Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
24 maig marxa en defensa de Can Trabal. Prou Especulació de l'equip de govern de L' Hospitalet
18 mai 2009
24 MAIG MARXA EN DEFENSA DE CAL TRABAL. SOM-HI !
Les associacions de veïns, ecologistes, socials i polítiques que formen part de la Plataforma Salvem la Zona Agrícola de L' H convoque la Marxa en defensa de Cal Trabal que és realitzarà el proper diumenge 24 de maig de 2009. Amb aquesta marxa volen posar de manifest la necessitat de preservar, conservar i defensar de forma íntegra la zona agrícola de L' Hospitalet de Llobregat, espai singular en l'àmbit del Delta del Llobregat i del terme municipal per les seves característiques patrimonials, històriques, ecològiques i naturals.
El programa provisional de la Marxa en defensa de Cal Trabal és aquest:

11:00 h Sortida de la Marxa de la Plaça de l'Ajuntament de L' Hospitalet

11:30 h Trobada amb els veïns i veïnes de Bellvitge a l'Ermita

12:30 h Vermut popular, jocs infantils, castellers, lectura del manifest i altres sorpreses a Cal Trabal

Podeu seguir també tota la informació de la Plataforma http://salvemlazonaagricolha.blogspot.com/2009/05/24-maig-marxa-en-defen


MANIFEST DE LA PLATAFORMA PER A LA CONSERVACIÓ DE LA ZONA AGRÍCOLA DE L’HOSPITALET I CONTRA L’ESPECULACIÓ IMMOBILIÀRIA
Les entitats i persones a títol individual sotasignats volem expressar mitjançant aquest manifest la necessitat de preservar, conservar i defensar de forma íntegra la zona agrícola de l’Hospitalet de Llobregat; espai singular en l’àmbit del delta del Llobregat i del terme municipal per les seves característiques patrimonials, històriques, ecològiques i naturals.

Rebutgem qualsevol actuació sobre aquest territori que no vagi encaminada a preservar de manera íntegra aquest espai. Així doncs, manifestem el nostre rebuig al projecte d’un parc empresarial en aquest indret consistent en una sèrie d’edificacions destinades a oficines, locals comercials, places hoteleres i activitat industrial.

No podem permetre perdre ni un sol metre quadrat de zona verda a l’Hospitalet de Llobregat. Defensem que es conservin íntegrament les 43 hectàrees qualificades actualment com a zona verda metropolitana en el Pla General Metropolità de Barcelona, últims vestigis naturals a la part nord del riu Llobregat que ara volen destruir.
Entenem que aquest projecte respon exclusivament a interessos especulatius d’alguns dels propietaris actuals de la zona i no pas a l’interès general i col•lectiu que l’indret atresora. L'última zona agrícola de la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat no pot quedar hipotecada i sepultada sota més edificis producte de l’avarícia especulativa d’uns quants, en un context global de crisi en què a tots i totes ens costa arribar a final de mes.

Defensem aquest espai com a patrimoni col•lectiu per als veïns i veïnes, no només del barri de Bellvitge i de la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, sinó del conjunt de ciutadans i ciutadanes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de Catalunya. El defensem pel seu valor històric (última zona de l’antiga marina de l’Hospitalet de Llobregat), patrimonial (masies de la zona), ecològic i natural, però també pel gaudi de la ciutadania: per passejar, per gaudir de la natura a l’Hospitalet de Llobregat, per apropar-nos al riu, del qual hem estat tan allunyats durant massa temps, per a l’educació ambiental, perquè els nostres fills puguin saber què és un delta, una carxofa, una masia o una tortuga sense sortir del municipi... I tot arribant en transport públic, a peu o en bicicleta.
No volem més blocs, no volem més construccions, no volem més totxos, no volem més especulació a l’Hospitalet de Llobregat, no volem enterrar definitivament l'última zona natural de la ciutat, no volem ser diferents a la resta de municipis dels voltants que han preservat part del seu àmbit natural, no volem perdre zona verda a la ciutat més densa de tota Catalunya, no volem que uns quants s’aprofitin d’un patrimoni que és de tots i totes.

Sí volem preservar i conservar de manera íntegra l'última zona agrícola de l’Hospitalet de Llobregat, volem apropar-nos al riu i gaudir-ne, volem passejar en un àmbit natural, volem aquesta zona verda per a la ciutat, volem horts urbans i activitats econòmiques de valor afegit del segle XXI, relacionades amb la conservació del patrimoni agrícola, la preservació del medi i la conscienciació i la sensibilització ambiental, volem continuar sentint-nos orgullosos de ser de l’Hospitalet de Llobregat i viure-hi.

NO MÉS BLOCS, NO MÉS ESPECULACIÓ. DEFENSEM LA ZONA AGRÍCOLA DE L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 24 maig marxa en defensa de Can Trabal. Prou Especulació de l'equip de govern de L' Hospitalet
18 mai 2009
INICIATIVA-IZQUIERDA UNIDA ESPECULADORES EN HOSPITALET.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more