Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : especulació i okupació
KRAX jornadas 20-23 de Maig
15 mai 2009
JORNADES KRAX 2009

:: OUT OF CONTROL ::
poder de transformar, poder de crear

3º trobada de creativitat urbana davant la transformació de la ciutat

:: 20 - 23 de Maig 2009 ::
RAI - c/ Carders, 13, Barcelona
http://krax-jornadas.citymined.org
portada-flyer-baja.jpg
Per tercer any, KRAX organitza les Jornades KRAX, del 20 al 23 de Maig de 2009 a Barcelona.

Les Jornades són una trobada internacional d'iniciatives creatives ciutadanes. Les Jornades KRAX visualitzen i connecten diferents iniciatives autònomes que desenvolupen nous formats d'organització i participació (política, cultural, econòmica...) a la ciutat. Durant els 4 dies de les Jornades, persones i grups de 7 ciutats diferents es reuneixen a Barcelona per a compartir i debatre, entre ells i amb iniciatives de Barcelona, experiències creatives de reflexió i acció política.


Aquests formats de participació autònoma, que sorgeixen des de les esquerdes de la ciutat, els entenem com la “creativitat urbana col·lectiva”: unes pràctiques que generen coneixements, noves maneres de fer i propostes alternatives respecte a una interpretació unitària de la ciutat i la seva complexitat.


Des de KRAX vam buscar recopilar, connectar i informar de forma horitzontal aquestes noves visions i pràctiques sobre la ciutat, la cultura i la política, per compartir, empoderar i potenciar el treball d'aquestes iniciatives autònomes.

A les primeres Jornades KRAX, a l'Abril de 2007, es buscava definir aquesta creativitat urbana col·lectiva que sorgeix davant dels conflictes urbans, mostrant la capacitat i potencial de les esquerdes com a ruptura del discurs hegemònic i lloc d'apropiació ciutadana. En la segona trobada, a l'Abril de 2008, varem decidir enfocar-nos en aquells espais i grups autònoms on aquesta creativitat col·lectiva es torna comuna, on s'assagen i experimenten nous formats de debat, participació i gestió d'allò col·lectiu.
Més de 40 iniciatives han passat per les edicions anteriors de les Jornades, trobant-se, coneixent-se, compartint, debatent...

Per a aquestes Jornades KRAX 2009 volem continuar amb aquest qüestionament col·lectiu, guiats per diversos conceptes propis dels processos, formes i relacions socials com són autoorganització, poder-fer, institucions autònomes, allò comú...
Coneixem les formes que tenim d'actuar: formes múltiples, heterogènies, experimentals, propositives... També coneixem els formats de creació, producció, gestió, comunicació del saber, les nostres formes de cooperació lliure. Ara, i especialment en aquests temps, volem preguntar-nos sobre la capacitat de transformació d'aquest “poder difús” que posseïm, com obrir i multiplicar la potència de les xarxes socials crítiques, com sobrepassar la crítica i anar més enllà, com empoderar les diverses propostes ciutadanes, aquest poder-fer que ja existeix i que es perfila des de diferents esquerdes i diferents contextos, com activar el poder latent...

Per a treballar aquestes qüestions, convidarem a iniciatives creatives de diverses ciutats (Iconoclasistas de Buenos Aires, AulAbierta de Granada, Not an Alternative de Nova York, Toronto School of Creativity and Inquiry, Nosotros Free Social Space des d'Atenes, CSA Atreu! de La Corunya i The Commoner de Londres). Amb totes aquestes iniciatives, i al costat de col·lectius i persones de Barcelona, volem preguntar-nos, debatre i conèixer diferents definicions i realitats d'aquestes noves formes de creació política que estan sorgint i mostrant possibles canvis.


El programa de les Jornades KRAX consisteix en taules de treball, tallers, presentacions de les iniciatives convidades, visites guiades, trobades amb iniciatives locals i un Centre de Documentació (KRAX Cargo) amb el material compilat durant la investigació.

*: KRAX ve del concepte cracks in the city, “esquerdes a la ciutat”.
KRAX és una iniciativa de City Mine(d) Barcelona.
Mira també:
http://krax.citymined.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat