Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
XI Jornades Reutilitza. 13 de Maig
11 mai 2009
Pràctiques universitàries de servei social i ambiental que es fonamenten en el reaprofitament dels equips informàtics.

El proper dia 13 de Maig es celebren les XI Jornades REUTILITZA al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya. Aquesta proposta s’integra en les activitats del programa REUTILITZA, una iniciativa gestionada pel Centre de Cooperació per al Desenvolupament (CCD) de la UPC i per l’associació Tecnologia per a Tothom (TXT) per incidir en la sensibilització social i ambiental, que es fonamenta en el reaprofitament dels equips informàtics procedents de renovacions a la UPC i a altres entitats, en suport a iniciatives solidàries.

Enguany ens meravellem amb nombroses novetats, com: la presentació del programa REUTILITZA a Escoles (10:30h), que té per propòsit afavorir la reutilització d’equipament informàtic a centres educatius via la transmissió del coneixement i metodologies de reutilització d’equipament informàtic entre universitat i escola.

Un teatre Fòrum (12:00h) per aproximar-nos al conflicte i resoldre’l, que millor per a introduir-nos L’Ecopuntura (13:00h).  L’ecopuntura ens presenta problemes que de manera directa podem resoldre, com són els de consum i servei insostenibles. Primer ens introdueix les seves causes, com: la falta d’informació, de coneixement, de sensibilitat o consciència, mitjançant l’art, tallers, tecnologies i tot tipus de metodologies que ens fa accionar i actuar de manera autorganitzada cap a la realització de pasos que sumen per a vèncer els problemes ambientals i socials lligats a la nostra dinàmica de viure. L’Ecopuntura ha sorgit fruït de la col•laboració entre estudiants de la FIB, la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat i l’Escola d’Arquitectura del Vallès, així com el suport econòmic del Vicerectorat de Recerca i Innovació de l’UPC.

Com cada edició tenim entre nosaltres les pràctiques universitàries de servei social i ambiental, col•laboraran amb nosaltres els alumnes de dues assignatures de la FIB, APC i ILSLD. Els d'APC (Arquitectura del PC) muntaran el hardware dels equips que més tard seran usats en els projectes, mentre que els de ISLD(Introducció al Software de Lliure Distribució) hi instal•laran l'Ubuntu.


Programa (versió text)

Dilluns 11 de Maig, Aula Polivalent, Edifici A3.
10.00 – 11.00 Reparació d’equipament informàtic pels alumnes de l’assignatura Arquitectura del PC de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB). Dirigit a estudiants de la FIB.
11.00 – 12.30 Mercat e-waste. Obert al públic.

Dimarts 12 de Maig, Aula Polivalent , Edifici A3.
10.00 – 12.00 Instal•lació de software lliure als equips informàtics de les Jornades, dut a terme pels alumnes de l’assignatura Introducció al Linux i al Software de Lliure Distribució. Dirigit a estudiants de la FIB.
11.00 – 12.30 Mercat e-waste. Obert al públic.

Dimecres 13 de Maig, Aula Polivalent , Edifici A3. (Obert a la participació)
9.00-11.00 Reparació d’equipament informàtic pels alumnes de l’assignatura Arquitectura del PC de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB). Dirigit a estudiants de la FIB.
10.30 – 11.00 Presentació del programa REUTILITZA a Centres Educatius.
11.00 – 12.00 Reparació i instal·lació de PCs per part dels participants.
12:00 - 12:30 Teatre Forum.
12:30 - 13:00 Presentació d'Ecopuntura.
13:00 -13:30 Clausura de les X Jornades Reutilitza.


Mira també:
http://www.txt.upc.es

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat