Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Els sous més alts de Catalunya
14 mai 2009
Messi (Barça): 8.400.000 (año) | 700.000 (mes)

Henry (Barça): 7.500.000 (año) | 625.000 (mes)

Eto'o (Barça): 7.500.000 (año) | 625.000 (mes)

Puyol (Barça): 5.000.000 (año) | 416.000 (mes)

Iniesta (Barça) 5.000.000 (año) | 416.000 (mes)

Xavi (Barça) 5.000.000 (año) | 416.000 (mes)


Mentre un treballador guanya uns 1000 euros al mes (si arriba), els jugadors del Barça cobren entre 400.000 i 700.000 euros al mes, més que el President del BBVA.

Tot revolucionari que sigui culé és un hipòcrita o un ignorant.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els sous més alts de Catalunya
14 mai 2009
No pot ser que hi hagi treballadors que passin penúries per arribar a final de mes mentre aquestes quantitats de diner es concentren en unes porque persones, siguin alts empresaris, grans banquers o jugadors de futbol. SOCIALITZACIÓ DE LA RIQUESA
Re: Els sous més alts de Catalunya
14 mai 2009
"Tot revolucionari que sigui culé és un hipòcrita o un ignorant."

Jo diria tot independentista que va de revolucionari... que deixi siusplau de fer propaganda al FC Barcelona S.A.
http://www.youtube.com/watch?v=VOB3_eyV51o
Re: Els sous més alts de Catalunya
14 mai 2009
pot agradar el futbol, però es vergonyós mesclar-lo amb qualsevol tipus de lluita, ni tan sols les d'alliberament nacional.
Re: Els sous més alts de Catalunya
14 mai 2009
Te a costado descubrirlo?

Estamos en un mundo rejido por elk yugo capitalista, todo lo que hacemos lo hacemos dentro del capitalismo, si te compras unos canzoncillos, colaboras con una empresa capitalista, si compras comida colaboras con otra empresa capitalista, si compras una cerveza (aunque sea en un CSO okupado) colaboras con una empresa capitalista, si ves el futbol (o la televisión en general) colaboras con una empresa capitalista. Asi que si no quieres contribuir en ninguna medida con el capitalismo solo te queda atar-te un peso y tirarte al mar, para que no encuentren tu cadaver y la mafia funeraria saque beneficios de tu muerte.
Re: Els sous més alts de Catalunya
14 mai 2009
El meu propi nom, podria ser una contradicció...

I en el rerefons de la notícia, res a dir.

Ara bé, el Barça seria un símbol grotesc de privilegis, mercantilisme, explotació si més no indirecte, i per descomptat: capitalisme.

Però m'agradaria que el que ha escrit la notícia, em digués si en la seva praxis quotidiana, no incorre en cap altre "conflicte de coherència" ..

Et vesteixes amb roba no explotada? (Saps del cert que la fabrica o maquiladora d'on prové la peça que estàs vestint ha complert unes mínimes condicions laborals?) No pagues llum ? (Endesa), no fas servir aigua? (Aigües de Barcelona), no has begut mai una Coca-Cola o una Estrella (DAMM), sempre et mous en bicicleta o a peu? Agafes el transport public ? (Sempre has pogut saltar/colar-te?), mai fas servir el cotxe ? (Repsol-YPF, BP, SHELL), no tens cap rebut domiciliat ? (LaCaixa, Santander, BBVA, etc) ...

De contradiccions en el dia a dia n'hi han moltes, cadascú a diferents nivells.

El dia que okupis, t'engegis als serveis mínims, reciclis TOT i t'autogestionis per arreplegar uns euros visquent al marge del sistema amb tot el que això comporta. Podràs assenyalar amb tota la legitimitat que ser del FC Barcelona és escandalós.

Mentres tant, no deixaràs de tenir raó, però no seràs coherent ni tindran el mateix valor les teves acusacions.

Per altra banda, de gent que porti la seva coherència a la màxima expressió calculo que es deuen poder comptar amb el dit de la ma, i no dic que no hi siguin ..
Re: Els sous més alts de Catalunya
14 mai 2009
MOLT BEN DIT

EL FUTBOL ÉS L'OPI DEL POBLE I EL BARÇA UNA EMPRESA!
Re: Els sous més alts de Catalunya
14 mai 2009
Jo havia estat varios anys sense veure futbol i he tornat amb l'espectacle que dona el barça i des des la copa d'Europa amb el bon futbol de la selecció Epañola, pero no segeixo els MAS MERDA de la prensa fot-bulera.

l'important es que pel fet de que t'agradi el futbol, NO VOL DIR que no puguis ser critic amb el negoci... i que l'hagui de defensar.
De fet ahir jo hages preferit que guanyes el atletic de bilbao, per que creec que es l'unic equip que te jugadors de la cantera i del pais...
encara que el que volia veure bon futbol i ja.

Hi han moltes alternatives per viure en UN MOLT ALT GRAU de sostenibilitat, autogestió etc. Nomès cal info, QUE LA BUSQUIS, que t'ho creguis i seguir un procès en que cadascun està on està, PERO CAL ESTAR EN PROCÈS DE PUJAR EL LLISTÒ.

Per al que ha fet el 4º comentari; a moltes okupas ja fa temps que es serveix cervesa artesanal, algunes no serveixen llaunes ni gots desechables.
Hi han moltes cooperatives de consum ecologic, (no les botigues ecopijes) que a més promouen al seu entorn l'organització en col.lectiu i les relacions humanes.
Una cosa que creec que ajuda molt a montar-so es viure amb horts i en col.lectivitat

Pos si, es una llastima que els indepes no tirin mes d'altres histories d'identitat cultural, com ara els castellers i castelleres, la tradició excursionista-ecologista que s'esta perden per moments etc. etc.
pd:
El futbol mes guapu que he vist es el dels pobles quan jugen casats i solters.
Re: Els sous més alts de Catalunya
14 mai 2009
eh! ja hem pillat els indepes!

A mi el futbol me la pela!
Re: Els sous més alts de Catalunya
14 mai 2009
el problema són els sous dels jugadors del barça o el poc que cobren i les situacions dels altres treballadors explotats, precaries, migrants,...?
que cobrin tant no és culpa dels jugadors, serà del sistema. D'on sóc jo ens agrada l'hòquei i els jugadors juguen i treballen en altres feines per poder viure. A mi m'agradaria que s'hi poguéssin dedicar a jornada completa però amb sous "normals".
Re: Els sous més alts de Catalunya
14 mai 2009
QUIN HA ESTAT I ON S'HA FET L'ACTE POPULAR DE DESLEGITIMACIÓ DEL SISTEMA MONÀRQUIC ESPANYOL MÉS SONOR DELS ÚLTIMS ANYS?

és que ara no me'n recordo.

gràcies
Re: Els sous més alts de Catalunya
14 mai 2009
suposo que ningú critica l'elit de la petanca, ni de softball, ni res similar.
Evidentment, si, el futbol, és l'esport de masses dels i les catalanes, efectivament, com a tot esport de masses les seves figures estan molt ven pagades economicament, efectivament el FC Barcelona és una empresa.
Però... que hem de fer nosaltres? aprofitar l'esport (sà i ple de valors d'esforç col·lectiu), per aconseguir els nostres objectius o hem de renunciar a qualsevol esdeveniment de masses pel sol fet de ser-ho? El dia que guanyem (fem la revolució) eliminarem l'esport? o nomes el futbol?
Evidentment dins el Barça i l'esport hi ha molts hipòcrites, però no podem anar en contra de tot simplement perquè sigui de masses.
Re: Els sous més alts de Catalunya
14 mai 2009
"QUIN HA ESTAT I ON S'HA FET L'ACTE POPULAR DE DESLEGITIMACIÓ DEL SISTEMA MONÀRQUIC ESPANYOL MÉS SONOR DELS ÚLTIMS ANYS?"
jaajajajajajajajaj

es que no os enterais de nada futboleros, acaso creeis que silbar al rey es un acto de desligitimacion, cuando estais aceptando "sentarse en la misma mesa" con él, en su homenaje... me parece una actitud simplista, eso no es politica, es circo y borreguismo

mientras el Barça FC está encantado con jugar esta copa que es del borbón rey de €$paña, sucesor de Franco, los jugadores encantados lo saludan y agachan la cabeza para que el monigote les cuelge las medallitas monarquicas, y la afición viaja centenares de kilometros para asistir a este homenaje del "deporte rey" al partiarca de la monarquia, luego le silban su himno, pero parece que es la "expectación del momento" ante tan magno evento, y luego aplauden cuando entrega su copa.

Si en verdad algunxs pretendian un acto de deslegitimacion, ese sería negarse a jugar la copa de este perezoso facha, pero no tienen los huevos, prefieren la propina que les tira el borbón: pan y circo, y luego nos quejamos que el PACK también incluye palizas de los gossos de eskuadra del Borbón

El futbol del Barça es un espectaculo: una ilusión que son las venas mismas del capital y del patriarcado

prefiero juntarme con los colegas a chutar y si la portería es la cara del rey, mejor aún.

viva el deporte libre y solidario
muerte al futbol mercancía
muerte a la sociedad del espectáculo
Re: Els sous més alts de Catalunya
14 mai 2009
aquest post és una xorrada de provocació.

no negaré que el Barça és una empresa capitalista, per descomptat que està al nivell de la resta, però el que caracteritza l'enemic a combatre no és que cobri molt (d'això s'en diu instints baixos i excitar-los es propi o de l'extrema dreta, o dels propis sectors d'esquerra més lumpen i amb menys formació politica).

tampoc és un problema que la gent li agradi el barça i ho celebri: el que és un problema és per un costat l'adormiment que provoca en una major part de la població que no té una consciència critica determinada sobre com funciona el mercat.

no cal promoure una oposició frontal al futbol, però cal exigir a la gent un esperit critic respecte tota la merda que amaguen rera la pilota.

continuu pensant que això del "triplet" no és més que una metzina basada en el seu negoci i el millor que podria fer el Barça és negar-se a jugar una copa que es fa dir "del rei".
Re: Els sous més alts de Catalunya
15 mai 2009
Las paradojas de la fé...

Llevan el logo de Unicef en una samarreta confeccionada por Nike, una corporación que utiliza mano de obra infantil para la confección de su ropa.

Es un negocio muy rentable que se retroalimenta del fervor popular con el que gracias a sus magníficos seguidores consigue unas cuotas de share televisivo tan bestias que le hacen ganar millones de euros, que después despilfarra comprando y pagando millonadas por jugadores, eso sí después busca entre sus fieles a “voluntarios” que trabajando (colaborando) gratis realicen las tareas del campo, los días de partido, que para eso está la fe, para aprovecharse bien de la gente ignorante.

A pesar que todos defienden sus equipos como si fueran los representantes territoriales de lo que se interpreta como país/nación/bandera, lo cierto es que la mayoría son extranjeros, y no es que se la sude el país/nación/bandera, es que se venden al mejor postor, eso si a la afición religiosa siempre les dirán que toda su vida han soñado en jugar en su equipo y besar su bandera.

La afición religiosa es independentista, es decir, considera que su territorio no debe pertenecer al país/nación/bandera que sus vecinos de al lado y por ello lucha para la secesión del territorio del al lado, aunque después juega en la misma liga que los equipos que están en el lado a separarse, no solo juega, sino que participa y gana una competición patrocinada por un monarca, siendo además supuestamente republicanos, y recogiendo del propio Borbón (familia que invadió el territorio conocido como Catalunya en 1714)… claro que como los creyentes siempre buscan excusas para las contradicciones de la fe, alegaran que en es joderles la copa a los seguidores que viven en el territorio que le han llamado España y el saber que sus vecinos entraran en cólera y se sentirán fracasados les hace elevar sus egos hasta cotas muy elevadas.

Lo cierto es que mientras caminemos separados, mientras creamos en dioses y mientras no unamos fuerzas contra los que gestionan nuestras vidas, seguiremos jodidos, eso sí la religión ofrecer respuestas a nuestras mas miserables desdichas, podemos ser pobres, precarios, hipotecados, mileuristas o parados, el fútbol no nos soluciona la vida, pero nos promete ser felices durante unas horas, aunque esto nos implique tener que pagar un precio social muy elevado.
Re: Els sous més alts de Catalunya
15 mai 2009
Primer. Espanya no és el país veí, és base de l'Estat opressor. Xiular l'himne i un sistema monàrquic no és colateral a l'esdeveniment. La Copa no sempre ha estat del rei. Com les que vam guanyar durant la II República.

Segon. Aquest any és el menys indicat per parlar de jugadors "extrangers": Valdés, Puyol, Xavi, Bojan, Piqué, Busquets...sense comptar els que porten més de deu anys vivint a Catalunya com Iniesta o Messi: tots titulars o quasi-titulars del primer equip i espina dorsal del projecte.

Tercer. O ets un tros de racista fastigós o no sé quin problema tens en què jugadors no nascuts a Catalunya facin de representants d'aquesta institució.

Quart. El "neo-opio del pueblo" proporciona moments idonis per deslegitimar les forces d'ordre del capitalisme. Sí, sí, aneu a mirar què passava a l'Argentina quan van coincidir corralito i futbol, o la xiulada a la Marsellesa per part d'immigrants magrebins, etc.


Però tot això és el de menys. El pitjor és que en el fons l'únic que sou és una colla de moralistes puritans. Els capellans de la pseudo-revolució que, aïllats de tot i de tothom, ens han de guiar fins a la redempció final. O és que vosaltres no teniu cap afició que no estigui hiper-polititzada? Puc anar un dia a prendre un gelat a la vora de la platja o he de mirar sempre la marca del gelat i si tinc algun guiri nord-americà a prop abans de menjar-me'l? Puc fer l'amor en la postura del missioner i masturbar-me pensant en una dona depilada? O també és pecat, mestre?
Re: Els sous més alts de Catalunya
15 mai 2009
Bueno, bueno, veo que opio te pone agresivo, es lo que tienen las drogas…

Mira todo Estado por su propia naturaleza es el principal opresor de la humanidad, el español, el català y el de la chimbamba apoyado siempre en el dogma de fe religioso que proporciona a las sociedades una interpretación determinada de la vida y de cómo han de ser las cosas, producto monstruoso de la conciencia de las masas oprimidas. Para que la humanidad pueda vivir en libertad es necesario, ante todo, «hacer saltar» el Estado y excluir el principio de autoridad de la vida del pueblo. Tambien te recuerda que esta copa antes se llamaba Generalisimo en relación con el padrino del Juanki y también me dejaras recordar como a todos los jugadores les colocó el Juanki una medallita con la banderita española… hay que ver que indepe y trasgresor todo ehhh.

Bien el Barça tiene 6 jugadores catalans… que precisamente son tan indepes que les encanta jugar con la selección española, si si que no puede haber selección catalana, eso ya lo se, pero no me negaras que los jugadores juegan por dinero y no por sentimientos. No obstante si realmente te sientes parte de otro territorio como mínimo guarda cierta coherencia y no te vayas a jugar con el “supuesto enemigo”. Pero bueno como todas las religiones tienen sus paradojas y esta no iba a ser menos.

Por otro lado tacharme de racista sin conocerme es un tanto pretencioso, ya que en ningún momento la critica era hacia su lugar de origen, sino que se ganan trofeos en nombre de una nación que contrata a trabajadores de otras regiones del planeta para poder conseguir sus logros y eso de espíritu català, tampoco tiene mucho… ¿no crees? O es que Ronaldihno es indepe ahora???

Hablas de deslegitimar las fuerzas del capital, silbando a un equipo o a un himno… ¿de verdad crees que desde una institución capitalista se puede deslegitimar a otra igual o mas capitalista que la que defiendes???

La verdad es que puedes hacer con tu vida lo que te de la gana, no seré yo quien la juzgue, pero lo cierto es que el fútbol y otros muchos deportes son el opio del pueblo contemporáneo, te guste o no, lo cierto es que puede comerte los helados que te de la gana o practicar sexo haciendo el pino puente, pero ni compro ropa confeccionada por esclavos o niños, no compro productos que destrozan el medio ambiente y sobre todo no consumo opio que no me permita poder tener una interpretación de la vida más realista y sobre todo más humana.
Re: Els sous més alts de Catalunya
15 mai 2009
jo no defenso el futbol, tan sols ataco la interpretació puritana i moralista d'alguns revolucionaris sobre aquest tema.

dir que el futbol és com la religió és no haver pensat un minut en la frase, ni en la religió, ni en el que ha significat.

1. El futbol imposa dogmes de fe sobre la realitat?
2. El futbol imposa déus que et diuen com has d'actuar?
3. Xutar una pilota té connotacions de classe?
4. El futbol crear el pecat, al culpa i la redempció?

Va home, que només són dos minuts de pensar!
A favor d'Eto'o, Messi i la resta
16 mai 2009
Vull expressar públicament la meva simpatia pels jugadors de futbol que guanyen milions d'euros.

En canvi, em resulten antipàtics, barroers, ignorants, misèria humana... els afeccionats que, quan les coses van maldades amb el seu equip, s'apropen als entrenaments de les estrelles a dir-los "mercenaris" i tota mena d'insults. I és que puc entendre la relació amb el futbol de les estrelles milionàries, però, en canvi, em sembla que és pura reacció social tots aquests afeccionats que tenen una vida tan buida i tan degradada que per l'únic que lluiten i s'enutgen és perquè el seu equip vagi bé. Per això, voldria preguntar-los:

- Quan crideu "mercenaris" als jugadors, voleu dir que vosaltres feu la vostra feina -que no deu ser menys ridícula o alienant que la d'aquests futbolistes- sense cobrar? També m'agradaria saber com és la vostra actitud a la feina, si esteu organitzats per tenir millors condicions laborals, etc. Si el que voleu és que, ja que vosaltres teniu una vida mísera, els futbolistes també perdin drets laborals i ho facin per quatre xavos, realment sou pura reacció social.

- Quan crideu "mercenaris", suposo que voleu dir que vosaltres no els pagueu, que no pagueu la quota de soci, que no compreu l'entrada dels partits, que no pagueu per veure els partits a la tele, que no compreu samarretes de l'equip... Altrament, si no vosaltres seríeu els qui paguen els mercenaris, i això, la contractació de mercenaris, és tan fastigós com fer de mercenaris.

- Si la fal·lera que mostreu per sortir al carrer a celebrar victòries, la tinguéssiu per sortir al carrer per aturar tot el programa neoliberal que se'ns cau a sobre (per exemple, la privatització de l'ensenyament), socialment estaríem tots més avançats.

- El temps i els diners que esmerceu a seguir el vostre equip, el podríeu invertir, per exemple, a fer partidets de futbol i fer parrillades amb els amics. Segur que el vostre esperit estaria més relaxat i veuríeu les coses millors. Fins i tot us podríeu emborratxar, després d'acabar el partidet amb els amics, i cantar allò de...

"Hemos ganao, la copa del meao, quien ha ganado se la bebido, quien ha perdido se la ha..."
Re: Els sous més alts de Catalunya
18 mai 2009
En que se parece el futbol al opio... http://www.sololiteratura.com/gal/futboleduardogaleano.htm
Re: Els sous més alts de Catalunya
20 mai 2009
dues preguntes:

1) No aconsegueixo trobar per internet els pressupostos del FCB. són fàcils d'aconseguir i no ho estic trobant?

2) D'on són, les dades que dones?

pel que fa al contingut, he de dir que estic envoltada de persones interessants i ben culés, cosa que em presenta una gran contradicció. especialment ara, que la inversió d'energia i emocions sembla no tenir límits...

(si pots respondre per mail t'ho agrairé. ally_se ARROBA hotmail.com)
Sindicato Sindicat