Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Anunci :: especulació i okupació
Xerrada: Noves reformes legals contra l’okupació
12 mai 2009
Xerrada: Noves reformes legals contra l’okupació

Dimecres 13 de maig, 19.30h al CSA Can Vies, C/ Jocs Florals 42

En el marc de les celebracions pel 12è aniversari del CSA Can Vies, hem volgut organitzar una xerrada que pensem que serà d’interès general.
La xerrada, a càrrec de Jaume Asens, farà una breu introducció sobre la tipificació penal de l’okupació i les reformes de finals dels anys 90 per després abordar les reformes que ests pendents de ser aprovades.
Per una banda,les conclusions de la taula municipal de Barcelona al voltant de l’okupació, que té tancades unes propostes per dotar de nous poders a l’Ajuntament i a la Guàrdia Urbana per poder desallotjar molt més ràpidament. Per l’altra, la reforma del Codi Civil, que ja ha passat el tràmit del CGPJ i està en vistes d’entrar al congrés dels diputats i que pretén agilitzar els casos per la via civil sense donar possibilitats a recórrer o aturar els procediments.

Us volem convidar a totes a assistir a aquesta xerrada pel seu elevat interès de cara al futur més proper, així com al sopar d’aniversari que farem després a la capella del mateix CSA Can Vies.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Xerrada: Noves reformes legals contra l’okupació
12 mai 2009
Poseu trobar el programa amb totes les activitats d'aquest aniversari a:

http://www.barrisants.org/index.php?option=com_content&task=view&id=606&

Salute!
Re: Xerrada: Noves reformes legals contra l’okupació
12 mai 2009
el princesa es va okupar com a pols en contra de la nova incorporació al CP de la okupació. Va ser una batalla en tots els àmbits, cridant a personalitats, treballant amb premsa, lluitant al carrer, fent activitats a dojo, i amb un discurs realista fent un anàlisi de context.

Des d'aleshores la èpica va guanyar la batalla, i la gent només recorda la batalla a Via Laietana, una batalla que va tenir bona rebuda pel públic en general, precisament pk s'havien treballat moltes coses basades en lo simbòlic abans.

Ara ja parlar de lo simbòlic està prohibit, parlar amb la premsa és de reformistes, i amb l'admisnistració o inclús amb el propietari és de traidors. I el nombre de centres socials no para de crèxier i la varietat i quantitat d'activitats que s'hi fan no para de decrèixer.

Però recordeu que només alguns són traïdors, i alguns dels que més bramen traidors als altres són alguns dels que han començat processos de negociació, Kasa de la Muntanya, Can Vies, Kan Paskual, Ateneu de Vallcarca. Tot i que s'ho tinguin molt calladet en el seu moment van començar, i si no fos pk van trobar forats legals on colar-se avui dia haurien negociat, o haurien estat desallotjats.
Re: Xerrada: Noves reformes legals contra l’okupació
12 mai 2009
"... i si no fos pk van trobar forats legals on colar-se avui dia haurien negociat, o haurien estat desallotjats."

Doncs gràcies que van trobar aquests forats, no? A més, segons com, la seva estratègia de lluita no va necessitar la negociació doncs van trobar els mencionats forats. Llavors, reconeixes que algunes estratègies, davant el seu fracàs en trobar forats legals, no van tenir altra opció que negociar amb l'administració? Efectivament doncs, van voler mantenir la aparença de "autonomia o autogestió" a la vegada que posaven la mà per rebre els diners de les institucions. No es tracta de traicions o de reformismes, es tracta de que tal com has dit hi han estratègies que han possibilitat que molts projectes, amb els seus defectes i mancances, hagin pogut sobreviure sense rebre calers dels ajuntaments. I per altre banda hi han estratègies que presentant-se con autònomes no ho son pas i on la varietat d'activitats es un pur eufemisme.
Ah! i una cosa més. Els centres socials no bramen, bramen les persones. Els cs no son quelcom que existeixi per sobre de les subjectivitats que els composen.
Re: Xerrada: Noves reformes legals contra l’okupació
13 mai 2009
Recordo a Princesa que el desallotjament de l'ateneu de vallcarca va se el 19 de gener i que el 20 es va okupar un nou espai (mab una denuncia al jutjat, ja) així que deixem-nos de crítiques absurdes entre els col·lectius, cada casa te la seva assemblea que decideix les passes a seguir i qui volgui opinar pot anar-hi lliurement i dir la seva. El forat legal per colar-se va ser el que hi habia al sostre. Perque d'escletxes legals cada cop n'hi ha menys i és exactament del que va la xerrada d'aquest vespre.
Dubto molt que del col·lectiu ateneu de vallcarca hagi sortit cap bram de "traïdor" cap a d'altres colectius i les seves estrategies, sobretot amb la diversitat de sensibilitats que el conformen. Personalment passo dels que creen teoria de l'okupació sense posar-la en práctica. I encara que soni lleig prefereixo 14 anys d'activitats a uns pocs dies de "puresa ideològica". Segurament hauràs tingut oportunitat de presentar les teves "idees pures" en algun dels centres socials que ara critiques, ets un/a heroi/ïna de la cuasa! menys mal que hi ha gent com tu! M'estalvio els "brams". Apa salut i més simbolisme realista!
Re: Xerrada: Noves reformes legals contra l’okupació
13 mai 2009
Tot fa pensar que ets una de les priceses a les que agrada negociar amb les institucions i assegurarse el futur. Parles amb un cert resentiment i nostalgia. Insinues acusacions de negociacions ocultes de CSAs i CSOs.
Potser els teus plans de col.laboració amb regidors i regidores d'esquerres no han funcionat?
No "rajis" tant i vine a la xerrada a dir les coses a la cara.
Ah!!!, treute el cigro de sota del matalas que sembla que no dorms gaira be.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more