Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí
Crònica i fotos de l’acte de presentació de la candidatura Iniciativa Internacionalista
08 mai 2009
Al Centre Cívic del Convent de Sant Agustí i amb la sala d’actes plena s’ha fet aquesta tarda l’acte de presentació de la candidatura Iniciativa Internacionalista – La Solidaritat entre els pobles.
_007 publicar.jpg
_031 publicar.jpg
_045 publicar.jpg
Crònica i fotos de l’acte de presentació de la candidatura Iniciativa Internacionalista

Al Centre Cívic del Convent de Sant Agustí i amb la sala d’actes plena s’ha fet aquesta tarda l’acte de presentació de la candidatura Iniciativa Internacionalista – La Solidaritat entre els pobles a les eleccions europees del 7 de juny.

Ha presentat l’acte un membre del comitè de suport a la candidatura als Països Catalans que ha explicat el seu caràcter i composició, integrada per candidats compromesos amb la lluita pels drets democràtics i sobirans dels pobles i amb els interessos de la classe treballadora.

Doris Benegas, candidata nº 2 de la llista que encapçala el dramaturg Alfonso Sastre, ha demanat disculpes per no poder parlar en català i ha denunciat la intensificació de la repressió dels drets democràtics a l’Estat Espanyol, negant fins i tot el dret a la representació política a una part dels pobles i dels treballadors i treballadores. Doris Benegas ha insistit en la profunditat de la crisi econòmica i social i com el neoliberalisme imperant vol descarregar els seus efectes sobre la classe treballadora. Benegas s’ha referit també a l’analogia de la situació actual amb la gran depressió del crac del 29, que va intensificar la lluita de classes i produí un potent moviment antifeixista front el feixisme. Ha denunciat els intents de criminalització de la candidatura, mostrant com l’Estat repressor no pot acceptar l’existència d’un moviment que lluita per la sobirania dels pobles i els drets de les classes treballadores. Benegas ha insistit també en la importància de la confluència de forces i persones en la candidatura al voltant dels punts d’unitat que permeten una resposta comuna i alternativa en favor dels drets dels pobles i dels treballadors, dins la legítima diversitat de plantejaments de cadascú, i ha fet una crida a donar suport a la candidatura perquè a l’Europarlament es pugui escoltar aquesta veu.

Josep Garganté, treballador i delegat del comitè d’empresa de Transports Municipals de Barcelona, ha denunciat que la situació actual d’agressió als treballadors no només s’explica per l’existència del capital, sinó que, a més dels rics calen miserables, com la classe política professional que serveix els seus interessos i una burocràcia sindical corrupta que, mentre cínicament predica que els treballadors no han de pagar una crisi que ells no han provocat, promouen la congelació salarial a empreses com Seat, facilitant als empresaris que generalitzin les agressions contra els drets dels treballadors i treballadores. Garganté ha denunciat que no podran evitar que una candidatura com Iniciativa – Internacionalista pugui tirar endavant, ja que la seva composició és circumstancial perquè són moltes les persones lluitadores que, tot i la repressió, lluiten i continuaran lluitant contra les injustícies que patim, com diversos testimonis de la sala han mostrat quan Garganté els ha animat a que aixequessin la mà: represaliats, sancionats o processats per mobilitzar-se en el terreny sindical, contra les plans de Bolonya... Garganté també ha fet una crida a donar suport material a la candidatura i a implicar-s’hi activament per tal que la seva proposta arribi tan lluny com sigui possible.

L’acte s’ha clos amb una intervenció final del portaveu del comitè de suport que ha reafirmat les senyes d’identitat d’una candidatura de lluita pels drets democràtics i la sobirania dels pobles i pels drets de la classe treballadora i ha fet una crida a sumar-hi esforços.

més fotos a
http://www.kaosenlared.net/noticia/cronica-i-fotos-lacte-presentacio-can

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica i fotos de l’acte de presentació de la candidatura Iniciativa Internacionalista
09 mai 2009
puajjj

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more