Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Sagrera Free Festival (15 de maig)
15 mai 2009
http://www.sagrerafreefestival.com/

Sagrera Free Festival, les llicències lliures a debat

Música, art, tertúlia, programari i un documental avui al vespre a Barcelona
Les llicències lliures van néixer amb el programari lliure, s'han estès a tots els àmbits del coneixement i ara es troben íntimament lligades a internet. El Sagrera Free Festival, que es farà avui al vespre a la Nau Ivanow de Barcelona, reflexionarà sobre aquest moviment, com més va, més gran, en un debat-tertúlia, acompanyat de demostracions d'Ubuntu, de música, de videoprojeccions i del documental Revolution OS sobre el sistema operatiu GNU/Linux.

'El Copyright potser ja és obsolet', diuen els organitzadors del festival. D'aquí ve que, per parlar de les possibilitats de les noves menes de llicències, hagin organitzat una tertúlia amb hackers, músics i periodi

http://www.sagrerafreefestival.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sagrera Free Festival (15 de maig)
15 mai 2009
en una societat ideal, no hi haurà Copyright. però mentre aquesta revolució no s'esdevé, és el Copyright el que ens permet fer Copyleft o creative commons...

Copyleft=Copyright+NO em reservo alguns drets que la llei em dóna.
Re: Sagrera Free Festival (15 de maig)
15 mai 2009
Bravo! Així, com va aquesta lògica? Donem gràcies al copyright que ens "permet" haver inventat el copyleft? clar que sí! I donem gràcies a l'explotació que ens "permet" denunciar-la i (en la mesura del possible) intentar evitar-la construïnt unes altres relacions de poder... Quin raonament tant brillant... Seriosament, considerar una escletxa de la llei que ens ha permès fer servir el copyleft com si fos un magnífic fi en si mateix permès per l'existència del copyright, és una xarlotada de les més grosses que he sentit últimament... A veure el problema que es denuncia és l'existència de la "propietat intel·lectual" com a concepte jurídic... que hi hagi gent disposada a renunciar-hi i que aquesta gent hagi trobat la manera de fer-ho està molt bé però suprimeix el debat de fons... la cultura no hauria de tenir propietaris!
Re: Sagrera Free Festival (15 de maig)
15 mai 2009
a veure. la lògica parteix de la realitat/materialitat en la que vivim. i no m'agrada viure sota una societat en la que "els mitjans de producció són privats", però és la que pateixo. ok?

no m'agrada la cultura de la propietat privada, però lligo la bici; m'entens? perquè no ha arribat el context en el que les coses són socials. tot i el que senti i pensi, la realitat és la realitat, ok?

no confonguis copyleft amb domini públic.

a l'estat espanyol, tot el que facis, encara que tu no ho registris, automàticament té Copyright. Altre cosa és el que tu, com autora, vulguis fer amb els teus drets: et pots apuntar a l'SGAE; o a qualsevol altre "editora-gestora" i esgarrapar per tots els drets de còpia, o pots "exercir el teu poder com autora" (derivat del Copyright) i posar condicions, com el copyleft, o el creative commons; o moltes altres llicències que hi ha...

S'acostuma a relacionar el moviment del programari lliure amb "el comunisme" però és de lo més liberal, de llibre, que hi ha.
Re: Sagrera Free Festival (15 de maig)
15 mai 2009
quan he llegit estat espanyol, he deixat de llegir fufffff
Sindicato Sindicat