapitalistes de tota la resta de l’Estat Espanyol. Aquesta iniciativa ha tingut una molt bona rebuda a tot l’Estat i als Països Catalans doncs és la primera vegada que l’esquerra independentista de les nacions oprimides amb altres organitzacions anticapitalistes estatals respectuoses amb el dret d’autodeterminació dels pobles fan un front comú, un front que fa mal als interessos dels que ostenten el poder polític i econòmic espanyol. Així ja hem pogut veure com la candidatura Iniciativa Internacionalista ha estat perseguida pels cossos repressius de l’Estat Espanyol i finalment el govern ha impugnat la candidatura, en la seva obsessió en perseguir qualsevol opció política que vulgui superar el marc constitucional actual i amb l’ombra de la tenebrosa i totalitària llei de partits per il•legalitzar-la. Ara el Tribunal Suprem l’ha il•legalitzat i s’està a l’espera del que decideixi el Tribunal Constitucional.

Deixant a banda el que finalment succeeixi, com dèiem abans, som conscients de les mancances que l’esquerra independentista catalana arrossega i que cap contesa electoral solucionarà, només el treball colze a colze del dia a dia amb les classes populars i les seves problemàtiques ho faran. Tanmateix, com a persones solidàries, d’esquerres i independentistes no ens podem quedar sense dir res davant la persecució política i judicial a la que es sotmet a altres pobles oprimits a l’Estat Espanyol. Iniciativa Internacionalista sorgeix per a l’esquerra independentista catalana com una oportunitat de mostrar la nostra coherència ideològica i internacionalista per damunt de pors a il•legalitzacions i cops repressius, que si no venen ara i si la nostra lluita és coherent, segur que vindran en un futur i pels quals no hem de fer cap pas enrere.

D’altra banda, aquesta proposta ens permet experimentar un front comú molt interessant entre les diferents esquerres independentistes dels pobles oprimits a l’Estat Espanyol i sectors anticapitalistes d’àmbit estatal, coordinació que, a part de molestar i desgastar el poder polític espanyol, ens permet pensar en futures mobilitzacions conjuntes en l’àmbit de l’Estat per defensar els interessos dels treballadors, les treballadores i les nacions sense estat.

Finalment la força que pot sumar Iniciativa Internacionalista ens ofereix la possibilitat que hi hagi una representació independentista i d’esquerres al parlament europeu, cosa que sense ser una prioritat per a nosaltres, si que pot servir per a que hi hagi una veu que defensi amb les millors garanties possibles l’exercici del dret a l’autodeterminació, la ruptura política i social contra els poders polítics i econòmics vigents, i contra l’involució antidemocràtica i antiobrera. Una veu que en definitiva ens permet, en la seva mesura, debilitar i colpejar el capitalisme i l’unionisme espanyol.

És per tot això que Vila de Capellades-CUP davant aquesta proposta anima a la gent a participar en els comitès de suport a Iniciativa Internacionalista i a mobilitzar-se en contra de la seva il•legalització.

“La solidaritat és la tendresa dels pobles” Ernesto Guevara CHE.

Vila de Capellades – CUP, maig de 2009.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
18 mai 2009
Felicitats! penso que altres cup's haurien de donar suport públicament com vosaltres.
Salut i endavant amb la unitat popular.
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
18 mai 2009
"Finalment la força que pot sumar la CUP ens ofereix la possibilitat que hi hagi una representació independentista i d’esquerres al parlament principatí, cosa que sense ser una prioritat per a nosaltres, sí que pot servir per a que hi hagi una veu que defensi amb les millors garanties possibles l’exercici del dret a l’autodeterminació, la ruptura política i social contra els poders polítics i econòmics vigents, i contra l’involució antidemocràtica i antiobrera. Una veu que en definitiva ens permet, en la seva mesura, debilitar i colpejar el capitalisme i l’unionisme espanyol."

Només he canviat dues paraules i ja semblaria increïble que ho signés qui ho signa.

Diversió en la complexitat!
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
18 mai 2009
quina esquizofrènia de comunicat

no voleu per la CUP el que reivindiqueu per II

qui us entengui..
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
18 mai 2009
Jaja, dubitatiu és molt fàcil canviar dues paraules d'una frase d'un text i obviar la resta de premises i raonaments, podries fitxar pel gavinet de premsa de l'Acebes...

Molt bé per aquesta CUP, no donar suport a II és el ridícul més gran que pot fer l'independentisme català és digui com es digui..
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
18 mai 2009
No t'excitis dèria.

A la resta del text tampoc no hi veig cap argument més enllà dels tautològics (els que es justifiquen a si mateixos) que es pugui aplicar a II i no es pugui aplicar a la CUP. Si me'n cites un de sol el podem debatre.
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
18 mai 2009
No t'excitis dèria.

A la resta del text tampoc no hi veig cap argument més enllà dels tautològics (els que es justifiquen a si mateixos) que es pugui aplicar a II i no es pugui aplicar a la CUP. Si me'n cites un de sol el podem debatre.
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
18 mai 2009
I jo que em pensava que serieu responsables i respectaríeu els acords majoritaris, assambleariament presos...
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
18 mai 2009
DuBitatiu, el problema rau en que el que es pot aplicar a II senzillament no es pot aplicar a la CUP, el context és diferent, l'objectiu és diferent, la coherència demostrada per la gent que ha promogut la Candidatura està completament contrastada i no corre el perill de derives estranyes, a part que és la candidatura que fa mal a l'Estat i això la CUP si ho fa ara, no fa mal, perquè no té el suport ni la força d'un moviment popular rupturista al darrere. El moviment als PPCC no té cap garantia, no té la solidesa, no té un contrapès que garanteixi que la CUP no serà absorvida i assimilada pel sistema (de fet l'altre dia un reaccionari del tamany de la Sagarada Família com en Jordi Barbeta ja defensava a la CUP per no donar suport a Iniciativa Internacionalista a la `radio, ja la va posar en el sac dels "demòcrates" i això fa pudor) l'esquerra independentista no té la suficient base social ni pràctica política, ni mecanismes de control, ni inteligència política (mira com s'ha deixat de banda el consens per passar a la polítca de fets consumats, la mateixa que va portar a la ruptura de finals dels 80), no hi ha prou força fora de les institucions com per que l'accés a aquestes a certs nivells no esdevinguin un altres cas de poltronisme, paracaigudisme polític, o de transfuguisme si les espectatives es veuen frustrades. La obsessió per anar-hi, a les poltrones del parlament, no hi diuen gaire a favor i les marrolleries i atacs desmesurats contra les persones i organitzacions que discerneixen d'anar-hi crispen i porten tensió, una obsessió com et dic que està fent molt de mal per les males pràctiques polítiques, de la mateixa gent i les mateixes pràctiques que van portar a la ruptura de l'MDT dels 80 com et dic.

Cada cosa al seu moment, allò prioritari és refermar i fer de l'EI un moviment polític de debó i no deixar-se portar pels cants de sirena d'una colla d'intelectuals benestants que volen "codear-se" amb la xusma de la classe política catalana...

Salut i força!!
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
18 mai 2009
Aquest comunicat no trenca amb cap dels acords presos, la CUP va deixar llibertat per recomanar el suport a les candidatures que complissin tot el que diu l'últim punt del text, no manipuleu
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
18 mai 2009
Curiosa manera d'entendre l'expressió "no donarà suport a cap partit"
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
19 mai 2009
els teus arguments, amb d'altres de possibles:

.el context és diferent: és cert, però és innegable que justament el context català és el més propici que hi ha hagut en dècades.

.l'objectiu és diferent: en això hi estic d'acord, cosa que no deslegitima l'objectiu dels de la cup que s'hi volen presentar. obtenir representació institucional i usar-la amb finalitats revolucionàries en tots dos casos és el mateix.

.la coherència demostrada per la gent que ha promogut la Candidatura està completament contrastada: penso exactament el mateix de la gent que està a la CUP.

.no corre el perill de derives estranyes: i com s'ha d'evitar aquest perill? o és que mai es podrà evitar? vols dir que una entitat de cultura popular, de defensa de llengua (ehem), un sindicat (ehem) o un moviment social qualsevol (ehem) no corren aquest perill? series capaç de pensar en exemples de totes aquestes coses, exemples que haguem dinamitzat nosaltres pq ho crèiem necessari que han "derivat"? oi que pensàvem que podia ser útil (i de fet en molts casos van ser-ho)?

.és la candidatura que fa mal a l'Estat: la CUP seria la candidatura catalana que més mal faria a l'estat des del principat, això tampoc ho dubto.

.la CUP si ho fa ara, no fa mal, perquè no té el suport ni la força d'un moviment popular rupturista al darrere: i això no es construeix, també, donan-te a conèixer massivament (o intentan-t'ho)? el suport i la força d'un moviment popular es creen de diverses maneres, i una d'elles (que no exclusiva) pot ser anant a unes eleccions. com de fet ha passat a nivell local, on el suport i la força del moviment, en general, s'han multiplicat després de "fer el salt". o no?

.el moviment als PPCC no té un contrapès que garanteixi que la CUP no serà absorvida i assimilada pel sistema: el mateix que abans. quin hauria de ser el contrapès? el moviment popular, i com es construeix el moviment popular? en quin moment l'EI ha donat el salt qualitatiu (i quantitatiu) més gros en la construcció d'aquest moviment popular?

.l'esquerra independentista no té la suficient base social ni pràctica política: que no té prou pràctica política t'ho accepto. el problema és que no en tindrem mai prou, o que quan la tinguem podem tornar a ser quatre gats dispersats. a vegades s'han d'afrontar reptes quan la conjuntura és idonia, encara que es tinguin dubtes.

.ni mecanismes de control: això es crea, si es vol.

.ni inteligència política (mira com s'ha deixat de banda el consens per passar a la polítca de fets consumats, la mateixa que va portar a la ruptura de finals dels 80): la veritat és que no sé gaire a què et refereixes. em sembla que de política de fets consumats n'ha intentat fer tothom.

.la obsessió per anar-hi, a les poltrones del parlament: en els companys que fermament defensen el "sí" no m'atreviria a titllar-los "d'obsessius". sinó també es podria objectar (com fan alguns "fans" dels del "sí") que alguns estan obsessionats en no sortir del ghetto per viure més tranquils. i oi que no és el cas? doncs potser que fem servir arguments polítics contrastats.

.cada cosa al seu moment, allò prioritari és refermar i fer de l'EI un moviment polític de debó: i hi ha diverses maneres de veure com "es construeix un "moviment polític de debò". fins i tot hi ha gent que pot pensar que amb campanyes de cartell, manifest i concert (principalment) mai no arribarem a ser un "moviment polític de debò", per més que ens creiem el miratge de que aquesta és la base del creixement.
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
19 mai 2009
som-hi!
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
19 mai 2009
.la coherència demostrada per la gent que ha promogut la Candidatura està completament contrastada: penso exactament el mateix de la gent que està a la CUP: ho sento però discrepo profundament, bàsicament per les males pràctiques i el joc brut que fan certes persones per aconseguir els seus objectius (anar al parlament). Recordo que moltes d'aquestes persones ja es van carregar l'MDT a finals dels 80, ara s'han carregat (increiblement) la pdd (a mi tant em fot) i espero que no ho aconsegueixin amb la CUP.

.no corre el perill de derives estranyes: i com s'ha d'evitar aquest perill? o és que mai es podrà evitar? vols dir que una entitat de cultura popular, de defensa de llengua (ehem), un sindicat (ehem) o un moviment social qualsevol (ehem) no corren aquest perill? series capaç de pensar en exemples de totes aquestes coses, exemples que haguem dinamitzat nosaltres pq ho crèiem necessari que han "derivat"? oi que pensàvem que podia ser útil (i de fet en molts casos van ser-ho)?: Les derives estranyes s'eviten consolidant un discurs clar, una cohesió que aconsegueixi aglutinar a tota l'EI i una política tàctico estratègica que sigui el sentir de la majoria de l'EI.

.és la candidatura que fa mal a l'Estat: la CUP seria la candidatura catalana que més mal faria a l'estat des del principat, això tampoc ho dubto: jo penso que la CUP seria la candidatura que més mal es faria a ella mateixa, és a dir, el principi del final.

el moviment als PPCC no té un contrapès que garanteixi que la CUP no serà absorvida i assimilada pel sistema: el mateix que abans. quin hauria de ser el contrapès? el moviment popular, i com es construeix el moviment popular? en quin moment l'EI ha donat el salt qualitatiu (i quantitatiu) més gros en la construcció d'aquest moviment popular?: Aquí hi ha dos temes:

1. El primer gran salt qualitatiu de l'EI va ser a principis dels 80 amb la fusió dins l'MDT de varis sectors de l'independetisme rupturista i amb el creixement de Terra Lliure com a molt important, en aquell moment va ser quan es tingué més força de tota la història i sense cap mena de pretensió electoral. Uns quants dels que ara volen anar a les autonòmiques foren part dels responsables que allò se'n anés a la merda.

2. El segon gran salt ha estat a partir de la meitat dels 90 i fins ara, un salt lent però progressiu on l'èxit a radicat en la implicació de l'indepependentisme d'esquerres en les lluites socials, el creixement ha estat lent com et dic però imparable, l'èxit relatiu de la CUP i el seu creixement territorial és el fruit d'aquestes lluites i no a l'inrevés.

.l'esquerra independentista no té la suficient base social ni pràctica política: que no té prou pràctica política t'ho accepto. el problema és que no en tindrem mai prou, o que quan la tinguem podem tornar a ser quatre gats dispersats. a vegades s'han d'afrontar reptes quan la conjuntura és idonia, encara que es tinguin dubtes. Et donaria la rao si l'EI fos una pedra, ara mateix és un aglomerat amb molts números per caure a terra i desfer-se, aquest és el risc, no es pot fer aventuris-me polític quan no tens una base prou gran i més important, gens cohesionada.

.ni inteligència política (mira com s'ha deixat de banda el consens per passar a la polítca de fets consumats, la mateixa que va portar a la ruptura de finals dels 80): la veritat és que no sé gaire a què et refereixes. em sembla que de política de fets consumats n'ha intentat fer tothom: el que et vinc a dir és que decisions d'aquest calatge necessiten d'un consens majoritari, no ja dins la CUP, sinó en tot el moviment, la política de fets consumats per majories simples i d'una sola organització, per molt democràtiques que siguin, fan que els sectors que no guanyen no es sentin partícips d'un projecte, això en tots els àmbits.

.la obsessió per anar-hi, a les poltrones del parlament: en els companys que fermament defensen el "sí" no m'atreviria a titllar-los "d'obsessius". sinó també es podria objectar (com fan alguns "fans" dels del "sí") que alguns estan obsessionats en no sortir del ghetto per viure més tranquils. i oi que no és el cas? doncs potser que fem servir arguments polítics contrastats: Si és possible, però la resposta està en que en que algunes ciutats i viles dels PPCC ja han sortit del guetto relativament amb la política d'anar construint des de la base...

.cada cosa al seu moment, allò prioritari és refermar i fer de l'EI un moviment polític de debó: i hi ha diverses maneres de veure com "es construeix un "moviment polític de debò". fins i tot hi ha gent que pot pensar que amb campanyes de cartell, manifest i concert (principalment) mai no arribarem a ser un "moviment polític de debò", per més que ens creiem el miratge de que aquesta és la base del creixement: Si pensen que el creixement ponderat però innegablement gran de l'EI des de fa 12 anys és pel cartell i el concert o fan demagògia o s'ho haurien de fer mirar.
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
19 mai 2009
. discrepo profundament, bàsicament per les males pràctiques i el joc brut que fan certes persones per aconseguir els seus objectius (anar al parlament). Recordo que moltes d'aquestes persones ja es van carregar l'MDT a finals dels 80, ara s'han carregat (increiblement) la pdd (a mi tant em fot) i espero que no ho aconsegueixin amb la CUP.
– o comencem a abandonar les consideracions personals o serà absolutament impossible fer un debat racional. Jo també penso coses de molta gent però quan m’hi assec a debatre miro de parlar sobre allò que toca i no en funció de subjectivismes de tota mena. O és que et penses que la gent no té opinions personals sobre actituds (personals i polítiques) de persones favorables al “no”? Doncs potser que ens centrem en el debat objectiu i no en valoracions personals, que tu faràs les teves i altres faran les seves.

. Les derives estranyes s'eviten consolidant un discurs clar, una cohesió que aconsegueixi aglutinar a tota l'EI i una política tàctico estratègica que sigui el sentir de la majoria de l'EI
- Això ja es va fent, a poc a poc, i se seguirà fent tant si ens presentem com si no.

. jo penso que la CUP seria la candidatura que més mal es faria a ella mateixa, és a dir, el principi del final
- I perquè ho dius això? Quins són els arguments? Si no t’expliques no té cap interès que diguis això. Jo també puc dir que el PP és el partit que millor defensa la classe obrera i quedar-me tant ample.

. Aquí hi ha dos temes:

1. El primer gran salt qualitatiu de l'EI va ser a principis dels 80 amb la fusió dins l'MDT de varis sectors de l'independetisme rupturista i amb el creixement de Terra Lliure com a molt important, en aquell moment va ser quan es tingué més força de tota la història i sense cap mena de pretensió electoral. Uns quants dels que ara volen anar a les autonòmiques foren part dels responsables que allò se'n anés a la merda.
- Tornem-hi amb les valoracions personals. Però en el tema del primer salt qualitatiu estem d’acord.

2. El segon gran salt ha estat a partir de la meitat dels 90 i fins ara, un salt lent però progressiu on l'èxit a radicat en la implicació de l'indepependentisme d'esquerres en les lluites socials, el creixement ha estat lent com et dic però imparable, l'èxit relatiu de la CUP i el seu creixement territorial és el fruit d'aquestes lluites i no a l'inrevés.
- En absolut hi estic d’acord. A meitat dels anys 90 no hi havia cap “salt”, hi havia el desert més absolut, el no-res, la nada, nothing, misèria. Una altra cosa és que, òbviament, quan no podíem estar més avall s’anéssin preparant les condicions per sortir del pou. I per cert, la realitat no és mecànica ni unidireccional. Les CUP són fruit d’un treball acumulat durant tots aquests anys, però ha estat amb les CUP (sí, tot alhora) que l’EI ha donat el segon salt qualitatiu, en qualitat i potència del missatge. És a dir, sense la base les CUP’s no haguessin pogut sortir (o haguessin sortit de manera més dificultosa) i sense les CUP’s i només amb la base no hi hagués hagut salt de qualitat.

. el que et vinc a dir és que decisions d'aquest calatge necessiten d'un consens majoritari, no ja dins la CUP, sinó en tot el moviment, la política de fets consumats per majories simples i d'una sola organització, per molt democràtiques que siguin, fan que els sectors que no guanyen no es sentin partícips d'un projecte, això en tots els àmbits.
- efectivament el consens ha de ser el més ampli possible, però aquesta valoració només es pot fer des de la predisposició per arribar a aquest consens, sinó això és fer trampa. Dic que el consens és molt important però no intento treballar-lo i aleshores no hi ha i finalment torno a dir que és molt important i que com que no n'hi ha no en vull saber res. No dic que no l’hagin buscat només uns, però com a mínim que els que fan servir aquest argument no sempre l’han buscat.

. Si és possible, però la resposta està en que en que algunes ciutats i viles dels PPCC ja han sortit del guetto relativament amb la política d'anar construint des de la base.
- Com et deia abans, una cosa no treu l’altra, de fet una cosa complementa l’altra. Sense projecte de qualitat la base és efímera o insignificant i sense base el projecte pot esdevenir reformista io efímer també, quasi segur.
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
19 mai 2009
– o comencem a abandonar les consideracions personals o serà absolutament impossible fer un debat racional. Jo també penso coses de molta gent però quan m’hi assec a debatre miro de parlar sobre allò que toca i no en funció de subjectivismes de tota mena. O és que et penses que la gent no té opinions personals sobre actituds (personals i polítiques) de persones favorables al “no”? Doncs potser que ens centrem en el debat objectiu i no en valoracions personals, que tu faràs les teves i altres faran les seves.

Ho sento però no són opinions personals, estàvem parlant de la coherència contrastada per la GENT que impulsa una cosa. Aquesta coherència ve determinada pel recorregut i trajectòria política fins a un determinat moment. En aquest sentit no són cosideracions personals, la coherència és una actitud, una aptitud i una pràctica política beneficiosa pel conjunt d'un moviment i que sigui demostrable. En aquest sentit reitero les meves crítiques a determinada gent, ho sento, no és subjectiu, són fets objectius demostrables, això i el fet que continuin amb determinades males pràctiques els deslegitima en la voluntat de construir.

. Les derives estranyes s'eviten consolidant un discurs clar, una cohesió que aconsegueixi aglutinar a tota l'EI i una política tàctico estratègica que sigui el sentir de la majoria de l'EI
- Això ja es va fent, a poc a poc, i se seguirà fent tant si ens presentem com si no.

. Fals completament. Això no es fa, es fa veure que es vol fer. I al contrari, es construeix un discurs de sotamà que vol deslegitimar tota persona o organització que no sigui un sector determinat, i això es fa utilitzant òrgans oficials.

- En absolut hi estic d’acord. A meitat dels anys 90 no hi havia cap “salt”, hi havia el desert més absolut, el no-res, la nada, nothing, misèria. Una altra cosa és que, òbviament, quan no podíem estar més avall s’anéssin preparant les condicions per sortir del pou. I per cert, la realitat no és mecànica ni unidireccional. Les CUP són fruit d’un treball acumulat durant tots aquests anys, però ha estat amb les CUP (sí, tot alhora) que l’EI ha donat el segon salt qualitatiu, en qualitat i potència del missatge. És a dir, sense la base les CUP’s no haguessin pogut sortir (o haguessin sortit de manera més dificultosa) i sense les CUP’s i només amb la base no hi hagués hagut salt de qualitat.

efectivament a la meitat dels 90 no es va fer un salt, va ser quan es van agafar diversos caminets d'una muntanya, quan molts sectors es van posar a caminar per diversos caminets que han anat confluint en caminets més grans, i ja hem anat pujant, i encara no hem trobat el camí central i ens queda molta muntanya per pujar, busquem el camí més ample i més segur, on hi càpiga tothom i no busquem dreceres que poden trobar amb dificultats o fins i tot un precipici. No vulguem pujar a la muntanya per on hi ha risc de caiguda.

D'altra banda tens rao, la realitat no és mecànica ni unidireccional, la base ha ajudat a les CUP i les CUP han reforçat posteriorment a la base, però sense el treball de la base i les organitzacions populars (polítiques, sindicals, culturals, per la llengua, esportives...) les CUP no tenen cap sentit, esdevenen ens dedicats exclusivament a la política institucional que res tenen a envejar a la resta de partits i això ja està passant a molts pobles i ciutats on els moviments populars no estan amb la CUP per la seva fal·lera politiquera insitutcional i unilateral. El que ens hauria de diferenciar de la resta de partits és la idea de la construcció d'un moviment, aquesta ha de ser la nostra gran força i no la construccció d'un partit clàssic. Presentar-nos al parlament ens reafirma en el partit classic perquè encara no tenim prou moviment, tot arribarà...

- I perquè ho dius això? Quins són els arguments? Si no t’expliques no té cap interès que diguis això. Jo també puc dir que el PP és el partit que millor defensa la classe obrera i quedar-me tant ample.

Em sembla que fa una mica de demogògia, penso que amb els arguments que explico o en altres punts es pot extreure que penso que no hi ha les condicions necessàries per a que la CUP es presenti al parlament principatí i que això seria més contraproduent que beneficiós, no ja per la CUP, sinó per al moviment en general. Jo no estic en contra d'anar ara al parlament perquè no m'agradi el parc de la ciutadella sinó perquè penso que no tenim un moviment rupturista prou fort i cohesionat com per a que no hi hagi disputes després o com per a que no esdevingui efìmer o reformista com tu dius. I de pas sigui dit, tinc molts i molts dubtes que es tregui representació. I Les autonòmiques serien un esforç tant gran i descomunal (mira la proposta que es fa en aquest sentit) que el fet de no aconseguir un èxit que ho compensi, significarien un pal psicològic duríssim (a part de cremar el nom i passar a ser un grupsucle que ho ha intentat però ha fracassat als ulls de moltíssima gent) tot i que després ho puguis revestir amb fraseologia del pal "el resultats no és el que importa", tots sabem pel que es mou molta gent.

- efectivament el consens ha de ser el més ampli possible, però aquesta valoració només es pot fer des de la predisposició per arribar a aquest consens, sinó això és fer trampa. Dic que el consens és molt important però no intento treballar-lo i aleshores no hi ha i finalment torno a dir que és molt important i que com que no n'hi ha no en vull saber res. No dic que no l’hagin buscat només uns, però com a mínim que els que fan servir aquest argument no sempre l’han buscat.

Repeteixo, una decissió d'aquest nivell ha de comptar amb el consens d'un moviment sencer, ara mateix la CUP no representa a tot el moviment i el sector que es vol presentar representa una part de la CUP. Sigui com sigui no comptar amb la resta i fer una política unilateral es suicida. I sobre el tema del consens estic molt tranquil, jo el que vull és construir i penso que tots som necessaries per això jugo net i m'agradaria que el moviment anés tot a una tenint en compte totes les sensibilitats, no crec, dins el moviment, en la política de majories simples. Especialment en un tema que afectarà a tot el moviment, no es pot decidir d'aquesta manera, molta gent s'enfadarà amb les CUP.

- Com et deia abans, una cosa no treu l’altra, de fet una cosa complementa l’altra. Sense projecte de qualitat la base és efímera o insignificant i sense base el projecte pot esdevenir reformista io efímer també, quasi segur.

Per a mi el projecte de qualitat no és la CUP en si mateixa, sinó la conjunció de la CUP amb la realitat social i els moviments de base, quan un és potent l'altre també ho és, això és el projecte de qualitat, retroalimentar-se i acabar sent el mateix projecte, de qualitat, una pedra, un llibre o un vot, tot junt.
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
19 mai 2009
"tot donant llibertat de vot a la militància de la CUP perquè opti per la millor opció, ja sigui l’abstenció, o donant suport a aquelles candidatures que ofereixin les millors garanties possibles de cara a l’exercici del dret a l’autodeterminació, a la ruptura política i social contra els poders polítics i econòmics vigents, i contra l’involució antidemocràtica" Ai,ai,ai...
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
19 mai 2009
- no és subjectiu, són fets objectius demostrables, això i el fet que continuin amb determinades males pràctiques els deslegitima en la voluntat de construir.

no sé si te n'adones que dient això no hi ha debat possible amb ells. suposo que sí que te n'adones, per això em preocupo. qui decideix qui té voluntat de construir i qui no? és això el que és subjectiu. si tu vols seguir a la teva jo no hi puc fer res, només suggerir-te cap a quina direcció ens porten postures com aquesta.

- pobles i ciutats on els moviments populars no estan amb la CUP per la seva fal·lera politiquera insitutcional i unilateral.

podries dir quins? és que no en tinc constància de cap. depenent del què entenguis per "moviment popular", clar. i per cert, això de que les CUP només fan feina institucional no respon a la realitat. a l'hora de la veritat, com que ningú dels altres fa l'altra feina, o si més no no la fa ben feta, moltes CUP fan moltíssima feina més enllà de la institucional. la realitat, encara que no agradi, és aquesta. i cada cop anirà a més com més s'estenguin pel territori, perquè algú ha de donar resposta a les necessitats de formació, debat estratègic, etc.

- ara mateix la CUP no representa a tot el moviment.

no, la CUP representa a la part amb més experiència política del moviment. té alguna importància això?

- Sigui com sigui no comptar amb la resta i fer una política unilateral es suicida.

qui són "la resta"? perquè totes les persones d'endavant i de l'mdt que vulguin ser dins la cup hi poden ser i tenir el mateix poder de decisió que les altres. el què no pot ser tampoc és que hi hagi persones que puguin votar aquí i allà i d'altres que només ho poguem fer a un lloc (la cup). en quina situació quedem les persones que militem només a la CUP i només podem votar i expressar-nos una vegada? o és que ens hem de muntar el nostre propi xiringuito i després exigir consens?
Re: Vila de Capellades-CUP. Suport a Iniciativa Internacionalista
20 mai 2009
. no sé si te n'adones que dient això no hi ha debat possible amb ells. suposo que sí que te n'adones, per això em preocupo. qui decideix qui té voluntat de construir i qui no? és això el que és subjectiu. si tu vols seguir a la teva jo no hi puc fer res, només suggerir-te cap a quina direcció ens porten postures com aquesta.

No he negat el debat amb ells i encara menys amb un sector. Trobo molt legítim que es vulgui anar al parlament, penso que molta gent ho fa perquè pensa que això serà un salt important i això, si es fa amb bona fe és pot debatre totes les vegades que es vulgui. El problema està en que uns quants dels que lideren aquest sector són d'aquesta colla i el seu recorregut històric em fa pudor, molta pudor. Bàsicament per les males pràctiques que sempre han dut a terme i que continuen utlitzant per a portar els seus objectius endavant i per la incapacitat de retrocedir en res en benefici de la unitat.

.podries dir quins? és que no en tinc constància de cap. depenent del què entenguis per "moviment popular", clar. i per cert, això de que les CUP només fan feina institucional no respon a la realitat. a l'hora de la veritat, com que ningú dels altres fa l'altra feina, o si més no no la fa ben feta, moltes CUP fan moltíssima feina més enllà de la institucional. la realitat, encara que no agradi, és aquesta. i cada cop anirà a més com més s'estenguin pel territori, perquè algú ha de donar resposta a les necessitats de formació, debat estratègic, etc.

Suposo que generalitzar en un col·lectiu com el de les CUP és una mica distorsionant de la realitat, no diré quins són els llocs perquè no vull fer més mala sang ni tinc ganes d'entrar en una guerres i disputes locals però et benjuro que hi ha llocs on això passa, la distància entre la CUP i la majoria de moviment popular és molt gran. Evidentment quan et parlo de moviment popular no és la Cajei i endavant sinó tota aquella gent que fa feina política, social i sindical fora de les institucions. Que passi el que tu dius en d'altres, no t'ho nego, és ben possible i si és així enhorabona per la CUP que ho faci.

.no, la CUP representa a la part amb més experiència política del moviment. té alguna importància això?

D'això en tinc dubtes seriosos, l'experiència en quin sentit? Acumulada en sentit quantitatiu? En sentit qualitattiu? I quí té el varem per valorar la qualitat? Si que hi ha molta gent amb força experiència a la CUP però com ja t'he dit l'experiència no és sinònim de qualitat, al contrari, si acumules un munt de males experiències demostres força incapacitat, però bé, això és un tema bastant subjectiu. D'altra banda la CUP acumula força qualitat (i voluntat) que prové d'altres organitzacions polítiques si aquestes no fossin o deixessin el projecte ja veuríem...

.qui són "la resta"? perquè totes les persones d'endavant i de l'mdt que vulguin ser dins la cup hi poden ser i tenir el mateix poder de decisió que les altres. el què no pot ser tampoc és que hi hagi persones que puguin votar aquí i allà i d'altres que només ho poguem fer a un lloc (la cup). en quina situació quedem les persones que militem només a la CUP i només podem votar i expressar-nos una vegada? o és que ens hem de muntar el nostre propi xiringuito i després exigir consens?

Veus? el problema és que tot ho poses dins el sac de la CUP. Com ja t'he dit és molt important buscar un consens prou majoritari dins la CUP, però és necessari veure que l'EI és un moviment més enllà de la CUP i aquesta és la que li dóna força en part, ara mateix hi ha moltíssims llocs on hi ha gent independentista treballant i posant les bases per a construir moviment, llocs on la CUP no és possible ni factible ara mateix, tota aquesta gent compta o no compta? O és que la CUP té el poder de decidir els dessignis de l'esquerra independentista prescindint d'ells? No, això serà un error estratègic que farà separar a tota aquesta gent de la CUP i sense aquesta gent, per molt que en aquell poble hi treguis cent vots, no tindràs esquerra independentista treballant amb tu... El que vull dir és que molta gent de la CUP es pensa que fora d'ella no hi ha moviment i això és faltar molt a la veritat (o no conèixer-la) i a més seria una desgràcia que no hi fos.

D'altra banda aprecio un menyspreu constant cap a les organitzacions juvenils, no en els òrgans oficials però si en el colze a colze de la gent de molta gent de la CUP, el dicurs de nosaltres som grnas, ells són prepolítics o menysprear les tasques d'agitació i propaganda són un discurs extès a molts llocs, sincerament això és vergonyós i jo ja no en sóc gaire de jove eh. Però de veritat és que em sembla un discurs assimilat pel sistema de vida burgès exportat a l'EI. Totes aquestes coses fan que molta gent se'n separi de la CUP i de veritat, no se'n és conscient d'això i això fa mal. Hem de construir un moviment, unit, sòlid, cohesionat, tots i totes ens necessitem i som necessaris per arribar a algun lloc.
Sindicato Sindicat