Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[Poblenou] Protesta a la inaguració de Can saladrigas front als polítics
10 mai 2009
L'Assemblea de Joves de Poblenou exigeix responsabilitats polítiques pel retard de més de 20 anys per a la inauguració d'una biblioteca pública al barri.
imagen3006.jpg
imagen3014.jpg
imagen3016.jpg
Aquest diumenge, davant la inauguració de la Biblioteca de Can Saladrigas, l'Assemblea de Joves ha protestat davant la presència del regidor del districte de Sant Martí Francesc Narváez (PSC) i l'alcalde de Barcelona Jordi Hereu (PSC). S'han reivindicat els 20 anys d'espera des de la reclama veïnal iniciada per l'Associació de Veïns, i els 10 anys des del compromís de realitzar-la per part del regidor Narváez. Amb aquest reclam l'Assemblea ha volgut assenyalar els responsables i evidenciar que amb el Pla urbanístic 22@ s'han edificat hotels 5*, lofts de luxe, oficines per a empreses multinacionals, destruint el patrimoni fabril i el teixit petit-comerciant, a canvi d'aquest retardat equipament social.

Assetjaments i agressions
En el moment en que els polítics han fet acte de presència els UPA (Unitat Policial Administrativa) de la Guàrdia Urbana han arrencat la pancarta de l'Assemblea de Joves, de la mateixa manera que han impedit l'accés a la Biblioteca de tot aquell que qüestionés la presència dels polítics. Durant els parlaments, el veïnat poblenoví ha xiulat en totes les intervencions del regidor Narváez, tant pares i mares reivindicant el dret a escollir escola per als seus fills com l'Associació de Veïns pel continu retard de la inauguració de la Biblioteca, sempre condicionat a la possibilitat que l'alcalde Hereu hi fos present. Finalment quan l'alcalde Hereu s'acomiadava, membres de seguretat privada de l'alcalde i dels UPA, han començat a empentar i agredir a tot aquell que protestes. Cal destacar també, l'actitud de membres de les Joventuts del PSC que s'han dedicat ha arrencar cartells als protestants, entre ells el mateix Josep Ma Barroso, conseller de Joventut del districte.

Suport veïnal
Des de l’Assemblea de Joves de Poblenou a partir d’aquest acte de protesta, en el que molts veïns i veïnes s'acostaven per donar suport en la crítica realitzada als polítics, seguirem endavant en la línia d'assenyalar els responsables i exigir responsabilitats polítiques. De la mateixa manera que ens encoratja veure que no som els únics que no ens quedem de braços creuats davant les polítiques administratives, i mostrem la nostra disconformitat amb la gestió del govern del Districte de Sant Martí fent ús del dret a manifestació.

Oportunisme polític
Coincidint amb la inauguració de la Biblioteca, un esdeveniment esperat amb ànsia pel veïnat del barri, el PSC ha aprofitat per realitzar un acte polític a la mateixa Rambla del Poblenou instants abans de la inauguració amb la intervenció del conseller de Cultura de l'Ajuntament.
Mira també:
http://ajpoblenou.bloc.cat
http://www.poblenou.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Poblenou] Protesta a la inaguració de Can saladrigas front als polítics
10 mai 2009
canya als responsables!
el 22@ ha destruït el Poblenou i els polítics només saben posar-se medalles!
a aquests buròcrates no se'ls ha de deixar tranquils en cap acte públic!

ànims i a seguir lluitant per construir un futur millor i construir-lo entre tots els veïns i veïnes!
Re: [Poblenou] Protesta a la inaguració de Can saladrigas front als polítics
11 mai 2009
Ei, felicitats per l'acció, però ja no hem puc resistir per una falta que veig molt sovint, per cert en bastantes webs o notícies d'una determinada corrent...

No es diu "front els" ni "front als", en tot cas serà "contra els" o "fent front als", amb el verb fer. Sona molt extrany això de "front a" així a seques, a més sospito que és un castellanisme.

Vinga, salut i amunt! sou uns cracks! Colpejem on els fa mal!
Sindicato Sindicat