Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Urgent. Model d'escrit per enviar cartes, emails, faxos, al sindic de greuges per l'Amadeu Casellas
16 mai 2009
L'Amadeu Casellas, ja porta 25 dies en vaga de fam perquè la direcció general i la direcció de la presó, no volen complir la seva part del pacte.
Enviem cartes, emails,i faxos al sindic, que va fer de mediador en el compromís, per a què pressioni a les institucions penitenciàries en el compliment del seu compromís.
Dissabte, 16 de Maig del 2009.

    A l'atenció del Sindic de Greuges i del seu representant en Institucions Penitenciàries, Ignasi García Clavel.


    Pel present escrit, volgués posar en el seu coneixement la següent situació.

    Com bé coneix, des del passat mes de Juny del 2008 i fins al 5 de Setembre del mateix any, l'Amadeu Casellas Ramon, pres en aquests moments en la infermeria de Brians 2, va mantenir una vaga de fam de 76 dies, primer en la presó de Quatre Camins i posteriorment en la Unitat Hospitalària Penitenciària de Terrassa.

    Precisament aquesta sindicatura va ser mediadora en l'acord que es va portar a terme per a posar fi a aquesta vaga. El passat 20 d'Abril, l'Amadeu Casellas va iniciar de nou altra vaga de fam, a causa de la negativa de la presó i de la Direcció general de Serveis Penitenciaris, en el compliment de la seva part del pacte. Durant tot aquest temps, i fins al dia 20 d'Abril, l'Amadeu Casellas ha complert escrupolosament amb la part del seu compromís, i quan arribava el moment que la presó i la direcció general devien fer efectiva la seva part de l'acord, s'han negat al·ludint a una suposada causa pendent anterior a la data de l'acord i en la qual l'Amadeu va negar en el seu moment, qualsevol tipus de responsabilitat.

    Per tot això, i com mediador d'aquest acord, volgués instar-li que intercedeixi amb tot la seva obstinació, perquè aquest acord es compleixi per part de la presó i de la direcció general, pels següents motius.

    En el moment de l'acord, aquesta situació ja s'havia produït i era coneguda per les parts i no obstant això no va ser cap impediment per al pacte.

    Tenir una causa pendent, no hauria de necessàriament suposar la ruptura de l'acord, perquè és tan legal, concedir-li els permisos com negar-se'ls. En aquest cas s'ha optat per la solució que més perjudica a l'Amadeu i que justifica a l'administració per a l'incompliment de la seva part de l'acord.

    Tot permís comporta un hipotètic risc de fugida, i no per això, es cancel·len tots els permisos. A més, una persona que pretén escapolir-se, no es busca un contracte de treball.

    L'Amadeu podria sortir de permís i complir tots els requisits penitenciaris i judicials, quan se li requereixin, tal com s'ha fet amb tantes altres persones preses.

    L'Amadeu va manifestar en el seu moment desconèixer per complet els fets que ara li imputen i va negar qualsevol responsabilitat en ells.

    Que altres situacions similars a aquesta ja s'han produït en altres ocasions i sempre quan l'Amadeu estava a punt d'aconseguir algun permís de sortida, o realitzava alguna denúncia pública que estaven falsificant els seus informes, per a no concedir-li el permís. Posteriorment, com en el cas de l'any 2001-2002 a Ponent (Lleida), que es va dur a judici en el 2005, es va demostrar que havia estat un muntatge de la direcció de la presó.

    Per altra banda, no deixa de ser una sospitosa coincidència que, aquesta imputació, aparegui en aquest precís moment.

    A més de tot això, volgués posar en el seu coneixement, que a l'Amadeu li han negat les autoritzacions per a les comunicacions que tenia sol·licitades per a 6 persones.

    Per tot això, i com mediador del pacte, li sol·licito que posi tot el seu interès i intercedeixi urgentment pel compliment de la part del seu compromís, a la direcció general i a direcció de la presó, de manera que l'Amadeu pugui sortir amb els permisos, i així abandonar aquesta nova vaga de fam en la qual ja porta 25 dies.

Sense altre particular, m'acomiado atentament a l'espera de la seva ràpida resposta.
(nom-DNI)


Sindic de Greuges
Passeig de Lluís Companys 7
08003 Barcelona

Tlf: 900 124 124
Fax: 933 013 187

E-mail <sindic ARROBA sindic.cat>

-------- ----------- ----------

Sábado, 16 de Mayo del 2009


    A la atención del Sindic de Greuges y de su representante en Instituciones Penitenciarias, Ignasi García Clavel.


    Por el presente escrito, quisiera poner en su conocimiento la siguiente situación.

    Como bien conoce, desde el pasado mes de Junio del 2008 y hasta el 5 de Septiembre del mismo año, Amadeu Casellas Ramon, preso en estos momentos en la enfermería de Brians 2, mantuvo una huelga de hambre de 76 días, primero en la prisión de Quatre Camins y posteriormente en la Unidad Hospitalaria Penitenciaria de Terrassa.

    Precisamente esta sindicatura fue mediadora en el acuerdo que se llevó a cabo para poner fin a esa huelga. El pasado 20 de Abril, Amadeu Casellas inició de nuevo otra huelga de hambre, a causa de la negativa de la prisión y de la Dirección General de Serveis Penitenciaris, en el cumplimiento de su parte del pacto. Durante todo este tiempo, y hasta el día 20 de Abril, Amadeu Casellas ha cumplido escrupulosamente con la parte de su compromiso, y cuando llegaba el momento en que la prisión y la dirección general debían de hacer efectiva su parte del acuerdo, se han negado aludiendo a una supuesta causa pendiente anterior a la fecha del acuerdo y en la que Amadeu negó en su momento, cualquier tipo de responsabilidad.

    Por todo ello, y como mediador de este acuerdo, quisiera instarle a que interceda con todo su empeño, para que dicho acuerdo se cumpla por parte de la prisión y de la dirección general, por los siguientes motivos.

    En el momento del acuerdo, esta situación ya se había producido y era conocida por las partes y sin embargo no fue ningún impedimento para el pacto.

    Tener una causa pendiente, no debería necesariamente suponer la ruptura del acuerdo, porque es tan legal, concederle los permisos como negárselos. En este caso se ha optado por la solución que más perjudica a Amadeu y que justifica a la administración para el incumplimiento de su parte del acuerdo.

    Todo permiso comporta un hipotético riesgo de fuga, y no por ello, se cancelan todos los permisos. Además, una persona que pretende fugarse, no se busca un contrato de trabajo.

    Amadeu podría salir de permiso y cumplir todos los requisitos penitenciarios y judiciales, cuando se le requieran, tal y como se ha hecho con tantas otras personas presas.

    Amadeu manifestó en su momento desconocer por completo los hechos que ahora le imputan y negó cualquier responsabilidad en ellos.

    Que otras situaciones similares a esta ya se han producido en otras ocasiones y siempre cuando Amadeu estaba a punto de conseguir algún permiso de salida, o realizaba alguna denuncia pública de que estaban falsificando sus informes, para no concederle el permiso. Posteriormente, como en el caso del año 2001-2002 en Ponent (Lleida), que se llevó a juicio en el 2005, se demostró que había sido un montaje de la dirección de la prisión.

    Por otra parte, no deja de ser una sospechosa coincidencia que, esta imputación, aparezca en este preciso momento.

    Además de todo esto, quisiera poner en su conocimiento, que a Amadeu le han negado las autorizaciones para las comunicaciones que tenía solicitadas para 6 personas, una de ellas el diputado de ERC, Joan Tardá.

    Por todo ello, y como mediador del pacto, le solicito que ponga todo su interés e interceda urgentemente por el cumplimiento de la parte de su compromiso, a la dirección general y a la dirección de la prisión, de manera que Amadeu pueda salir con los permisos, y así abandonar esta nueva huelga de hambre en la que ya lleva 25 días.

    Sin otro particular, me despido atentamente a la espera de su rápida respuesta.



Sindic de Greuges
Passeig de Lluís Companys 7
08003 Barcelona

Tlf: 900 124 124
Fax: 933 013 187

E-mail <sindic ARROBA sindic.cat>
Mira també:
http://www.llibertatamadeu.blogspot.com/
http://www.lahaine.org/index.php?blog=2&p=32018

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat